Tot El Camp

Görög-öröm vagy Barcelona-díszlakoma?

2017. október 18. - Szvob.

nevtelen.jpg

Ezzel a színarannyal futattott faszkorbács-díjas szóviccel gondoltam egy erős felütést adni a baharangozónak.

Nem sikerült.

Nézzük inkább a tényeket és hogy mi lehet.

 

Az idényben első elvesztett pontokat követően fogadja a Barcelona az Olympiacos, vagy Olimpiakosz (vagy amúgy hivatalosan magyarul PAE Olimbiakósz SZFP) csapatát, Ernő bá korábbi munkaadóját, akiknek bár van néhány veszélyes játékosuk – különösen kontrában erősek – a két csapat játkosai között éktelenkedő tehetségbeli különbség túl nagy ahhoz, hogy egy komolyan vett meccsen gondot okozhassanak. A Barcelonát is megjárt Botiát nélkülözni kívánó görög alakulat az igen gólerős Fortounis (négy meccsen négy gól a bajnokságban) Marin és Emenike gyorsaságában és helyzetfelismerésében reménykedhet.

A görögök kettőt kaptak Juventustól, akiket mi hárommal vertünk, hármat a Sportingtól, akiket mi egyel vertünk – bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy pireusziak a portugáloknak rúgtak is kettőt.

Alba hiányzásával megnyílik a fényes ösvény Dinnye úr előtt, hogy bizonyítson és noha az egységsugarú szurkoló (mint én) azt gondolná, hogy Semedónak kellene kezdeni, de valószínűleg mégsem ő fog (most megpróbálok Ernőfejjel egy kicsit) hanem Sergi. Dulifuli meggyőző erőszakosságot mutatott az Atleti ellen, így azt gondolom, hogy ma lehetőséget kap, hogy rommá fussa valamelyik görög szélt – talán még be is talál, ideális ellenfél jön neki ma este.

844971058_0.jpg

Paulinho, a rettentő szereplésére is számítok ma Busquets helyett, Rakitic és Iniesta mellett, míg Messi és Lalyos szerepe nem kérdés, különösképp, hogy Lalyos enyhén javuló tendenciát mutat.

A csapat, az Atletico ellen látott 4:2:2:2 helyett minden bizonnyal visszatér a sokkal komfortosabb 4:3:3-ra és nem csodálkoznék, ha az erőkülönbség ellenére sem rohanná le a Barca az ellent, hanem újabb taktikai variációk kipróbálására, illetve meglévő elemek rögzítésére használná Ernő apánk a mérkőzés egy részét.

 

Szerintem: 

Barcelona (4-3-3)

Ter Stegen; Roberto, Piqué, Umtiti, Alba; Paulinho, Rakitic, Iniesta; Deulofeu, Messi, Suárez

 

Olympiacos (4-2-3-1)

Kapino; Elabdellaoui, Romao, Engels, Figueiras; Odjidja-Ofoe, Gillet; Carcela-González, Fortounis, Marin; Emenike

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása