Tot El Camp

Komoly(talan)kodás

2018. január 11. - johneagle001

15150939881300.jpg

A legfontosabb, hogy Bendak x hete telibetalálta, amikor azzal viccelődött, hogy Yerry Mina leigazolása esetén lesz nekünk Tom & Yerry-nk. Merthogy Thomas Vermaelen és Yerry Mina nevéből gyorsan kijön ez a kombináció. (Már persze akkor, ha olyan az agyunk működése, mint Bendaké...) Ugyanis az történt, hogy Mina apja elmondta a sajtónak, azért lett ilyen furcsa keresztneve fiúknak, mert ők (=a szülei) nagyon szerették a rajzfilmsorozatot és már csak egy kicsit kellett a néven módosítani, hogy kimutathassák rajongásukat e remek alkotás felé. A véleményemet viszont már nem mondom el erről. Pedig van.

Másik fontos történésünk - mondani se kell - Coutinho érkezése, amire első blikkre azt mondom, a vételár abszolút lényegtelen, valamint az is, hogy ebben a szezonban már/még nem játszhat a BL-ben. Valószínűleg senkinek nincs kétsége afelől, hogy minden szempontból (munkamorál, tudás, kreativitás, támadó felfogás, életkor) ideális játékos érkezett, és azt is nehezen vitathatja bárki, hogy EBBE a csapatba nagyon is szükség volt olyan emberre, aki, ha még nem is világklasszis, a Barca logójával hamar(osan) az lesz. Vagy legalábbis annak fog számítani. Mert ez a klasszis dolog most már nem csupán a játéktudáson múlik, kell hozzá kőkeményen a háttér is.

47c20cd900000578-0-image-a-50_1515091864268.jpg

És akkor a Celta néhány szóban. Az a furcsa helyzet állt elő, hogy az eddigi szezont figyelve, az egyik legnehezebb ellenfelet sikerült kikapnunk a kupában. De legalábbis mindenképpen a legnehezebbet a "kicsik" közül. Az adott, hogy a spanyol bajnokságban több olyan csapat is van, amelyik tud szépen játszani, váratlant húzni és ez a Celtára is abszolút igaz. Náluk ugyanakkor tovább nehezíti a dolgot (számunkra), hogy Unzué több, mint jól ismeri a Barcát, de ráadásul még a megfelelő játékosai is megvannak ahhoz, hogy ne csak a pofonért jöjjenek a Camp Nouba. Még akkor se, ha nyilván mi vagyunk előnyösebb helyzetben az idegenben lőtt gól miatt.

Kezdőt nem tippelek (úgyis hamarosan kijön), de az egy héttel ezelőtti meccset elnézve, nem hiszem azt, hogy okos dolog lenne tartalékolni és nem felküldeni a kezdőben a csapat gerincét. Gondolok itt elsősorban a Busquets-Messi párosra, és feltételesen Iniestára, valamint Luis Suárezre. Érveim nincsenek, csak érzésre tudom mondani, de valószínűbbnek tartom, hogy jobban járunk akkor, ha lejönnek egy magabiztos vezetés birtokában, mintha akkor kell bedobni közülük valaki(ke)t, amikor már kezd neccessé válni a helyzet.

Veszélyes csapat a Celta, nem érdemes könnye(dé)n venni őket.

Spanyol kupa, nyolcaddöntő visszavágó

FC Barcelona - Celta Vigo

21:30, Digisport2

1515067494_barcelona.jpg

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása