Tot El Camp

Spanyol bajnokság, 9. forduló - FC Barcelona - Sevilla FC

2011. október 22. - ladlac

Erőfelmérő. Első blikkre ennek tűnik az esti Sevilla elleni összecsapás, mégis csak a negyedik helyen álló csapat érkezik a Camp Nouba. Ráadásul a Barçán, és a pazarul rajtoló Levantén kívül ők a harmadik olyan együttes, amely még veretlen az idei szezonban. És Varas is csak annyiszor szedte ki a labdát idén a hálóból, mint Valdés. Mégsem tudjuk őket túl komolyan venni.

Erőfelmérő. Első blikkre ennek tűnik az esti Sevilla elleni összecsapás, mégis csak a negyedik helyen álló csapat érkezik a Camp Nouba. Ráadásul a Barçán, és a pazarul rajtoló Levantén kívül ők a harmadik olyan együttes, amely még veretlen az idei szezonban. És Varas is csak annyiszor szedte ki a labdát idén a hálóból, mint Valdés. Mégsem tudjuk őket túl komolyan venni.

 

Lenézésről természetesen szó sincs, csak nem hiszünk be benne, hogy akkora rangadó lenne, mint amekkorának elsőre látszik. Először is, a bajnokságban soha sem volt igazán ellenfél az andalúz gárda. Amióta Guardiola az edző, csak egy 1-1-es döntetlenre futotta öt vereség mellett. Ha a barcelonai fellépéseket nézzük, még siralmasabb a helyzet: 4-0, 4-0, 5-0, Navasék eddig csak az áldozati bárány szerepére voltak jók. Bár az látszik, hogy Marcelino alatt idén erősödött a Sevilla, de az eredményeik jól mutatják, hogy a Ramón Sánchez Pizjuánon kívül már nem annyira félelmetesek. Még nem sikerült idegenben nyerniük, az utolsó két meccsükön pedig az ellenfél hálóját sem sikerült bevenniük. Így érkeznek tehát a Camp Nouba, ahol öt felett van a rúgott gól átlaga, nulla kapott mellett. A számok tehát egyáltalán nem a Sevilla mellett szólnak, mint ahogy az sem, hogy a védelemből Spahic, a középpályáról Perotti, a csatársorból Negredo fog hiányozni. Azért minőségi emberek így is maradnak, Navas még mindig kiemelkedik a csapatból, de rajta kívül ott van Kanouté, Manu del Moral, Rakitic, Medel, és Trochowski is.

A katalán sportsajtó mintha nem tartana ennyire a felsorolt nevektől, a mai címlapjaik inkább a megdöntendő rekordokkal foglalkoznak. Valdésnek még hatvan percet kell kibírnia kapott gól nélkül, hogy megdöntse eddigi rekordját, Xavi pedig a mai pályára lépésével egalizálhatja Miguelit, aki 391-szer lépett pályára spanyol bajnoki mérkőzésen. További jó hír, hogy immár Fábregas-szal is számolhat Guardiola, így akár visszatérhet a 3-4-3-as játékrendszer is. Pep fejébe egyébként nagyon nehéz belelátni, a fene se gondolta például, hogy a Racing ellen szűrő nélkül áll ki a csapat. Így a felállás és a kezdőcsapat megtippelése mindig lutri, most egy 4-3-3-at érzünk valószínűbbnek. Egyrészt így Puyol dolga is könnyebb lenne, ő pedig biztosan kezdő lesz egy rangadón, főleg, hogy hétközben végigpadozta a meccset. Másrészt Abidal játékával jelentősen csökkenne a Jesus Navas jelentette veszély is. Cesc feltehetőleg nem fog kilencven percet játszani, inkább csereként áll majd be Villa vagy Pedro helyett. A támadósor adott, esetleg Adriano kerülhet be valamelyik spanyol helyett, ha a fizikai állapotuk ezt kívánná.

A Sevillától egy betömörülős kontrajátékot várunk, fizikailag amúgy is erős játékosok alkotják, bátran ütköznek majd a középpályán. A megszerzett labdákat valószínűleg felívelik Kanouténak, aki megpróbálja megtartani, és leosztani valamelyik szélsőnek, majd Manuval párban érkeznek a beadásokra. Ebből a szempontból veszélyes lehet a Puyol – Mascherano páros magassága, a beívelésekkel meggyűlhet a bajuk. A kulcs természetesen megint a kevés elvesztett labda lesz, a Viktoria elleni első félidő például meglehetősen kevés lenne egy ilyen jól kontrázó csapat ellen.

Várható kezdők:

Valdés - Alves - Mascherano - Puyol - Abidal - Xavi - Busquets - Iniesta - Pedro - Messi - Villa

Varas - Coke - Cáceres - Escudé - Navarro - Navas - Medel - Trochowski - Rakitic - Moral - Kanouté

TV: Sport2, 22.00

A katalán sportsajtó mintha nem tartana ennyire a felsorolt nevektől, a mai címlapjaik inkább a megdöntendő rekordokkal foglalkoznak. Valdésnek még hatvan percet kell kibírnia kapott gól nélkül, hogy megdöntse eddigi rekordját, Xavi pedig a mai pályára lépésével egalizálhatja Miguelit, aki 391-szer lépett pályára spanyol bajnoki mérkőzésen. További jó hír, hogy immár Fábregas-szal is számolhat Guardiola, így akár visszatérhet a 3-4-3-as játékrendszer is. Pep fejébe egyébként nagyon nehéz belelátni, a fene se gondolta például, hogy a Racing ellen szűrő nélkül áll ki a csapat. Így a felállás a kezdőcsapat megtippelése mindig lutri, most egy 4-3-3-at érzünk valószínűbbnek. Egyrészt Puyol dolga is könnyebb, ő pedig biztos kezdő egy rangadón, főleg, hogy hétközben végigpadozta a meccset. Másrészt Abidal játékával jelentősen csökkenne a Jesus Navas jelentette veszély is. Cesc feltehetőleg nem fog kilencven percet játszani, inkább csereként áll majd be Villa vagy Pedro helyett. A támadósor adott, esetleg Adriano kerülhet be valamelyik spanyol helyett, ha a fizikai állapotuk ezt kívánná.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása