Tot El Camp

Döntő, 1-2/10

2017. április 26. - Szvob.

640x360_osasuna_v1394811830.jpg

A madridi hármas sípszóval elkezdődött a tízfélidős döntő.

Hölgyeim és Uraim, tessék beszállni, az első két félidő következik.

 

 

Öt mérkőzés és öt győzelem választja el a Barcelonát attól, hogy ismét bajnok lehessen. Persze, ehhez kell, hogy bukjon a Real, de nem megy anélkül, hogy mi ötöt zsinórban nyernénk és tulajdonképp le is lehet szarni, hogy mit csinál a Real, mert ez után a Clasico után már másodiknak is jó lenni. Jó, persze, jobb lenne bajnoknak, de hát nem kellett volna biszem-baszom meccseken szórni a pontokat, mint bolond a lisztet.

 

Első ellenfelünk az Osasuna, ma este, otthon. A szebb napokat is látott baszk gárda tulajdonképp már kiesett, matematikai esélye annyi még van, mint a CEU-nak Budapesten, de biztosan meg fogják próbálni. Védekezni fognak, mint akinek az élete múlik rajta, merthogy hát az életük múlik rajta. Kontrák jöhetnek szóba, két szélső támadóval, második hullámban érkező középsővel, így egy 2+1 támadósor várható, Sergio Leonnal és Kodróval a két szélen, Roberto Torressel pedig középen. Petar Vasiljević várhatóan öt védővel áll majd fel, hiszen a világ legjobb támadóhármasa helyett a világ legjobb támadókettese teszi majd őket próbára, meg még egy alkatrész, így (hitem szerint) Buñuel, Oier, Márquez, Fuentes, Clerc várja majd Sirigu előtt a Barcelona támadásait.

 26e7dd3b00000578-0-image-a-96_1427060301244.jpg

Esetünkben Neymar eltiltás miatt, Vidal sérülés miatt lesz majd távol, de megfelelően erős kezdő kiállítását egyéb jelentős körülmény nem akadályozza, hacsak Lalibá nem ébredt ma is rotációs fájdalmakra. A 4:3:1:2 a valószínű, tippem szerint Roberto, Mascherano, Umtiti, Alba kezd a védelemben, előttük Busquets, Rakitic, Gomes (áááááh), majd a függetlenített párttitkár szerepében Lionel „500” Messi, majd Alcacer és Lalyos.

 523ae96997ace89c554f3d1b8e4f08af_crop_exact.jpg

A Clasico okozta érzelmi többlet rendelkezésre áll, itt a lehetőség, hogy a gárda otthon is megünnepelhesse a király pribékjei felett aratott győzelmet és azt, hogy az idén a legkiszámíthatatlanabb csapatnak járó trófeát már biztosan elviszik. Mindazonátal vigyázni jó lesz: ilyen szintű társaságok ellen veszítettünk már az idén, ami jelen esetben a leeresztett medencébe való toronyfejest jelentené. Hátratett kézzel.

 

Amiben bízhatunk, most és mindörökké, az Leo és ami az ő szemében van. 10 éve figyelem az ember munkásságát, de ebben az idényben olyat látok a tekintetében, amit korábban soha: valami, szinte már sötétbe és kegyetlenbe hajló konok eltökéltséget. Valami olyan gyilkos szigort és keménységet, aimt még nem tudok hová tenni. Beszippantotta a jedinket a sötét oldal? Eltört benne valami? Az utolsó csatára készül, mint egy spártai katona? Nem tudom.

nintchdbpict000318921098.jpg 

Lehet, hogy csak felnőtt.

 

És még egy dologban bízhatok, én személyesen, a meccsen részt vevő miskolci születésnapos különítményekben, akiket ezúton is Isten éltessen! Laci bácsi, Feri bácsi, Aki Diósgyőri! Visca el Barca!

 7338896dfe190944a4becac7d14874eb.jpg

 

Forma:

Barcelona: WLLWDW

Osasuna: LLWWLD

 

Várható kezdők:

Barcelona (4-3-1-2): Ter Stegen; Roberto, Mascherano, Umtiti, Alba; Busquets, Rakitic, Gomes; Messi; Suárez, Alcácer

Osasuna (5-3-2): Sirigu; Buñuel, Oier, Márquez, Fuentes, Clerc; Fausto, Torres, Causic; León, Kodro

 

 

 

 

 

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása