Tot El Camp

Spanyol bajnokság, 35. forduló: Espanyol - FC Barcelona

2017. április 29. - Bendak

messi_1.jpgRitkán fordul elő, hogy egy csapat bő három héttel a bajnokság vége előtt vezeti a tabellát, ám sorsa mégsincs a saját kezében. Ez a furcsa szituáció tökéletesen szimbolizálja az FC Barcelona szezonját; ott vagyunk a tűz közelében, mégis hiányzik valami apróság, hogy átvehessük az irányítást.. jelen esetünkben három szaros pontocska. Hogy ez a feltételezés a szezon végén is igaz legyen, most épp a helyi Judeai Nemzeti Front képviselőit kellene újabb öngyilkosságra kényszeríteni, lehetőleg nem önnönmagunk keresztrefeszítésével. Hajtás után jön a spanyol MTK.

Lucho Barcájának metamorfózisa gyakorlatilag egy emberrel ábrázolható: Lionel Messivel. Az argentin Suarez érkezésével előbb a jobb szélre szorult, majd idővel, ahogyan "kikoptak a csapatból a játékmesterek", a védelem és támadósor közé sodródva vette át a támadások origóját. Az átalakulás úgy fest immáron végleges, s míg Pep alatt a hamis kilences posztján a szigony csúcsaként hozta a frászt az ellenfelekre, Luchóval már a második hullámban, tulajdonképpen a szigonyt a kezében tartva teszi ugyanezt, jóval nagyobb hatást gyakorolva a csapat játékára.

leo_1.jpg

A sakktábla felállítva, a király a pályán, jöhetnek a parasztok

Cholo Simeone néhány éve azt mondta, a legjobb dolog, amit Messivel tehetsz, hogy csapatot építesz köré. Hogy az eszpanyol ellen milyen felállással és felfogással vonul ki a Barca, az jelen pillanatban még kérdéses, de látva az elmúlt hetekben Messi sokadik "újravirágzását", nem lepődnénk meg, ha a kezdeti 4-3-3-ból a támadások során átváltanánk erre a Messi számára most már egyértelműen legmegfelelőbb 3-4-3-ra.

Ahhoz azonban, hogy a csapat ezt megfelelően tudja alkalmazni, megfelelő emberek is kellenek a szélekre. A bal oldal természetesen adott: Alba sebessége és Neymar visszatérése is optimizmussal tölthet el minket, azonban a bal oldal Messi visszalépésével egy kissé - mondjuk úgy - kiszámíthatóbb. Sergi Roberto és Rakitic inkább fizikai párharcokban jeleskednek, ezért megintcsak Leóra marad a döntés, melyik oldalra helyezzük majd inkább a hangsúlyt.

Amikor utoljára összefutottunk

Az ellenfél jelenlegi formáját is figyelembe véve, talán jobban járunk majd, ha Messi a jobb oldalhoz lép ki többet, így nyomást gyakorolva az eszpanyol Piatti által fémjelezett bal, egyértelműen támadószelleműbb és veszélyesebb oldalára. Ebből az "elbillentett" egyensúlyból és üres területből aztán remélhetőleg Neymarék húzzák a legnagyobb hasznot a túloldalon, és törik fel apró gólokkal Diego Lopez kapuját.

Ami QSF csapatát illeti, hazai pályán az espanyol összeségében 4 mérkőzést veszített el, és a tavalyi, számunkra szépséges szezonjuk után, (négy nyamvadt ponton múlt a bennmaradásuk,) idén már az eurépa liga helyet célozták meg maguknak. Flores mester játéka bátrabb, támadószelleműbb, s ez talán a malmunkra hajthatja a vizet. A gond csak az, hogy ezt remekül és megfontoltan csinálják. Hátul jól zárnak, elöl gyorsan vezetnek támadásokat, középen pedig szigorúan őrzik a pozíciójukat. Aki fogadni tervez, annak ajánlom a több mint 20 szabálytalanság opciót, mivel a rutinos róka Javi Fuego vezette középpálya nem fog annyit filózni, mint Marcelo tette azt az utolsó percekben Madridban.

A tervezett taktika.

Hogy a szezon végül milyen érzésekkel marad meg majd bennünk, az a jövő titka, de hogy a csapatnak kutya kötelessége mindent megtenni (megnyerni) a hátralévő fordulókban, és megpróbálni kellemes emlékké varázsolni Luchó hattyúdalát, az nem is lehet kérdés. Jöjjön az újabb döntő.

Várható kezdők:

Barcelona (4-3-3): ter Stegen; Roberto, Pique, Umtiti, Alba; Busquets, Rakitic, Gomes; Messi, Suarez, Neymar

Espanyol (4-2-3-1): Diego Lopez; J. Lopez, D. Lopez, Reyes, Aaron; Fuego, Sanchez; Perez, Moreno, Piatti; Caicedo

kezdés: 20:45

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása