Tot El Camp

Na, végre!

Barca - Espanyol beharang és rinya

2019. március 30. - Szvob.

som_un_equip.png

 

Véget ért a válogatott szünet! Hála a Magasságos Jóistennek, aki a maga hasonlatosságára minket is megteremtett. Mert nem azzal van ám a baj, hogy nincsenek mérkőzések, nincs mit nézni, hiszen nagyfiúk vagyunk, elengedett kézzel ülünk a budin, megtanultunk a meccshiánnyal is együtt élni.

Hanem?

A probléma az (és ami számomra speciel szinte elviselhetetlen), amit a lapeladásipari és klikkelésipari (sajtónak most nem nevezném) termékek ezen időszakokban művelnek. Nyilván láttunk már ilyet, hasonlóan megy ez mindig, de most az volt az érzésem, hogy mintha valami titkos üzemanyagforrásra, vagy új dílerre akadtak a sportpletyka-portékák, mert az elmúlt két hétben nekifutásból hajtották meg a kreténrollert. Griezmann, Malcom, Todibo (Tobago? Toblerone?), fél Ajax ide, fél Barca oda, a csapat nagy részét már rég megvásárolta az Inter és United és nyilván a nyomorult Fülöpke, akiről elég csak elővenni egy képet, amin szomorúan néz (mindig úgy néz, akkor is, ha nevet) és kész is a cikk: Távozik a brazil, de még csak a honfitársaival közölte. Nesze semmi, jó étvágyat!

 55826988_1275246265957051_4765515099676868608_n.jpg

 

Oké, értem én, lapeladás, klikkelés mindenek felett, abból van a reklámbevétel, értem én. Amit nem értek viszont: jönnek ezek a nyilvánvalóan alaptalan, megerősítetlen, légbőlkapott találgatások, kreténségek és a drága szurkolótársak meg az ezeket közlő, utánközlő, után-utánközlő posztok alatt (ahelyett, hogy kiválasztanák és beszúrnák a legsúlyosabb ROTFLMAO emojikat) komolyan egymásnak képesek esni.

¿Por qué?

- kérdezné egy művelt spanyol.

Nem értem, talán nem is fogom soha, de szerencsére (egyelőre legalábbis) vége.

 

 ***

 

Mindeközben szolid és visszafogott humorával Kasztíliában nagy népszerűséget szerzett középhátvédünk (leendő elnökünk) Gerard Piqué köztudomásúlag nagyot ment a La Resistenciában, sokakat kiakasztva meredek poénjaival. Na ebben a műsorban bírta ez a kiváló férfi azt mondani a szájával (egy a csapatok költségvetését is érintő, de leginkább magánpénzügyekkel kapcsolatos kérdésre), hogy neki annyi a pénze, mint az Espanyol egy éves költségvetése. Badumtss.

 552-h0.jpg

 

Geri azt hiszem meg is adta az alaphangot a ma délutáni találkozóra, ahol jóindulatra, barátságra, tiszteletre, felebaráti szeretetre bizton nem számíthatunk. 

Ugyanígy nem számíthatunk Dembélé, Cillessen, Rafinha, Murillo, Todibo és Vermaelen játékára sem, viszont olybá tűnik, hogy a Lalyos-Leonyid kettősre igen.

 

15474641976100.jpg

 

Mielőtt kitört a válogatottszünet és az alternatív ténygyárak torukat kezdték volna ülni, a Barca bebiztosította az első helyét a bajnokságban, köszönhetően a kiváló idegenbeli győzelemnek és a Atletico bénázásának. Tíz ponttal vezetni tíz meccsel a vége előtt nem rossz. Mondhatni, nagyon jó. Különösen, hogy hátra van még a Matracosok ellen egy ki-ki meccs, aminek szerencsés alakulása esetén ez a szám tizenháromra is nőhet, emi meg már nem csak nagyon jó, hanem egyenesen fasza. Ezek birtokában azért jóval könnyebb lenne a BL-re koncentrálni.

 

Hölgyeim és Uraim! A finishben vagyunk.

Nézzük!

 

Várható esetleg:

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen; Roberto, Piqué, Lenglet, Alba; Rakitic, Busquets, Arthur; Messi, Suárez, Coutinho

Espanyol (4-4-2): López; Rosales, Naldo, Hermoso, Dídac; Melendo, Sánchez, Granero, Roca; Iglesias, Wu Lei

 Vezeti: Carlos Del Cerro Grande

 16:15 Camp Nou (Spíler2)

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása