Tot El Camp

Round 4! Fight!

Spanyol bajnokság, 22. forduló: Espanyol - FC Barcelona

2018. február 04. - Bendak

barc_a_espanyol_640x360_v1369402515.jpg

Idén negyedik alkalommal jönnek szembe ezek a lókötők, és valamiért olyan érzése van az ember fiának, hogy a mai mérkőzés lesz bizony az eddigi legkeményebb.. minden értelemben. A mérleg eddig teljesen rendben van; két jobb horog között bár becsúszott egy ork bal csapott, de az is az egyetlen beáldozható meccsen történt egy erősen felhigított csapattal és egy végtelenségig lebutított taktikával. Hajtás után beharang.

A múltkori odahaza aratott győzelem után azon gondolkodtam, hogy Ernőbá még biztosan nem lőtte el az összes puskaport. Túl agyafúrt vén róka ahhoz, hogy csak úgy kiteregesse a kártyáit, a végére meg ott álljon letolt gatyával. A kupa első meccsén ugye meddő mezőnyfölény, néhány ziccer, majd egy utolsó perces espanyol gól a semmiből. A visszavágón aztán odahaza sikerült a kapujukhoz szögelni Garciáékat, és nagyjából harminc perc alatt megfordítani, és eldönteni a továbbjutást. A maradék bő egy órában meg tolta a csapat a szokásos Valverde projektet: csak amennyi kell faszikáim.

Quique Sanchez Flores a másik oldalon szintén meglepetéssel készülhet, de lássuk be, a lehetőségei jóval limitáltabbak. Javi Fuego távozása után berántották az egyébként kifejezetten jó képességű Sánchezt csizmaországon keresztül egészen a ködös albionból, aki nagyjából ugyanazt a feladatkört képes ellátni, mint elődje, csak jóval dinamikusabban. Ezen kívül a rejtegetett titkos fegyver Pablo Piatti, valamint az öröktehetség Didac Villa is kidőlt Katalónia legrosszabb csapatából. Maradtak tehát a fejszék meg a keményfiúk, azaz jöhet a durvulás, némi letámadással fűszerezve.

Katalán oldalon Ernőbá bejelentése után mindenki meglepetések garmadájára számít az erőltetett menet után. Tévesen. Legalábbis szerintem. Egyrészt a városi derbi az városi derbi. Madridban is, Sevillában is, Barcelonában is. Tökéletesen mindegy, hogy ki hol áll a táblázaton, ki milyen formában várja a meccset, a győzelem felér egy aprócska kupagyőzelemmel... főleg odaát. Másrészt olyan lélektani ponthoz ért a csapat, amikor nagyon rosszul jönne egy tökönrúgás. Előttünk a kupavisszavágó, lőtávolban a BL meccs, azaz most kezdődik a szezon kritikus része. Épp ezért feltételezem azt, hogy maximum kettő, neadjisten három helyen fog változtatni hangya bácsi a kezdőn. Iniesta tehermentesítése most már nem csak papíron megoldható, Messi és Suarez jegelése az espanyol ellen a ligában pedig szinte elképzelhetetlen. A kopasz mágus pihentetése mellett így arra számíthatunk, hogy Coutinho mellett Ter Stegen és Semedo is visszatér a kezdőbe, míg a középpályán maximum Busquetset fogja kispórolni a katalán kolbászból a mester.

andres-iniesta-and-coutinho.jpg

A Cornellában – megnyugtatok mindenkit - büdös nagy cirkusz vár majd a csapatra. Megint lesz berepülő öngyújtó, használt óvszer meg sörösdoboz, füttyszó meg putabarca, sőt, az sem lepne meg, ha a barlanglakók Stéga vizesflakonjába is megrpóbálnának belepisálni meccs közben... Lesz reklamálás, lesz ordítozás, sárga lap pofázásért, és elmaradt sárga bordatörésért... azaz rendkívül fontos, hogy Ernőbá mentálisan is jól felkészítse a csapatot és azzal foglalkozzanak majd a játékosok, amihez a legjobban értenek: a játékkal.

Itt vagyunk tehát egy elképesztő szezon közepén a nagy hajrá előtt. Néha előfordul, hogy a játék nyögvenyelős, néha előfordul, hogy kevésbé látványos, igen, néha dögunalmasnak is nevezhető egy-egy meccsen... de kérdem én, komolyan zavar ez valakit, amikor a csapat több mint harminc lejátszott mérkőzés után, megannyi nagyszerű produkcióval egy nyomorult vereséggel a kupában áll a csúcson a cél felé robogva?  Nolátod...

Kezdés: 16:15

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Umtiti, Alba; Rakitic, Roberto, Paulinho, Coutinho; Messi, Suárez

Espanyol: López; Navarro, Hermoso, Duarte, Aarón; López, Sánchez; Baptistao, Darder, García; Moreno

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása