Tot El Camp

Feltámadás kettőnégyben

2018. január 16. - Szvob.

 

568557-fc40302a2df1079be55d288ec02f6182.jpg 

Megtört az átok, a csapat úgy támadt fel, mintha meg sem halt volna, pedig az Anoetában, szakadó esében nullkettőre állni az pont a halál, mégpedig a csúnyábbik fajta.

Összefoglaló.

Hofi kérdezte egyszer a közönségét, hogy tudják-e mi a különbség a keresztény és a kommunista temető között. Hát az, mondta, hogy a keresztény temetőre az van kiírva, hogy Feltámadunk!, a kommunista temetőre meg az, hogy Fel! Támadunk!

Ernőbá tehát jó kommunista, ez már egészen biztos és nem ilyen középeurópai moszkovita fajta, hanem rendes baszk, sapka félrecsapva, No pasarán!, lesöpri a két golyót (mint Luke Skywalker a nyolcadik részben) és közli az osztagával, hogy: elvtársak ma vért iszunk.

És az elvtársak szintén félrecsapták a sapkát és úgy jöttek ki másodszorra az Anoeta királyi gyepére, hogy royalista legyen a talpán, aki nem rakja tele a királycumizáshoz magára öltött puffancsban végződő harisnyanadrágot.

 

ee324d13d6ea84d6729a1816cbbb5084.jpg

 

Eddig is gyanús volt, hogy a Ernő Barcája (ha már létezik a Dárdai Herthája epitheton ornans) úgy gazdálkodik az erejével, mint sigiri soha senki, egy igazi okos másodikfélidős csapat, amit semmi nem támaszt jobban alá, minthogy a csapat a góljai közel 70%-át a második játékrészben szerezte. Ez több, mint óvatosság, ez elképesztő higgadtság és tudatosság, valamint az az érzék, hogy mikor, hogyan kell belenyúlni a meccsbe, vagy épp nem.

Ernő a legnagyobb, Ernő a király Commandante! Mindemellett pedig van egy olyan csapata, ami ezt kiválóan végre tudja hajtani - úgy emberileg, mint szakmailag. Van egy olyan csapata, amiben Messitől Gomesig mindenkinek megvan a helye, mégha utóbbi nem is mindig teljesen világos. 

Van egy olyan csapata, amelyről ma már bármi elképzelhető.

 

Marc-Andre ter Stegen: 7 

A két gól ellenére (egyikhez sem volt köze) kiváló teljesítményt nyújtott és csak azért nem kap több pontot, mert két bekapott gól mellett nem engedi a pártszabályzat a hetesnél magasabb pontszámot.

 

Roberto: 8

Szerencsére a pártszabályzat nem rendelkezik az öngólt szerző (tudom, végül Juanminak adták) védőkről, így Sergikém simán kaphat nyolcat. Őszintén kíváncsi vagyok a jövőjére, de ha megragad ebben a fajta a jobbhátvéd szerepben, hát egye fene. Így is iszonyú hasznos ember. Passzok, látás, ész, agilitás – kiváló ez az csávó.

 

Gerard Pique: 8 

Az elnök úr jó meccset zárt. Kiváló volt földön, vízen, levegőben, mindent hozott, amit kellett és Belga Tomival ketten úgy adtak stabilitást a védelemnek, hogy az első félidei középpálya átjáróház jellegét is ellensúlyozni tudták. Többnyire.

 

Thomas Vermaelen: 7

Jó volt, jó volt, de nem teljesen. Fontos tisztázásai és belépői voltak, de egy kicsit elhagyta  a posztot a második gól előtt, egész pontosan elmozgatták, amit azért neki már nem lenne szabad hagyni. Mindazonátal teljesen ártatlanul ő adta az asszisztot Lalyos második góljához.

3bbd2911e58a4a0e9fb1f61521412b2c.jpg

Jordi Alba: 6.5

Jordi Alba kiváló támadó és védőnek sem utolsó és adnék is neki több pontot, de nem tudok eltekinteni attól, hogy mindkét gólt az ő széléről kapta a Barca, mivel akkora területeket hagyott maga mögött, mint Kelet-Szibéria.

 

Andre Gomes: 6.5

Nem sok vizet zavart, de egészen korrekt volt, különösen védekezésben, és különösen a második félidőben. Mármint ahhoz képest.

 

Sergio Busquets: 7

Nem volt kimagaslóan jó meccse. Az első félidei teljesítmény különösen nem volt kifejezetten impresszív, de szerencsére a második félidei passzjáték és a sjáttérfeles indításai sok mindenért kárpótoltak, bár ehhez Messi visszalépése is kellett.

 

Ivan Rakitic: 7

A középpálya futójának szerepét egészen jól látta el, bár a passzai – különösen az első játékrészben – nem voltak méltóak sem hozzá, sem a mezéhez. A második félidőre ő is javult, különösen fejben.

 

Paulinho: 6.5 

Pál egyszerre volt meglehetősen szar és zseniális, sőt mezőnyjátékban talán a legrosszabb volt. Kifejezetten nem érezte a feladatot, a középpálya jobb szélén, lassú is volt, körülményes is és nagyon indiszponált, de nem rúghatod ki, ha olyan pontosan érkezik a kapu elé, mint egy.... Pál.

 paulinho-alba-felicitando-suarez-por-gol-1515964359668.jpg

Luis Suarez: 8

Már két poszt is született a blog történetében A Lalyos visszatér címmel, ez lehetett volna a harmadik, ha közben eltűnt volna, de Lalyos második eljövetele óta nem ment ő sehova se. Lalyos itt van, erős, mint a bika, potens, mint a bika és könyörtelen, mint egy böllér. 120% tesztoszteron. Első gólja akkora volt, hogy még Snoop Dogg is hencegne vele, ha ekkorát tudna tekerni.

 

Lionel Messi: 8.5

Az első félidei eltűnését követően Commandante Ernő kiadta a parancsot Leonyid elvtársnak, hogy aszongya: Companero! Lépjél már vissza a labdáért a középpályára, kérlek, mert ezekre várhatsz, hogy játsszák át neked, míg megnősz. Már ha érted, hogy mondom. Visszalépsz, Busi odaadja, lendületből rájuk viszed, a többit tudod. ¿Usted entiende?

real-sociedad-sabido-sujetar-messi-1515962009036.jpg

És ez volt a taktikai kulcs. A szabadrúgás meg a pont a mondat végén. 

 

Ernő: 10 + egy kiváló dolgozó érdemrend.

kivalo_dolgozo.jpg

 

 

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása