Tot El Camp

Gyurma, mosópor, wc papír, homok

2018. május 09. - vigvik

dcus8v0x0ae2byq.jpg

Mi a közös a címben szereplő dolgokban? Mindből létezik intelligens. Mi nincs felsorolva a címben? Labdarúgó. Mindebből a formális logika szabályai szerint mi következik? Semmi.

De a némileg bunkó sztereotípiát nem véletlen emlegettem fel. (És igen, önkritikusan és tudatosan a blogger sincs a címben felsorolva...) Itt volt a perfekt alkalom, hogy lejátsszák minden idők egyik legfaszább Klasszikusát. Éppen egy pöttyintésnyi tétecske, hogy ne legyen full sörmeccs, teljes fegyverzetben felvonuló csapatok, a közelgő VB (ill. a Realnak a BL-döntő) pedig adott esetben kifogásnak is használható, ha nem minden alakul jól - szóval igazából no pressure. S ha ez mind nem lenne elég, utoljára volt ott a pályán minden idők legnagyszerűbb spanyol játékosa, aki talán az utolsó mohikán, az általánosan tisztelt, mindkét szurkolótábor által kedvelt emberek között. Ha másért nem, legalább miatta, tényleg csak egy jót kellett volna focizni - a szó hagyományos értelmében, amikor a játék a labdáról szól.

Hát helyette kaptuk ezt, láttátok. És senki ne jöjjön nekem azzal, hogy mert a tapír Real így meg úgy. Ez tipikusan az a szitu, ami úgy kezdődött, hogy a másik visszaütött... Az egyetlen kiváltó ok, ez a sorfalmizéria, pedig egyszerűen röhejes. Ez egy szokás, ahogyan köszönni is szokás, ha bemegyünk a boltba. Ha nem köszönünk, akkor mondani fogják ránk - főleg a hátunk mögött - , hogy bunkó, és ezzel le van tudva. Csak a reggel is büdös Icuka néni szokta letorkollni a 12 éven aluliakat, hogy "Anyád nem tanított meg köszönni?", de kb. ennyi. Ettől még kiszolgálnak, aztán megy mindenki a dolgára. Ez pont egy olyan dolog, amin tényleg könnyű felülemelkedni. Hisztizni érte pedig borzasztó sekélyes.

dcszsdtx0aa5omq.jpg

Szóval mindkét fél nyakig sáros abban, hogy az indulatok idejekorán elszabadultak, és a futball csak időnként tudott dominálni. Szerintem ez egy lehangoló mérkőzés volt, aminek talán az egyetlen hozadéka, hogy a létező legerősebb reflektorral világított rá a spanyol futball évek óta legnagyobb problémájára. Az elképesztően ordenáré fos bíráskodásra.

A tényszerűen szar ítéletek (lesek, tizenegyes, lapok, stb.) mellett azért tudunk most viszonylagos nyugalommal elsétálni (bár így is mekkora szájkarate lett...), mert ugye kvázi tét nélkül zajlottak az események. Egy pillanatra azért mindenki gondolja meg, mi lenne most, ha ez a mérkőzés döntött volna a bajnokság sorsáról... Viszont ugyanez a tét nélküliség erősíti fel azt a vonalat, hogy mennyire (és milyen gyorsan) hagyta kicsúszni a kezéből a spori a meccset. Akármennyire is ekéztem a játékosokat, csapatokat ezért, a bíró felelőssége szerintem mindenkinél nagyobb. És ezen a típusú problémán a VAR nemigen fog segíteni, itt nem arról volt szó, hogy bizonyos dolgokat egyszerűen nem, vagy éppen rosszul látott a bíró, hanem képtelen volt kontrollálni az eseményeket.

Mindenesetre a veretlenségünk megmaradt. Ma este a Villarreal következik, a cél továbbra is a gyufagyűjtés elkerülése, illetve lehetőség szerint a kecske aranycipőjének bebiztosítása (bár szerintem ez már mindenhogy megvan). Én személy szerint bízom benne, hogy a szélsőségesen tutista Ernőbá' azért ad lehetőséget pár olyan embernek is, akinek alapesetben nem járna. Például Dembelét már a hétvégén is nagyon hiányoltam, és Umtiti kisebb sérülése okán remélhetőleg nem a "jövő embere" Vermaelent erőltetjük majd, hanem jöhet végre *ina.

7un9oeii.jpg

Bár a szezon vége sikeresen az érdektelenség posványába fulladt, azért mindenkinek azt javaslom, élvezze ki, hogy tévében nézheti a Barcát, jött ugyanis tegnap hivatalosan is a nagy hír, hogy ősztől a Liga a jelenleg még nem is létező Spíler2 és Spíler3 tévékre költözik. (Mer' a nyúl fölfestette a falra az ördögöt! Meh.) Ennek kapcsán örömömben rögtön írtam is egy verset.

Andy a hastag
Tárcája is vastag
Felesége vékony
(Csöcse szilékony)
Megvette a laligát
Szopjon le egy taligát

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása