Tot El Camp

Az első felvonás a ráadás

2017. április 28. - Szvob.

football-soccer-spanish-la-liga-santander-barcelona-v-osasuna.jpg

Igazi gálaműsort láthatott a hideg, esős katalán este közönsége és a tévénézők, akik a Barátok Közt helyett a Sport 1-et választották.

 

Pedig egy igazi, vérbeli teleregényt meghazudtolóan fordulatoktól mentes, sima folyású este várt a nézőkre és a játékosokra egyaránt. Egy ellenállást csak nyomokban mutató Osasuna és egy önbizalomtól dagadó Barcelona mérkőzött egymással, oly módon, hogy a végén a vendégek hamisítatlan sárbatiprós búcsút vehettek nem csak a Camp Nou gyepétől, de az első osztálytól is.

 fc-barcelona-v-ca-osasuna-la-liga.jpg

 

Marc-Andre ter Stegen 7 – Tökéletes részévé vált a csapatnak, bár a szabadrúgáskori helyezkedése alapján NBII-esnek gondolnám, de ennyi baj legyen vele.

Javier Mascherano 8+1 – 1/391. Kell többet mondani? Persze e nélkül is tökéletes meccset játszott a haver, de így meg egyszerűen történelmit.

Gerard Pique 8 – Majdnem szerzett két gólt, ráadásul. 

Lucas Digne 7 – Megbízhatóan hozta a 3:4:3-nál a középhátvédet, ami megnyugtató a jövőjét nézve. Tökéletes második ember.


Sergio Busquets 6
 – Saját szintje alatt teljesített, mitöbb a kapott gólt eredményező szabadrúgást is róla kaptuk, de az idény végére ennél konzekvensen job teljesítményeket mutat, így aggodalomra semmi ok.

Ivan Rakitic 8 – Erős meccse volt ez a horvát kollégának, elvettek tőle egy tizit is. A közönség is díjazta a játékát, hiszen hosszan kántálták a nevét.

Andre Gomes 7 – Szokásához híven rémesen gyengén kezdett, a csapatból szinte cask rá jellemző és már-már védjeggyé vált alibi és teljesen homály passzok is megvoltak, majd a gólja(i) után átkattant benne valami és nyomokban Barca futballistára emlékeztetett. Nem lennék a pszichológusa.

673419108_0.jpg

Lionel Messi 9 – Az első gólja még úgy is gyönyörű volt, hogy ő még gyönyörűbbet akart. Vájt szemű olvasóink (höhö) kiszúrhatták (höhöhö), hogy egy még nagyobb trükkre készülhetett a röviden felpörgetett labdával, de végül csak egy sima klasszis emelés lett belőle. A második gólja meg a trademarkos Messi találat volt, ami után gyakorlatilag önállóan a kispad irányába indult.

Denis Suarez 7 – Annak ellenére jó meccset játszott, hogy nem hagyta rajta maradandóan a kéznyomát a játék képén. Több lehetőséggel többet lehetne belőle kihozni, ebben teljesen biztos vagyok.

Paco Alcacer 8 – A fiú kezdi megszokni a közeget. Jó, ma könnyű dolga volt, de akkor is: jól mozgott labdával, labda nélkül, gyors volt, éles és hát szerzett két gólt. Megsüvegelendő. Pláne ahhoz képest.

barcelonas-forward-paco-alcacer-scores.jpg

Arda Turan 7 – Első mérkőzése a sérülésből való visszatérése óta, aminek pont tökéletes is volt: jól vette fel a ritmust, bár korántsem volt annyira rámenős, mint szokott, de a passz- és összjátéka teljesen rendben volt.

 

Noha Alena kevesebbet hozott támadásban, mint vártam, a labdatartást és az állandó pressziót jól segtítette. Kíváncsi lennék arra, hogy milyen lenne ő presszió alatt.

 ---

Egyszer a Pecsában néztem egy VB mérkőzést talán 2010-ben sörözőben pár zenész társaságában, ami nagyon csúnya veréssel végződött, amikor is  a qumbiys Líviusszal megalkottunk egy javaslatot a FIFA felé, mely szerint a 5-ös gólkülönbség esetén a mérkőzést humanitárius okokból le kellene fújni. Ez tegnap is eszembe jutott, ráadásul a kisfőnök gólja tökéletes záró lett volna, bár így meg lemaradunk Alcacer második találatáról.

Úgyhogy jó volt ez így, várjuk a méltó folytatást szombaton a szomszédban.

 promo317511709.jpg

 

 

 

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása