Tot El Camp

Spanyol bajnokság, 26. forduló: Las Palmas - FC Barcelona

2018. március 01. - Bendak

barca_vs_las_palmas_2.jpgTeljesen egyértelmű, hogy nem a ma esti mérkőzés lesz a hét legnagyobb megmérettetése, ugyanakkor az is tiszta sor, hogy ez a három pont is mocskosul fontos, hogy mihamarabb lezárhassuk a ligalesőségért folytatott veresenyt. Kattintás után csütörtöki mennyiségű beharang.

Ha valakit megviselt a transzferszezon, akkor az egyértelműen a Las Palmas. A legnagyobb távozó mégsem egy játékos volt, hanem a liga egyik legszórakoztatóbb fociját játszó edzője: Quique Setién. Az ősz mester nézeteltérése és év végi távozása után a kanárik kártyavárként omlottak össze a ligában. Kölcsönjátékosokkal, kiöregedett nevekkel, ideiglenes percemberekkel próbálták helyettesíteni az olyan távozókat, mint pl. Roque Mesa, Boateng, vagy Varas..

A kiesőhelyen tanyázó sárga-kékek megmentésére a spanyol liga egyik legkarakteresebb, legőrültebb fickóját, Paco Jémezt kérték fel, aki decemberi kinevezésével már a harmadik edző a Kanári-szigeteken. Paco jött, néhányan távoztak, ki ezért, ki azért, de úgy fest, az év végi körömrágás elkerülhetetlenné vált.

paco-head490ai_1.jpg

A Las Palmas a 18. helyen vár ránk, a Deporral és a Levantével vívva ölremenő csatát. Imádom Pacót, kedvelem, kedvelem a bátor játékukat, de a dolgok jelenlegi állásánál fogva sajnálatos módon ma este le kell őket dózerolni a focipályájukról egészen a tengerparti romantikus vityillókig, s mindezt ha lehetséges még az első negyvenöt percben.

Az Atletico elleni hétvégi összecsapást szem előtt tartva Ernőbá alapos rotálásba foghat ma este. Pique bár a hírek szerint rendben van, jobb lenne ma kispórolni a kezdőből, így Vermaelen is kaphat néhány percet a játékban maradáshoz. Alba ugye Lalyossal ellentétben sikeresen kisárgázta magát, így Digne jöhet a bal bunkóba puhítani az ellenfelet. Mivel Paco Jémez mindenkori csapata kifejezetten „labdaorientált”, azaz szereti letámadni az ellenfelet és megtartani a pettyest, ezért fontos lesz a hátsó sor további összetétele. Umtiti valószínűleg marad másik opciónak ugyebár, a jobb oldalra pedig inkább Sergi Robertót várhajtuk tekintettel Vidal hiányosságaira (remélhetőleg csak egy félidő erejéig).

Lehet, hogy már sokaknál a feledés homályába veszett, de számomra még mindig az egyik legfájóbb pont a Halilovic-ügy, avagy a tökéletes példa, miért nem jó, ha az apuka jobban tudja, és folyamatosan belepofázik a gyerek és a klub dolgaiba. A történet biztosan ismert és világos mindenki számára, én azonban mégis, még ennyi idő után is valahol legbelül remélem, hogy Alen visszatér a csapathoz és  Ernőbá kezei alatt kihozza magából azt a kis fenevadat, ami benne lakozik...  - Naiv gondolatsor vége -

halilovic.jpg

A középpályára a portugál bicebóca visszatérése borítékolható (Gomes), Busquets és egy hatvanperces Iniesta mellé. A Don nem árt ha kissé felpörög a hétvégére, egy órányi lötyögést meg rutinból is letol ha kell így harminc felett, ráadásul bevetésre kész az ügyeteletes csodabrazilunk is, aki hétvége „titkos fegyvere" lehet. A támadósor okozhat némi fejtörést, bár a helyzet itt is viszonylag egyértelmű. Mivel Mateu Lahoz vezeti majd a meccset a sárgalap garantált lenne Lalyos számára, így inkább Pákóval kellene meghódítani a szigetvilág lakóit. Mellé/mögé jöhet a messiás, és egy villámléptű szélső mondjuk Vidal személyében.

Amennyiben ezt rajzolná fel a mágnestáblára Ernőbá is, és a mérkőzés is az ideális forgatókönyv szerint alakulna (azaz sikerülne 45 perc alatt eldönteni a mérkőzést), a második félidőben aztán lehet tovább spórolni a krafttal, és helyet adni egy Ini-Cou, SR-Dembélé, Busi-Pál cseresornak is. Hadd szóljon!

Várható kezdők:

Barcelona: Ter Stegen; Roberto, Umtiti, Vermaelen, Digne; Iniesta, Gomes, Busquets, Vidal; Messi, Alcácer

Las Palmas: Chichizola; Macedo, Navarro, Gálvez, Aguirregaray; Etebo, Gómez, Aquilani; Halilovic, Calleri, Tana

Kezdés: 21:00

 

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása