Tot El Camp

Antianyag

2014. április 01. - vigvik

Évekig ment a vita a szezont rendre jól kezdő, majd tavaszra kipukkadó Atlético körül. Minden év úgy indult, hogy bejelentkeztek az összes létező címért, már majdnem sikerült is őket komolyan venni, de aztán csak elcsűrték valahol. Tavaly már mutatták a fejlődés jeleit a kupagyőzelmükkel, idén pedig ez a kettősség jellemezte korszakuk kijelenthetően lezárult. A bajnokságból nagyon kevés van már hátra, egyszerűen nem tudják annyira elrontani, hogy ne maradjanak a végéig versenyben. A BL-ben pedig már-már szórakozva gyalogoltak be a nyolc közé, ennél tovább jutni pedig már minden csapattól bravúr, itt már törvényszerűen hullani fog egy-két olyan fej, akiket az esélyesek közé soroltunk előzetesen.

Mindannyian tudjuk mire számíthatunk: kínlódásra a köbön. Azt hiszem nem véletlen, hogy idei ellenfeleink közül épp az Atlético tartotta magát magasan a legjobban, a három mérkőzésen szerzett egy gólunk nem sok jót sejtet, még ha anno kupát is ért nekünk. Az Atlético minden, ami a Barca nem - épp ezért az erősségeik kellemesen beleállnak a lágy részeinkbe, csak hogy fokozzák a reszelés örömeit. Az egész tetején pedig ott trónol Diego Costa, akinek szerintem már 16 éves korában se mert beszólni a csajának a faterja, mert nem hogy időre nem hozta volna haza a lányát, hanem mérgében postán küldte volna el - négy egyforma csomagban.

Mindettől függetlenül egy fair ellenféllel állunk szemben. Simeone fociról alkotott elképzeléseivel értelemszerűen nem tudok azonosulni, de egyrészt tagadhatatlan, hogy amit kitalált és megvalósít, az működik. Másrészt általában meglehetősen reálisan látja a dolgokat, a kanyarban sincs bicskanyitogatásban a verekedő csapatok tahó nagymesteréhez képest - márpedig mi mostanában rajta szocializálódtunk. A Mester hozzáállása pedig többnyire átragad a csapatra is: borzasztó kemény, de korrekt mérkőzésre számítok.

Persze túl szép lenne minden, ha játszhatnánk egy igazi kétesélyes, adrenalin-bomba derbit a BL-ben mindenféle befolyásoló külső körülmény nélkül. El sem tudom képzelni, milyen megfontolásból jött ki pont most ezzel a témával Messi (és kedves papája). Én elhiszem, hogy a játékosoknak ez a munkájuk, és ezért a jó szerződés nagyon fontos, de némileg kétélű fegyvernek érzem a szezon hajrájában meglengetni a nyári távozás gondolatát - pláne ennyire direktben kimondva. És akkor még azt is képes hangsúlyozni, hogy ez a pályán nyújtott teljesítményét semmiben nem fogja befolyásolni, hiszen neki jelenleg csak a Barcelona számít - na majd odafigyelünk... (A valódi véleményem meg lenyelem...)

Ettől függetlenül a kezdőben nyilván ott lesz, ha csak sétálgat, akkor is benne lehet egy döntő fontosságú gól. A többi helyen sem várható meglepetés, az erősebb csapatok ellen most már szokásosnak mondható Busquets-Xavi-Fabregas középpálya valószínűleg rendre ki fog egészülni Iniestával, míg a harmadik támadó Neymar lehet - értelemszerűen ezúttal is a jobb oldalon játszva főképp. A védelemben Alba és a mostanában kissé hektikus Alvés taposhatják a vonalakat, míg Costával Piqué és Mascherano fog bírkozni - kapuskérdés meg ugye nincs, mert csak egy maradt...

Barcelona - Atlético Madrid
BL negyeddöntő, első mérkőzés
Barcelona, Camp Nou, 20:45 (TV: DigiSport1)

A várható kezdő: Pinto, Alvés, Mascherano, Piqué, Alba, Busquets, Xavi, Fabregas, Iniesta, Messi, Neymar.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása