Tot El Camp

Ki a legjobb szabó?

2018. november 06. - Szvob.

 

maxresdefault-5.png

Noha köztudott, hogy Milánó a világ divatfővárosa, az Inter szurkolói egy dolgot már megtanultak: Barcelonában is lehet csinos zakót kapni. A feladat ma estére is egyszerű: meg kell mutatni, hogy a szabóink idegenben is jól dolgoznak, nyerni kell és akkor biztos az első helyen való továbbjutás, mivel az Inter jelenleg második a B csoportban, hat ponttal, úgy, hogy a Barcelona első kilenc ponttal.

De...

Mindössze három nappal vagyunk túl a meglehetősen izgalmasra a sikeredett Rayo elleni mérkőzésen, ahol az utolsó pillanatok hozták meg az igen sokat érő három pontot, és ahonnan talán szerencsésebb lenne a meccs végi harcos attitűdöt átmenteni a mai találkozóra, a mérkőzést sokkal inkább jellemző tanácstalanság helyett. Mert noha a fenti feladat egyszerűnek látszik, korántsem lesz ennyire sétagalopp, ugyanis az Inter már több, mint egy hónapja veretlen hazai pályán, és egy öt nullás győzelemmel a hátuk mögött fogadják a Barcát, ami meglehetősen sok erőt adhat a mai találkozóhoz.

 

inter-barca.jpeg

activity vagy passivity?

 

Nehezíti a helyzetet az is, hogy az összes kulcsjátékos a milánóiak rendelkezésére áll - mindenki visszatért sérüléséből, aki csak számít, így a legerősebb felállás áll a Spalletti rendelkezésére. Az Inter tudja, hogy milyen jelentős a mai meccs, különösen ha T’ham (várhatóan) megveri az Eindhovent mert akkor a második helyért komoly harc lesz, például az igen nehéz terepnek ismert Londonban.

Mindezeket figyelembe véve kimondható, hogy a Barcának kemény 90 perce lesz Milánóban és csak teljes fókusszal lesz kontroll alatt tartható és nyerhető mérkőzés. 

Komoly szerep vár a középpályánkra, ugyanis egyrészről nem fogjuk megkapni azt a szívességet, hogy játékterületet látunk magunk előtt, másrészt magas letámadásra kell számítanunk - így sok fog múlni a koncentráción és a folyamatos lélekjelenléten, ahogy azon is, hogy Icardit el tudjuk-e zárni a labdától. 

 

luis-suarez-barcelona-2018-19_5su4n25unky91b72if6qr74ye.jpg

 

Fontos látni azt is, hogy egy óvatos, defenzívebb edzői döntés is hozhat tulajdonképp végső sikert, ugyanis a továbbjutáshoz a Barcának jelenleg egy döntetlen is elegendő, ami után marad még két mérkőzése a csapatnak megcsípni a az első helyet.

A fentiek fényében nem túl nagy bátorság gálakezdőt tippelni, és az sem túl nagy bátorság, ha azt gondoljuk, hogy utolsó fél órában vagy az utolsó 15 percben érkeznek majd csak a cserék, többek között ekkor lehet számítani adott esetben Messi, Dembelé vagy Vidal pályára lépésére is.

 

620x349.jpeg

 

A Barcából biztosan kimarad Umtiti, Vermaelen, Samper, Messi játéka pedig kétséges, míg a milánóiak Dalbert, Gagliardini, João Mário játékára nem számíthatnak.

Várható kezdők:

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Rakitic, Busquets, Arthur; Rafinha, Suárez, Coutinho

Inter Milan (4-2-3-1): Handanovic; Vrsaljko, Skriniar, De Vrij, Asamoah; Brozovic, Vecino; Politano, Nainggolan, Perisic; Icardi

 

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása