Tot El Camp

Ikarusszal a tank elé

2016. szeptember 14. - vigvik

A mérkőzés összefoglalója videón

Barca-Celtic 7-0 (2-0)

 

A mérkőzés után lehetőségünk nyílt egy villáminterjúra Vriesszel, a Celtic kapusával.

TEC: Ha az UEFA valamilyen szabálytalanságra hivatkozva újrajátszást rendelne el, vállalná ismét a védést?

Vries: Fogalmazzunk úgy, hogy szívesebben szednék szappant a földről egy börtön tusolójában, amiben egy tucat durván bepipált néger mosogatja egymás hátát. Inkább hagynám, hogy a fülembe fosson egy szalmonellás bölénycsorda. Hamarabb zabálnám meg egy út szélén elütött, bomlófélben lévő görény rothadó segglyukát. Inkább innám meg húzóra egy tüdőbajos egy év alatt összegyűjtött véres-cafatos köpeteit. Sőt, még a Real Madridnak is szívesebben szurkolnék!

TEC: Köszönjük.

Celtic BL értékelő anális beültetés bölényfos

Ter Stégen (7) - Kizárólag a tizenegyest megelőző szituációról érdemes vele kapcsolatban beszélni. Én nem vagyok meggyőződve róla, hogy hibázott. Ha nem vetődik ki, elég jó pozícióból pöckölhetett volna kapura Dembele. Más lett volna a helyzet, ha ez nem a kapu előterében, hanem inkább a tizenhatos széléhez közelebb történik, de nem ott volt. Mindenesetre így volt a biztos, hogy megfogta, így nem lehet semmiért elővenni.

Roberto (7,5) - Elég langyi meccse volt, ahogy Hajdú B. is észrevételezte: mintha kicsit kifelejtették volna a játékból. Egyébként megfigyelhető volt, hogy időnként befelé helyezkedett, aminek nem jöttem rá az értelmére (mert Messi nem mondhatni, hogy taposta volna a vonalat), illetve veszített néhány párharcot fizikai hiányosságai miatt. De még így is ég és föld volt a különbség szombathoz képest...

Piqué (8) - Eléfeküdt, amikor elé kellett. Alighanem most van karrierje csúcsán.

Celtic BL értékelő anális beültetés bölényfos

Umtiti (8) - Piquétől eltekintve - akit a klub jól ismert korábbról - Márquez (2003!) óta nem vettünk olyan középső védőt, aki 100%-ig bevált volna. Umcici egyelőre nagyon-nagyon ígéretes. Minden egyes alkalommal a létező legegyszerűbb, biztonságos megoldást választja, de ezt én egyelőre inkább erénynek érzem, semmint javítandó dolognak. Amúgy jól szerel, jó a fizikuma, gyors és képes a meccs végén is koncentráltan passzolni.

Alba (8,5) - Hogy a konkurencia okozza-e, vagy csak egyszerűen jobb fizikai állapotban van, mint tavaly, azt nem tudom, de tény, hogy brutálisan pörög. Picit nagyobb hatékonyság persze kívánatos lenne az előrejátékban, mert volt pár ígéretes beindulása, amiből semmi nem lett végül.

Busquets (7,5) - Egyetlen élesebb (egyébként rontott) passzra emlékszem tőle, szóval nem forgatta, mozgatta a csapatot olyan sebességgel, ahogy tudja - nem mintha szükség lett volna rá. Határozottan lépett vissza söprögetőbe támadáskor, ami nem újdonság persze, de ritkán látszik ennyire markánsan.

Rakitic (7) - A legnagyobb mókából kimaradt, de aligha sírta tele emiatt a párnát. Amúgy nem éreztem nagyon pengének, az éles szituációkban általában egy-egy gondolattal elkésett.

Celtic BL értékelő anális beültetés bölényfos

André Gomes (7,5) - Ahogy hátrébb és hátrébb került, úgy simult bele egyre jobban a csapatba. Az nyilvánvaló, hogy ad a középpályának egy elég komoly fizikai támogatást, és a védekező munkája is derék - szóval olyasmiket hozott ő, ami a Xavi-Iniesta párosból leginkább hiányzott. A végére a passzolgatásba is egészen jól kapcsolódott be, és nem egyszer egy érintéssel tette tovább a labdát. Ettől függetlenül nem gondolnám, hogy hosszú távon megoldás lehet Iniesta helyén, egy új Rakitic sokkal inkább kijöhet belőle.

Iniesta (8) - Nem tudom, hogy az ő beállása miatt alakult-e úgy a második félidő, ahogy, de Don Andrést öröm volt nézni. A gólja szebb volt, mint egy nagy bogrács pacalpörkölt.

Rafinha (6,5) - Pontatlan volt és kapkodott. Világos, hogy formán kívül van, és aligha segít neki most, hogy kifejezett tolongás van a belső középpályás poszton.

Messi (9,5) - Nem szeretek ilyen meccseken ilyen magas pontot adni, de tegnap olyan szar napom volt, mint ide Mosonmagyaróvár, aztán Messi teljesen felvidított. Volt intenzitás a játékában - de még milyen! Ezen kívül kijelenthetően végleg leszokott arról, hogy a középpályáról felcipelje a labdákat a kapu elé. Helyette tűpontos zsugákat osztogat mindenfelé. Ez nem jelenti azt, hogy adott esetben ne lenne képes cselsorozatra, de így lényegesen energiatakarékosabban játszhat, és az ellenfél sem tudja, mire készüljön, csel jön, vagy indítás. Hogy ezen kívül hogy a pokolba rúg (illetve "vezet be a kapuba") ennyi gólt, azt talán senki sem érti.

Celtic BL értékelő anális beültetés bölényfos

Suárez (7,5) - Lajos az Lajos, annyira bűnszar volt jó ideig, hogy mindenki tudta, előbb-utóbb gólt lő. Nem semmi módon konrtollált mozdulatsor volt, kívülről olyan könnyűnek tűnik, de a profi focisták 99%-a már odáig se jutott volna el, hogy egyáltalán lőjön, hanem az átvétel után seggre ült volna.

Neymar (9) - Amikor Messi a pályán van, Neymarból árad ez a megfoghatatlan "játsszunk a mester keze alá" dolog, egész addig, amíg a mérkőzés el nem dől (2-3 gyufa, ide). (Lásd a második gól előtti utolsó visszapasszt.) Utána Neymar átlényegül látványosággá. Jó lenne egy középutas megoldás, mert Neymar többre képes, ha vállalkozik egyénileg, másrészt amikor a faszonpörgetés a lényeg, az már kontraproduktív néha. Iszonyú sok van ebben az emberben, de nagyon vigyázni kell rá, mert nyilvánvalóan nem nőtt be a feje lágya.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása