Tot El Camp

Ne felejtsd el megköszönni a mamának

Villámbeharang

2018. április 07. - pulga

068_ftptrial-aa_20022017_457650.jpg

A Roma között, a madridi derbi árnyékában, egy remélhetőleg könnyed szombat esti bajnoki. Még mindig veretlenül.

Emlékszem, amikor egy éve, a PSG elleni négygólos pofon után játszottunk velük. Bűnszar meccs volt, halálhangulat, kilátástalan játék, és egészen a 90. percig úgy nézett ki, hogy a bűzölgő fosból Messi sem tud kirángatni minket. Kaptunk azonban egy tizit, a GOAT belőtte, majd olyan történt, ami az azt megelőző 485 góljakor egyszer sem: nem vetett keresztet, nem emelte égbe az ujjait, nem mondott köszönetet mamájának, Céliának.

A hétközi négyes megvolt most is, most mi lőttük, és tekintve, hogy kilenc pont az előnyünk, vasárnap pedig egymást gyűrik a madridi csapatok, aligha lesz ez is egy görcsös, szenvedős meccs. A legvehemensebb szurkolók akár gyűlölettel is nézhetnének a Leganésre, hiszen a város mindössze 11 kilométerre fekszik Madridtól, de ne tegyék, ők ugyanis kimaradtak az elmúlt évtizedben végbemenő rúgjukrongyosabarcátmertőkabarca forradalomból.

Ha definiálni kellene őket, akkor a naiv és a szervezett szavak lennének a legmegfelelőbbek: a Leganés képes bárkit kivédekezni (főleg idegenben), ráadásul úgy, hogy ez egy cseppet sem megy a támadójáték rovására, ugyanakkor a túlzott lelkesedésük néha eszetlen rohangálásba és buta védelmi hibákba csap át.

075_jebarah-notitle171118_npbzi.jpg

Edzőjük, Garitano akár egy Valverde 2.0 is lehetne. Nem idegesíti fel semmi, nem őrjöng az oldalvonal mellett. Csak egy átlagos fickó, akinek reggel becsomagolják a tízórait, ő napközben megcsinálja a melót, este pedig hazamegy. Ez egyébként a csapaton is meglátszik, nem akarnak többek lenni annál, amik, azzal küzdenek amijük van, de pont emiatt tartoznak a legkellemetlenebb ellenfelek közé. Ma is azok lesznek, erre készüljünk fel.

Két BL-meccs között vagyunk, ezért Ernesto mester minden bizonnyal rotálni fog – teszi teljes joggal. Bár azt nyilatkozta, hogy Messi valószínűleg csere lesz, a kisebb sérülése után felhozó meccsnek talán elmenne a mai. Már csak azért is, mert akkor könnyebb szívvel lehetne pihentetni a többieket. Persze, ha még mindig nem százszázalékos, akkor hagyni kell a picsába.

Őszintén szólva, ha nyáron valaki azt mondja, hogy április 7-én veretlenül vezetjük a bajnokságot, kupadöntőt játszunk és BL-elődöntősök vagyunk, nagyon csúnyán kiröhögöm. Ennél kevesebbért is. De az van, hogy ha ma sem kapunk ki, akkor beállítjuk a Sociedad 38 meccses veretlenségi rekordját, ami egy 38 éves rekord… Ernesto, well done.

Várható kezdők:

Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Piqué, Vermaelen, Alba - Dembélé, Paulinho, Rakitic, Coutinho - Messi, Suárez

Leganés: Cuéllar - Bustinza, Munoz, Siovas, García - Pires, Gumbau, Eraso - Zhar, Beauvue, Ramos

Kezdés: 20:45

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása