Tot El Camp

La Liga 37. forduló - UD Las Palmas - FC Barcelona

2017. május 14. - Szvob.

barca_vs_las_palmas_1.jpg

Párhuzamos izgalmak várnak ránk ma este. 20:00-tól színpadra a lép a Barcelona a Las Palmas otthonában, míg ugyanekkor a Real Madrid fogadja a Sevillát, a kettőből az egyiket, aki kikaparhatja nekünk a bajnokságot jelentő gesztenyét. Persze ehhez az is kell, hogy ma éjjel kanáripecsenyét vacsoráljon a Barca az El Pratra tartó gép fedélzetén. 

A helyzet nem jó és nem is egyszerű. Se Sergi (eltiltás), se Piuqé (aprófosás), így a hátsó alakzat, hogy is mondjam, nem lesz túl acélos. A legvalószínűbb egy hármas védőfal lehet, jobbon Mascheranoval, középen Umtitivel, balon pedig Albával, vagyis a középpályán lesz a hangsúly, ahol Rakitic, Busi, Gomes és a Don feladata lesz, hogy tartsa a labdát és tömje a támadóhármast.

skysports-barcelona-luis-suarez-las-palmas_3870023.jpg 

Nem szeretnék bedőlni a legutóbbi meccseken mutatott kanáriformának, de nem veszélytelen a csapat, noha általában klasszikus szerepű csatár nélkül játszanak, de attól még kifejezetten gólerős társaság, amit az is mutat, hogy a tizennegyedik helyen tanyázva is 52 gólt szereztek, egyel többet, mint például a nyolc hellyel előttük feszítő Bilbao, arról nem beszélve, hogy a szezonban eddig csak három találkozót buktak otthon.

 

14577267906442.jpg

Quique Setien az egyik (ha nem a) legjobb taktikus a spanyol bajnokságban, aki kifejezetten szerethető és látványos futballt játszat a nem kifejezetten erős keretével és komoly meglepetéseket is képes okozni, amibe már sokan beleszaladtak az idén, a Real például sem otthon sem idegenben nem volt képes legyőzni őket, (2-2, 3-3).

lionel-messi-goal-barcelona-las-palmas-la-liga_168d2r17xhrm91fvxn7e068u3p.png

 Mindazonátal győzelmet várok, egyszerűen azért, mert túl erős a támadósorunk. És kész.

 

Forma:

Barcelona: WDWWWW

Las Palmas: WLDLLL

Legutóbb:

FC Barcelona 5-0 UD Las Palmas – 2017 január 14. – La Liga 

Várható kezdők:

Barcelona (3-4-3): ter Stegen; Mascherano, Umtiti, Alba; Rakitic, Busquets, Gomes, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar

Las Palmas (4-2-3-1): Varas; Simon, Bigas, Lemos, Lopes; Montoro, Mesa; Viera, Momo, Garcia; Boateng

 

 

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása