Tot El Camp

Tot El Camp - harmadszor

2017. február 17. - vigvik

tot-el-camp-es-keep-calm.png

Amint látható, ismét elköltözött a blog. Az egyszeri olvasót ez elvileg nem sokban érinti, lényegében csak ki kell javítania a könyvjelzőben a címet - az se lesz valami nagy meló. Hajtás után azért néhány hasznos infót elmondunk, illetve pár sorban lesz szó a váltás okairól is.

Kezdjük először is az örömhírrel: ezen az oldalon a blog eddigi teljes munkássága elérhető, vagyis ezzel együtt mindösszesen 1022 poszt. Egyezerhuszonkettő. Még kettő, és jubilálunk. Üröm az örömben, hogy a népsportról áthozott mentésből javarészt eltűntek a képek, és a posztok általános szerkesztettsége is csapnivaló. Mindazonáltal az archív posztok rendbetételén folyamatosan dolgozunk. Teljes rekonstrukciót távolról sem ígérünk, de igyekszünk egy elfogadható minőséget visszaállítani. Még egyszer hangsúlyoznám, hogy tudunk a problémákról, és dolgozunk rajta, de ez extra energiákat kíván a blog szokásos üzemeltetésén felül is, és ugye több mint 1000 posztról beszélünk - el fog tartani egy darabig.

Aztán szintén jó hír, hogy marad a jól megszokott disqusos kommentelés, de ezentúl már a saját, különbejáratú csatornánkon. Tehát elvileg szigorodhat a moderáció, Bendaknak jelenleg 247 főre rúgó feketelistája van, de johneagle, a nagy krokodilvadász is hetek óta gyakorolja, milyen gyorsan tud a 'ban user' opcióra kattintani. Szóval mostantól csak óvatosan... Ezzel kapcsolatos kellemetlenség, hogy a mobilsablonba egyelőre nem sikerült applikálnunk a diszkoszt - nem azért, mert bénák vagyunk, hanem mert a blog.hu nem engedi a mobilsablon szerkesztését. Felvettük a kapcsolatot az illetékesekkel, amint lesz eredmény, jelezni fogjuk. Addig is lehet azonban okoseszközről kommentelni, ehhez az oldal legalján lévő linkkel a mobil nézetről teljes nézetre kell váltani.

Amint látjátok, a blog dizájnja nagy vonalakban megmaradt, néhány apróságon változtattunk csak - reményeink szerint az oldal javára válnak ezek a módosítások. Ezzel kapcsolatban várunk mindennemű visszajelzést ezen poszt alá, de ez már így marad.

1801134-38019971-2560-1440.jpg

És akkor röviden a miértről: a legfontosabb ok az volt, hogy szerettük volna a Tot El Camp blog teljes "életművét" egy helyen elérhetővé tenni. A reblogon jelenleg nincs lehetőség importálásra, emlékeim szerint korábban működött ez az opció, de akkor is csak wordpress szabványt tudott megenni a felület, a mi nésportos exportunk viszont egy ósdi freeblogos formátumban van. A nagy magyar szolgáltatók közül messze a blog.hu a legjobb ebből a szempontból. Ide némi izzadás árán minden korábbi posztot sikerült átmenteni.

Aztán meg egyre több egyéb gondunk is volt amott: a reblog szerkesztői felülete nagyon fancy, de rengeteg bosszantó, apró hibája van, és a legegyszerűbb helyzetekben is képes bagzani, ráadásul 15 perc inactivity után kidob. Az itteni szerkesztő kicsit fapadosabb, de eddig megbízhatóbbnak tűnik (és jókat is hallani róla). Ott van még problémának, hogy néhányunk számára - de, hogy ne kenjem szét a felelősséget, konkrétan én vetettem ezt elsőként föl - a reblog gazdája, ex-anyamédiumunk, az origo, egyszerűen totálisan vállalhatatlanná vált az utóbbi időben. Ezzel egyáltalán nem kötelező egyetérteni, mi így érezzük. Végül a disqus körüli problémák (összekötve ugye az nst-vel, göthös lónak túrós a szája, stb.) adták meg az utolsó lökést. Lecserélhettük volna amott is persze a diszkoszt, de akkor az összes komment eltűnt volna a posztok alól, ezt pedig nem szerettük volna. Így a régi címen a posztok kommentekkel együtt, teljes pompájukban megmaradhattak. Hát röviden ennyi.

Szóval akkor üdv itt minden kedves régi és új olvasónak!

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása