Tot El Camp

Spanyol bajnokság, 4. forduló - FC Barcelona - Osasuna

2011. szeptember 17. - ladlac

A két kellemetlen döntetlen után még a nyugodtabb szurkolók is lazítanának a nyakkendőn, vagy kigombolnák az ing legfelső gombját. Problémáról egyelőre felesleges lenne beszélni, viszont mindenképp meg kell nyugodni, fújni egyet, és tiszta fejjel, koncentráltan nekifutni az előttünk álló egy hétnek, amelyen három kellemetlen ellenféllel kell majd megküzdeni. Hajtás után jöjjön a legkisebb rossz, az Osasuna.

 

A két Szuperkupa megnyerése, és a bajnokság egyik legkellemetlenebb ellenfelének számító Villarreal lesimázása után talán nem csak a szurkolók gondolhatták azt, hogy sétagalopp lesz ez a szezon. A kínos döntetlenek után már a Mester is megjegyezte, bizony nem lesz olyan könnyű teli hassal nekifutni ennek az évnek. Ráadásul ijesztően sok az izomsérülés az utóbbi időben, és amíg az elmúlt években rendre örülhettünk, hogy az előrejelzett időnél hamarabb térnek vissza a játékosok, addig most értetlenül nézünk, hogy Piquének miért kell még plusz tíz nap a felépüléshez. Felmerül a kérdés, hogy vajon eddig volt szerencsés a csapat a sérülések tekintetében, esetleg az idén felemásra sikerült (profitorientált) felkészülésnek isszuk-e a levét.

Guardiola meccs előtti nyilatkozata azonban mindenképpen bizakodásra adhat okot. Ha ő nem lát különösebb problémákat a játékban, akkor higgyük el, hogy nincs is. Még laikusként is könnyen megállapítható, hogy főleg a koncentrációval van baj, két meccs alatt körülbelül öt helyzetből négy gólt kapott a csapat. Ezért is jó hír a kapitány visszatérése, végre visszakerül a szív a csapatba, beindul a vérkeringés, a zsibbadt csapatrészek is felébrednek. Másrészről sokkal megnyugtatóbb lesz látni, hogy ő várja a beívelt labdákat Sergi helyett. Az elmúlt mérkőzések következményeként Busquets kikerülhet a védelemből és visszatérhet eredeti posztjára, ahol a mali erőgép nem nyújtott maradandót. Alves helye megkérdőjelezhetetlen, Puyol párja Mascherano lehet középen, a balszélt pedig Abidal zárhatja le. A játék képétől (kell-e plusz lendület a baloldalra) és/vagy Puyol fizikai állapotától függően jöhet majd Adriano (Maxwell) is. A középpályát valószínűleg a Busquets – Xavi – Fabregas trió fogja alkotni, bár Thiago játékára is van esély. Cesc gólerősségét látva azonban jobban örülnénk, ha a három katalán kezdene. Iniesta és Sánchez sérülésével Afellay is több szerephez juthat, főleg, hogy Pedro nincs formában, Villa pedig talán nem is tudja, hogy milyen formában lenni. Ennek ellenére El Guaje valamivel jobb választás lehet, a 11 gólja azt mutatja, mindenkinél jobban tudja, hogyan kell mattolni az Osasuna védelmét.

Vadóczék egyébként nincsenek rossz formában, az első fordulóban az Atletivel ikszeltek idegenben, majd otthon elverték a Sportingot. Mendilibar még sosem szerzett pontot Pep ellen, viszont a harcos, szervezetten játszó Osasuna kellemetlen ellenfélnek számít a Camp Nouban is. Az eddigi meccseiken általában 4-4-2-es formációban játszottak, de nem lepne meg, ha este egy 4-5-1 mellett tenné le a voksát az Osasuna trénere. A védelemben a múlthéten megsérült Sergiot Flano pótolhatja, rajta kívül a két iráni – Masoud, Nekounam –, Echaide és Riesgo sem bevethető. A középpályán az Atleticó Madridtól kölcsönbe visszatérő Raul García lehet a kulcs, ha hozza azt a játékot, amiért a Matracosok elvitték innen anno. A játék képe valószínűleg hasonló lesz, mint az elmúlt meccseken. Keményen záró, sokat ütköző középpálya a védelem előtt, tehát nem ártana abba a bizonyos úthengerbe beleülni, hogy a parkoló busz ne okozzon akadályt. A győzelem kötelező, nem szabad lőtávolon kívül engedi a Realt.

Várható kezdők:

Valdés - Alves - Puyol - Mascherano - Abidal - Busquets - Xavi - Fábregas - Afellay - Villa - Messi

A. Fernandez – Raitala – Roversio – Flano – Bertran – Lolo – Punal – Raul Garcia – Cejudo – Nino – Sola

TV: 20.00, Sport2

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása