Tot El Camp

Ciki

2019. november 06. - Bendak

FC Szánalom - Slavia 0-0

Kerestem a szavakat, jelzőket tegnap a meccs lefújása után: kiábrándító, szomorú, kilátástalan, nem Barcához méltó... mi is lenne a megfelelő? Aztán Szvobbal szinte egyszerre böktük ki: ciki! Ez már kérem ciki volt, nem csak a csapatnak, nekünk is. Az eredmény. A játék. Nézni. Várni.. csak várni, hogy varázsütésre megtanulunk passzolgatni úgy, ahogyan egyébként ez a csapat tud. Letámadni, ahogyan ez a csapat tud. Megbontani a védelmet, gyorsan átjátszani a széleket, szétzilálni a magasra tolt védelmi vonalakat... amit egyébként ez a csapat tud(ott valamikor).

Utálom a folyamatos nyafogást, károgást, vagy leírni sokadik alkalommal, hogy „Ernesto Raus!”, de ezen túl más témát sajnos nem szolgáltat a csapat.. és nem, az sem csalt volna mosolyt az arcomra, ha Messi megint berámol három gólt, mivel a probléma gyökere úgy tűnik sokkal mélyebben van.

A sziutáció, vagy játék képe egyébként kíserteties párhuzamot mutat Luis Enrique „harmadéves Barcájával”, vagy Rijkaard (és Ronaldinho) utolsó évével...Egyszerűen elfogyott a levegő, a csapat csak lézeng a pályán, a nagykutyák pedig a nyilatkozatokon kívül mást nem tesznek az asztalra.. Mondanám szívesen, hogy még csak novemberben járunk, és jöhet újra egy olyan „Luchós” momentum, amire Piqué is utalt a mérkőzés után, de jóbarát, őszintén szólva nagyon nehéz ebben hinni, vagy várni megint hónapokon át arra, hogy újra beindul a henger. Évek óta ezzel hitegetik egymást, évek óta az lóg a levegőben, hogy ez majd jó lesz Ernővel is... de a mézesmadzag csak nem akar elfogyni.

De sebaj srácok, jön majd újra egy x gólos győzelem, ahol Lalyos a bal farpofájával töszlögi be a harmadik gólját Messi álompasszából, és akkor majd újra elmondhatják a csapat „vénei” is, meg Bartoék is, hogy igen, látjátok, megy ez, ha akarjuk, hisz mi vagyunk a Barca. Mi mindenhol esélyesek vagyunk... aztán mire felriadunk, már csak az újabb csattanást halljuk a szélvédőn.

Végül egy életkép a meccsről:

442 után itt a gyémánt védekezés + hat támadó, lássuk mire megyünk vele. (A képet a mérkőzés elején lőttem, de a Slavia végig magasra tolt védelmi vonallal operált, amivel tálcán kínálták a Barcának a beindulásokat szabad területre.)

Mi az, amit a La Masián, vagy akármelyik falusi edzésen megtanítanak a gyereknek ilyen szituációban? Felgyorsítasz a védővonalban, majd rástartolsz a beívelt labdára. Írd és mondd, ha jól számoltam három alkalommal játszotta le (sikresen) a csapat ezt a figurát. Nem fair felhozni ilyet, tudom, pláne nem a jelenlegi helyzetben, de anno, ha teszemazt az Henry és Etoo, vagy akár Pedróval és Villával támadó Barca ellen húzott volna meg bármilyen (igen, bármilyen) csapat ilyen merész stratégiát, félidőben taknyosra szopatva kullogtak volna WC papírért az öltözőbe... Igaza van vigviknek, egészen szürreális, hogy ezzel a védekezéssel 45 percig nem tudtunk mit kezdeni.

bar_prag.png

A következő meccs a Dortmund ellen döntőnek bizonyulhat, ugyanis ha valamiért nem tudnánk nyerni a Camp Nouban, Conte Intere ellen garantáltan piros lesz a pisi..csoport_g.png

A játékosok pontozását ezúttal rátok bízom, de ha valaki Stégán, Semedón (és De Jongon) kívül több, mint 5 pontot kap, azzal megnézetjük a meccset mégegyszer, és lehet, hogy kap egy életnagyságú guggolós Valverde posztert is a nappalijába.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása