Tot El Camp

Retro futballkvíz

2020. június 04. - vigvik

de15c2d5479cf24653bc9caedcead4fd.jpgMost, hogy a karanténnak, vagy mi a bánatnak már lényegében vége, és mindenki újra rohan, kedveskedünk nektek egy időgyilkos poszttal, mert mi így szoktuk.

Aki szerint a kilencvenes éveknek nem rég lett vége; a horvát válogatottról  a Suker-Boksic duó jut eszébe, nem pedig Modric és Rakitic; és tudja kicsoda Ronaldo, azoknak ajánljuk ezt a 81 mondatot, amit Bendakkal cirka 3 hét alatt dobtunk össze.

Az első táblázatban találjátok kilenc neves csapat számunkra valamiért emlékezetes játékosait, akik rendre az 1-9 mezszámokat viselték (valamikor). A feladat az, hogy ezt a 81 nevet kell elhelyezni az alsó táblázatba a megadott hintekhez illeszkedően. Némi extra segítség, hogy a megfejtés egy görög-latin négyzet a megadott csapatnevekre és a megadott mezszámokra nézve, azaz minden sorban és minden oszlopban minden csapat és minden mezszám pontosan egyszer fordul elő. Tehát például Iniesta cellájának sorában és oszlopában se másik Barcához rendelt játékos, se másik nyolcas nincsen. (Csak az előre megadott hozzárendelés számít, tehát például Kluivert lehet Iniestával egy sorban vagy oszlopban, mert Kluivert a játékban a Milanhoz számít.)

Szerintem nem olyan nehéz, mint néhány korábbi blogos elborulásunk, ha valaki mondjuk fekete öves sudokus, és hatékonyan használja a görög-latin tulajdonságot, akkor valószínűleg minimális focitudással is megfejthető. Viszont kimondottan komoly benne a nosztalgiafaktor, úgyhogy én azt javaslom, próbáljatok a hintekkel babrálni, a görög-latin cuccra meg tekintsetek mentőövként. Igazából nagy móka volt összeállítani is, miközben órákat szkájpoltunk, mert abból mostanában amúgy hiányunk volt. A helyes megfejtők jutalma az örök dicsőség és a megoldással töltött boldog órák emléke! Akinek van kedve, azért dobja át nekünk a kitöltött táblázatát messengeren, és a megfejtésposztban megemlékezünk róla, valamint a hibátlan megoldók között kisorsolunk egy egyszemélyes romániai gyalogtúrát.

Itt egy nyomtatható verzió pdf-ben.

nevek.png

hintek.png

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása