Tot El Camp

Álomtizenegyek - David Villa

2012. február 29. - johneagle001

Az előző posztokban korábbi játékosok mondták el az általuk legjobbnak ítélt tizenegyet, a sorozat utolsó darabja napjainkról szól.

Élhetünk persze a gyanúval, hogy Villa nagyon elfogult, amiért ennyire előtérbe helyezi a Barcelonát, de ugyanakkor ő is bizonyítja a sorozat egyik legnagyobb értékét: annak alapján választja ki a legjobbjait, hogy élesben a pályán mit tapasztalt meg velük kapcsolatban.

Az előző posztokban korábbi játékosok mondták el az általuk legjobbnak ítélt tizenegyet, a sorozat utolsó darabja napjainkról szól.

Élhetünk persze a gyanúval, hogy Villa nagyon elfogult, amiért ennyire előtérbe helyezi a Barcelonát, de ugyanakkor ő is bizonyítja a sorozat egyik legnagyobb értékét: annak alapján választja ki a legjobbjait, hogy élesben a pályán mit tapasztalt meg velük kapcsolatban.

David Villa álomcsapata

Kapus

Iker Casillas: „Semmi kétség, hogy vele kell kezdenem a csapatot, mert számomra ő a világ legjobb kapusa. Annyira gyors és mozgékony, hogy – bár már lőttem neki gólt – szinte lehetetlen túljárni az eszén.”

Védők

Daniel Alves: „Jó ideje a spanyol bajnokság legfontosabb jobb oldali játékosa. Többen meglepődnek azon, mennyire jól játszik a Barcelonában, pedig fantasztikus volt már a Sevillában is.”

Rio Ferdinand: „A Manchester United Európa legjobb csapata – a Barcelona mellett. Ferdinand egy nagyszerű vezéregyéniség és nagyszerű védő – nagyon kedvelem őt. Játszottam ellene: nagyon gyors és nagyon erős – valóban nagyon erős. Anglia ellen lőttem gólt, amikor ő éppen nem játszott. Akkor vettem észre igazán a különbséget.”

Pepe: „OK, nézzük a másik középső védőt. (Gondolkodik egy kicsit.) Nehéz kérdés, de azt hiszem, legyen Carles Puyol, ő hasonló karakter, mint Ferdinand. Gyors, erős és nagyszerű személyiség a pályán. (Egy újabb szünet és a papírra néz.) Egy pillanat. Hány Barcelona játékost is írtam eddig? Ez túl sok – tegyük inkább ide Pepét Puyol helyett. Nagyon sokoldalú játékos és nagyon nehéz ellene játszani.”

(A kommentekre reagálva utólagos kiegészítés: az interjú 2010. áprilisban készült! Elnézést kérek, hogy erre előzetesen nem gondoltam.)

Paolo Maldini: „A legtöbben gondolkodás nélkül őt tennék a baloldalra és én sem teszek másként. Ő az egyik legjobb játékos a futball történelmében, képvisel mindent, ami érték a játékban. És mindenekfelett: győztes!”

Középpályások

Steven Gerrard: „Őszintén kedvelem a játékát, ki nem hagynám egy ilyen összeállításból. Inspiráló vezéregyéniség, gólokat lő, nagyszerű passzokkal játszik, rengeteget dolgozik, szerel, mindent megtesz a pályán. Szimplán briliáns, egy teljes értékű játékos.”

Xavi: „Igazi öröm az oldalán játszani, senki nem képviseli a labdarúgás technikáját nála jobban. Ő volt a legjobb játékos a 2008-as EB-n és jó ideje ő az, aki a Barcelonát naggyá teszi. Soha nem veszít labdát, igazi követendő példa a többiek számára. Ő testesíti meg a szót: középpályás.”

Andres Iniesta: „Xavi mellől bűn lenne kihagyni őt. Tökéletesen kiegészitik egymást és a csapataikban körülöttük forog a játék. Nem választhatom szét őket, ők ketten alkotnak egy tökéletes egészet.”

Támadók

Lionel Messi: „Ez a legkönnyebb: az egyik oldalra Messi, a másikra Cristiano Ronaldo. Cristiano egy látványos játékos, aki mindent tud a futballról, én kicsit mégis elé helyezném Messit. Olyan dolgokra képes a labdával, mint senki más. Félelmetes.”

Cristiano Ronaldo: „Messivel együtt olyan pusztítás végeznének az ellenfelek védelmében, amilyet még soha nem láthattunk. Cristiano fizikálisan nagyon erős, az ügyességével kombinálva ez gyilkos párosítás. A Manchesterben nagyon látványos volt, de valójában már akkor arra volt predesztinálva, hogy a Madridban teljesedhessen ki. Fenomén.”

David Villa: „Ki kerülhetne ide? (Rövid szünet, az újságíró kérdése: talán te?) Mégse tehetem magamat a csapatba! De végül is miért ne? Én voltam az Euro 2008 gólkirálya – az elég indok, nem? (Nevet.) Ha belegondolok, milyen lenne Xavi, Messi, Ronaldo és Gerrard előtt játszani…



A sorozat végéhez is elérkeztünk, egyben napjainkig is. Lássuk, kik azok, akik a Barcelona mai játékosait megemlítették az általuk választott legjobb tizenegyben.

Messiről

Shay Given: „Alig múlt húsz éves, amikor már rettegtek tőle a védők. Ha képes lesz erővel bírni, minden idők egyik legnagyobb játékosa lehet.”

Xaviról

Steve McManaman: „Már akkor kiváló volt, amikor Spanyolországban játszottam és még mindig az.”

Jaap Stam: „Nagyon dinamikus, hihetetlen, ahogy átlátja a pályát és fantasztikusan passzol. Folytonosságot ad a középpályának és nagyszerű meglátásokat.”

Forrás: www.fourfourtwo.com


comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása