Tot El Camp

Rayo chicks

2015. október 19. - vigvik

 

Barca - Rayo 5-2

 

 Volt egy "miniháború" a szerkesztőségben, hogy kinek lesz előbb új kanapéja. Nos, büszkén jelenthetem, győztem! (És csak egészen csöppet von le a győzelem értékéből, hogy a többiek nem tudtak róla, hogy versenyzünk.) Szóval fél kilenckor felettébb elégedetten dobtam fel a praclikat a zsír új lábtartóra - persze maga a meccs már nem volt ennyire nagy élmény, sajnos.

Tulajdonképpen mindenféle statisztikában alulmaradtunk, az új kanapéhoz dukáló pokrócon kívül tényleg csak a gólokkal takarózhatunk, meg esetleg azzal, hogy szünetben tükörsimán lehetett volna 5-1, ha csak az abszolút ordító ziccereket értékesítjük. (Vagy akár 6-1, ha megkapjuk a harmadik (jogos) tizit is...) De ez a második félidő engem még úgy is lehangolt kicsit, hogy pár perc alatt lerendeztük végül a dolgot.

Forrás: fourfourtwo.com

Nem írom le újra, amit a múltkor hosszasan ecseteltem: nagyon kéne egy okos ember a pálya közepére, mert addig csak kínlódunk.

 

 

Bravo (8) - Ha nem ő lett volna a kapus, ezt a meccset bebukjuk. Még akkor is így van ez, ha megcsinálta azért a hülyeséget ő is, szerencsére nem lett belőle baj.

Alvés (5,5) - Mikor bejött Douglas, gondoltam magamban, ezt is megéltük, ettől a cserétől konkrétan javulást várok. Nos, a janicsár Spice Boyunk rám cáfolt, a jobb oldali védő posztot egyszerűen megszűntette a beállásával, de Dani kollégának elég nagy kritika az is, hogy egyáltalán eszembe jutott a javulás lehetősége. Annyira lassú volt fejben és lábbal egyaránt, hogy időnként anyáztam a magentás szolgáltatót, amiért szaggat a kép.

Piqué (6,5) - A hátsó sorból egyedüliként nyomokban védőre emlékeztetett. De az azért elképesztő, hogy a 43 sikeres passzából 14-t (!!!) Bravónak címzett. Ennyire örül neki, hogy nem Stéga virít mögötte? Nem akarom ijesztgetni, de ugye a jó teljesítményt is mozgóképekkel jutalmaztuk, úgyhogy most jöjjön a bünti: ezentúl ezzel a két szöszivel fogjuk éjszakáztatni minden gyenge meccse után.

Mathieu (5,5) - Annyi sutaság szorult ebbe az emberbe, hogy egy őzike is megirigyelné. De a legrosszabb a második kapott gól után az arcáról lerívó elképesztő apátia volt - hát bakker, ha ennyire nem érdekli, mit keres ott?

Jordi Alba (6) - Kedvenc Margitunk férje, Bangoura nem nagyon vette tudomásul, hogy Zsolti gyorsabb, ügyesebb, s nem utolsó sorban szebb nála. Ráadásul ahhoz képest, hogy védekezésben mennyire nem volt meggyőző, gyakorlatilag nem lépte át a felezővonalat.

Busquets (7) - Egy 5-2-es győzelem után kénytelen vagyok nem 0-tól 3-ig terjedő skálán pontozni, így kaphatott Busquets hetest, pedig önmagához képest rosszabb volt, mint az universalos Barbie franchise dramatrugja. (Döbbenet, de a rocksztár hercegnőben már cuki kutyus se volt! A műveletlenek kedvéért: az olyan, mintha a Playboyban nem lennének csupasz csöcsök. Oh, wait...) Mindenesetre rajta éreztem, hogy látva két kollégája töketlenkedését, igyekezett a középpályát tartani, s nem csak a kényelmi zónájában bütykölt, hanem a lehetőségekhez képest sokat húzódott előre is.

Rakitic (6) - A ziccerét rögtön az elején elbaltázta, aztán körülbelül e mentén folytatta. Az összképre elbukott meccseken mindig a középpálya a ludas, bár Piquét is előszedtem érte, hogy folyton hátrafelé tuszkolta, de igazából ebben az is benne van, hogy nem volt igazán kinek előreadni...

Sergi Roberto (6) - Dettó, mint Ivan, sőt talán egy fokkal jobbnak is éreztem, de nem kap több pontot, nehogymá' Bendak örüljön.

Sandro (4) - Biztos mindenkinek volt olyan osztálytársa, aki még gimi ötödikben is simán benyögte matekon, hogy ő beteg volt a hatos szorzótáblánál, ezért nem tud válaszolni. Na, Sandrónál úgy tűnik ez a labdakezelés-labdavezetés rész maradt ki, dehát ez nem áltsuli, egyszer mondjuk Neymarnál elszakad a cérna, meccs közben hanyatt vágja magát a füvön, s a hasát fogva fetreng majd a röhögéstől.

Suárez (7,5) - Van ez a Guiness-rekord, hogy mekkora lyukba bírsz beparkolni. Aktuálisan 8 cm a csúcs, vagyis ennyivel nagyobb a hely, mint az autó hossza, s tipikusan Mini Morrisokkal szokják ezt megdöntögetni. (A fiatal olvasók kedvéért írom, hogy ha itthon akartok valamit megdönteni, jobb a bömössel próbálkozni, viszonylag ritka a Morrist értékelő sznob kifinomult ízlés.) Szóval Suárez olyan itt a Barcában, mint aki eljön egy ilyen precíz parkolás eseményre egy Monster Truckkal, széttapossa az előtte és mögötte álló autókat, lefizeti a zsűrit, és diadalittasan távozik. A játékhoz alig-alig tesz valamit mostanában hozzá, de egyelőre - átlagban - a kanadai pontokat azért hozza. Oké, a gólja előtt Munir instruktálása zseniális volt.

Neymar (9,5) - Egy fecske nem csinál nyarat? Hát lófaszt nem. Én is le akarom venni egyszer úgy!

 

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása