Tot El Camp

Kupakabána

2017. január 26. - vigvik

kommentfogó kupa beharangozó sociedad

Mielőtt bárki megkérdezi, a címnek semmi köze sincs a meccshez, meg nem gondoltam semmire, csak lusta voltam kiírni a szokásos, informatív dolgokat. Egyébként sem sikerült az esemény rangjához méltóan a mozgosítás a nyuggerek bloggerek között, ezért a nyúlfarknyi poszt.

 

Az utóbbi néhány hétben most már kijelenthetően jó periódusba került a csapat. Neymar gólokat lő, Messinek pedig talán még azt is elhinnénk, hogy akár nyereséges is lehetne egy budapesti olimpia. (Persze itt nem sokat érne a rutinja, mert az olimpiát alapértelmezés szerint is javarészt adópénzből finanszírozzák.) Viszont a csapat  játéka szemre továbbra sem meggyőző.

kommentfogó kupa beharangozó sociedad
Így most hirtelen nem t'om bazmeg', át kell számoljam a részleteket.


Az utóbbi jónéhány évben ahhoz szoktunk, az átlag bajnokikon pusztán a játék képe alapján eldönthető, hogy a Barca játszik-e, és ha igen, milyen mezben. Ez januárban általában nem volt így. Többnyire két "normális" csapatot láthattunk a pályán, ami miatt rögtön két újszerű élményben is részünk lehetett: a mieink szokatlan játékában, és az ellenfélében.

A kettő persze összefügg: látványosan problematikussá vált mindennemű rövidpasszos labdakihozatal, így az ellenfelek egyre bátrabban jönnek fel letámadni - ez már régóta megfigyelhető folyamat. Az igazi újdonság abban rejlett, hogy mintha most végleg el is engedtük volna a lapos passzos játékhoz való körömszakadtig történő ragaszkodást, és már nem csak kényszerűségből ívelgetünk, hanem a hosszú indítás immáron valódi opcióvá fejlődött. Így igazából további kontrollt vesztettünk a játék felett, ezért tűnik szemre úgy, hogy két hasonlóan játszó csapat mérkőzését látjuk.

kommentfogó kupa beharangozó sociedad

Viszont! Ezzel végre elértük azt, amire évek óta vágyunk: az ellenfelek végleg elhitték, hogy lehet ellenünk focizni, nem kell feltétlenül betömörülni, más sikeres stratégia is létezhet. Ezért van területe az MSN-nek is, és jelenleg nekem úgy tűnik, hogy ezáltal sokkal jobban kiütközhet az egyéni képességek különbsége is. Ha lenne egy legalább közepes formában lévő Lallerünk, aki a felívelt labdákat valahogy leosztaná, akkor szerintem hengerelnénk. Este meglátjuk, merre eszkalálódik tovább a történet.

Ja, és akkor a lényeg: négy között az Alavés, a Celta Vigo és az Atlético. Hozzájuk csatlakozhatunk, ha legalább egy döntetlent összehozunk hazai pályán - kár lenne veszni hagyni.

Spanyol Kupa negyeddöntő, visszavágó
FC Barcelona - Real Sociedad
kezdés: 21:15, digisport1
vezeti: lényegtelen, mindegyik vak

kommentfogó kupa beharangozó sociedad

 

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása