Tot El Camp

BL nyolcaddöntő, Bayer Leverkusen - FC Barcelona

2012. február 14. - vigvik

-Drágám, akkor megyünk ma moziba?
-Nem.
-Húha, tán csak nem színházjegyet vettél? Jaj de cuki vagy!
-Nyugi, nem vettem azt sem.
-Nem baj picúr, egy sima vacsora is jó lesz. Valami tésztát ennék!
-Fogd már be! Tiszta ideg vagyok.
-Mi a baj cukormackó?
-Báh...

-Drágám, akkor megyünk ma moziba?
-Nem.
-Húha, tán csak nem színházjegyet vettél? Jaj de cuki vagy!
-Nyugi, nem vettem azt sem.
-Nem baj picúr, egy sima vacsora is jó lesz. Valami tésztát ennék!
-Fogd már be! Tiszta ideg vagyok.
-Mi a baj cukormackó?
-Báh...

Mielőtt bárki itten hímsovinizmussal, meg ilyesmivel vádolna teszem hozzá, hogy ez természetesen egy emancipálódott családban történt, ahol a nő szervezi a programot, a férfi pedig radiátorként is funkcionál a hideg téli estéken. Azért én, mint a hagyományosabb modell képviselője, kiosztanék egy orbitális tockost annak, aki ezt így szervezte. Komoly dilemma, fontos stratégiai döntés, hogy a személyes hasznossági függvényben miképp súlyozzuk ki a szexmegvonást mucidurcit és a vazzegderégenvoltmár BL-meccs elmulasztását.

Külön nehezíti a kérdést, hogy nem éppen az utóbbi években megszokott hangulatban várjuk ezt a nyolcaddöntőt. Eddig ugye a napi betevőt (lásd még: előző bekezdés vége) fedezte a házikoszt, most viszont nagyon úgy néz ki, hogy el kell lökdösnünk a húsosfazék mellől a sok lebzselőt, ha igazán jól akarunk lakni. Én azt szoktam mondani, hogy a BL-ben semmilyen csapattal szemben nem lehet elvárás a végső győzelem. Viszont azt is gondolom, hogy pályaelőnyről illik a Barcának bemasírozni a nyolcba. Onnantől kezdve viszont legfeljebb esélyesek lehetünk, kötelező továbbjutásról beszélni dőreség - de először jussunk el odáig.

A Leverkusen ehhez optimális partnernek tűnik. Az idei szezon előtt utoljára akkor játszottak a nehézfiúk között, amikor mi még csak arról álmodoztunk, hogy egyszer majd talán megismételjük a Dream Team fantasztikus sikerét, és újra BL címet nyerünk. (Hiszen nem is olyan rég még ez volt a normális hozzáállás.) A bajnokságban nem vitézkednek, épp egy három meccses nyeretlenségi sorozatban vannak, és bár vannak jól csengő nevek a keretben, azért a B-betűs csapatot (Butt, Ballack, Bastürk, Brdaric, Berbatov meg persze B. Schneider és Blució) valószínűleg erősen visszasírják. Akárhogy is állnak a dolgok jelenleg a Camp Nou környékén, egyelőre még joggal lehetünk magabiztosak. (A meccs előtt meg aztán mindenképp.)

Nehéz egyébként pontosan megítélni, mekkora a katyvasz a csapatnál, hiszen Pep igen bátor pihentetésbe kezdett, ami minden bizonnyal kihatott a teljesítményre is. Persze továbbra sem ismerte el a sajtó felé, hogy a bajnokság a prioritási sorban utolsó helyre került, de nehéz logikus magyarázatot találni arra, amikor a világbajnok csapat komplett középpályája a padról nézi a társak kínlódását. Ráadásul amikor lényegében az alapcsapat játszott (vagyis a Valencia elleni meccseken), akkor az összkép korántsem volt rossz.

Márpedig most gála tizenegy várható, legalábbis a lehetőségekhez mérten. Busquets ott van, állítólag bevethető, de Mascherano játéka semmiképp nem lenne meglepetés. Talán a legnagyobb kérdés, hogy a mostanság rendre jó formát mutató Thiago ki tud-e valakit túrni a középpálya kipihent sztárjai közül, vagy Guardiola ezúttal a rutin mellett teszi le a voksát. Illetve itt van még az egyre randább Pedro-ügy is függőben, nem is tudni már mi lenne a srácnak a legjobb, egyre többen furakodnak a helyére. Lehet, hogy bölcsebb lenne az ifjoncokra rásegíteni... Mindenesetre az este legfontosabb játékosa a leverkuseni Kiessling lesz, segítségével talán rá tudjuk fogni a meccsre, hogy romantikus műsor - hisz állandóan csókot emlegetnek benne...

A várható kezdő: Valdés, Alvés, Puyol, Piqué, Abidal, Mascherano, Xavi, Iniesta, Fabregas, Alexis, Messi

A mérkőzés 20:45-től tekinthető meg a PRO4 csatornán.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása