Tot El Camp

Kaptunk hármat - ajándékba

2017. május 02. - vigvik

c-tab6mxsaaaa5b.jpg

Én meglepődtem, amikor Ricsu pajtás a töménytelen felsorolt statisztika között elmondta, hogy ezek utoljára 2009-ben vertek el minket. Valahogy minden városi derbi előtt ott van a zabszem a seggemben, de úgy tűnik, hogy ez ilyen ezeréves beidegződés. Az lehet a háttérben, amit john írt a levlistre meccs után, hogy az Espanyol mostanra de la Pena, Sergio Garcia és Tamudo hiányában a karakteres ganék állapotból egy ilyen jellegtelen fossá degradálódott, és ezért még mindig a 8-10 évvel ezelőtti csapat rémképe él a fejemben, nincs ami felülírja azt. Most ott tartunk, hogy így két nappal a meccs után, kurvára igyekeznem kell, hogy legalább egy szerencsétlent fel tudjak közülük sorolni. Persze egy-két név azért beugrik, de az is minek.

Mindazonáltal amíg Lali pajtás Húradó (reszkess Szvob., ha nézték a meccset odafenn, kaptak egy jó tippet a gitárosok szopatására) zseniális kiugratásával meg nem lépett, nem volt ez olyan vidám. Sőt, még utána sem, konkrétan Raki újabb irgalmatlan bombájáig én ettem a kefét rendesen. (Büdös kölök megint rumlizott a spájzban...) Sebaj, a három pont volt a fontos, előzetesen is ez tűnt a klászikó utáni ötből a legneccesebbnek - reméljük úgy is lesz.

*Az egyéni értékelők előtt elnézést kell kérjek, egyszerűen nem volt időm eddig leülni posztot írni, és a meccset is meglehetősen fáradtan néztem. Sejtettem, hogy necces lesz, de azt hittem hamarabb lesz érkezésem legalább a fontosabb részeket összeszedni. Általában ugyan jót tesz, ha az ember egy kicsit hagyja ülepedni a történteket a meccs után, és nem kezd azonnal posztot írni, de ez most igazából már olyan sok volt, hogy nagyon megkoptak az emlékeim a konkrétumokkal kapcsolatban - mást ne mondjak, némileg rácsodálkoztam az eredményre is... Ennek fényében tessék továbbolvasni, pontok természetesen nincsenek.

ter Stégen - Sokszor belekényszerítették a hosszabb indításba, ezek nem is annyira az ő hibájából sültek általában be, hanem mert nincs egy ilyen Kanouté-típusú játékosunk, aki egyszerre három műholdat árnyékol, és képes mellre venni egy közepes Észak-Koreai atombombát is.

Sergi Roberto - Sergi Roberto Luis Enriqué Victor Sáncheze. Victor Sánchez Pep Guardiola Sergi Robertója. Ebből kihoztam a maximumot.

Piqué - Honnan lehet tudni róla, hogy régen khm... találkozott Shakirával? Elmegy a lövőcselre.

c-u5xiexgaqqxpc.jpg

Umtiti - Mióta deklaráltan befúrta magát a legjobb tizenegybe, nem érzem akkora pisztolynak. Elpasszolgatja magát rendszeresen, mintha nem is lenne annyira fasza a koncentrációja. De azért hadd kérdezzem meg, Ricsu, ki lenne épkézláb védőigazolás szerinted, ha Umtiti nem az? (Legalább egy Barca-meccset megnézhettél volna idén, mielőtt bevállalod a kommentálást...)

Alba - Én nem tudom mit pöcsmörög még mindig a sajtóban azon, hogy pár meccset kihagyott. Egyrészt ráfért, hogy visszábbvegyen az arcából, és kicsit elkezdje félteni a helyét a csapatban, másrészt most fizikálisan is meglátszik rajta, hogy pihizhetett kicsit. Egy jó Albára szüksége van a Barcának, de az mostanra nyilvánvaló, hogy fejben nagyjából Eto'o szintjén mozog, szóval óvatosan kell vele bánni.

Busquets - A herceg úr botrányos őszi formája szerencsére a múlté, de ezeket a könnyelműsködéseket nem kérjük cserébe.

Rakitic - Nekem most megint nem tetszett, de a gólja nagyon fontos volt. Lehet akár higgadtnak is nevezni, de én inkább potyának mondanám, nem tudom mire számított a Casillas-ölő, ami indokolta a letérdelést, talán hogy a jó Iván előkapja?

Gomes - 30 percig futballozott, utána egy bő 10 percet nem, de aztán megint igen. Valljuk be, amikor Lucho benyögte, hogy ez a szezon volt a 30%, akkor végleg letettünk róla, mert akkor a 100% is nagyon is kevés. De a két gól látványosat dobott az önbizalmán, és fejben más sebességbe kapcsolt, azokat a párharcait, amiket rendre el szokott veszíteni, most egyszerűen okosabban oldotta meg, pl. egy szerelésnél nem feltétlen akarta elvenni a labdát, csak a csapattárs elé pöckölte, stb. Szóval hátha Lalyos edzője Lajos téved, és ez a szezon csak mondjuk 5% volt, és akkor még van remény.

c-tjrliu0aazoxn.jpg

Messi - Lassan fordítva is igaz lesz a dolog: ha van Neymar, Messi is szürkébb. Én azt gondolom, hogy megint újra kell gondolni, merre van neki az előre. Be kell tenni irányítóba, mert ott akar játszani, de ezt a mostani féloldalasságot akkor is valahogy meg kell szüntetni. (Amúgy az Aranycipőnél a portugál bajnokság kettes szorzós, a francia meg csak másfeles - ezt magyarázza már el nekem valaki legyen szíves.)

Neymar - Nagy energiát tett a meccsbe, a statisztikái megint az egekben vannak, de valahogy nem érzi az ember utólag azt a fene nagy ráhatást. Messi ebben fényévekkel előtte jár, hogy miképp lehet hatékonyan futballozni - és itt nem a kapu előtti hatékonyságra, vagy egyéb konkrétumra tessék gondolni, hanem hogy az energiáját, és a manna pontjait mikor érdemes kiszórni. Neymar gyakorlatilag minden szituációból ki akar hozni valamit, és ezzel néha szétforgácsolja csak önmagát, miközben kevés kézzel fogható foganatja lesz a tevékenységének. Persze az ellenfél erejét szipkázza ezerrel, ahogy Suárez is, szóval haszontalannak se mondanám, de talán a kevesebb néha több lenne tőle.

Suárez - Volt négy értelmes labdaérintése, kétszer maga elé tette, meg kétszer belőtte. (Egyébként nem igaz, a második félidőben nem volt már rossz egyáltalán.) Az utóbbi időben a találatok ritkábban jöttek, így kicsit nekem kezdett elegem lenni belőle, mert egyébként mostanában amikor nem lő gólt, nagyon kevés hasznosat csinál.

c-u5ytww0aai_qz.jpg

Nem tudom mi akar ez lenni, de még gyakorolnia kell...

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása