Tot El Camp

Füveskönyv

2020. szeptember 19. - Bendak

Gyerekkoromban, jól emlékszem, volt egy öreg fekete-fehér televíziónk, ami többször nem működött, mint igen. Talán ennek is köszönhető, hogy a testvéreimmel egyre több és több örömet leltünk az olvasásban. Olvastunk mindent, amit lehetett, ami elérhető volt. Móricz, Tolkien, Asimov.. nem volt határ. Így került többek közt a kezem ügyébe Márai Sándor "Füveskönyv" c. irománya, amelynek "értékére" igazán csak a későbbiekben jön rá az ember... idővel, korral, tapasztalattal. Márai egyszerű példákkal akar felelni a kérdésekre, mit is kell tenni, ha valakinek a szíve fáj, vagy elhagyta Isten. Nem eszmékről és hősökről beszél, hanem arról, aminek köze van az emberhez. Tanulva akarja tanítani embertársait, tanulva a régiektől, a könyvekből, azokon keresztül az emberi szívből, az égi jelekből. Mi is megpróbálunk most így tenni.


Bartomeuról:

Ha rosszul megy a kupi, nem a k_rvákat kell kidobni.

"- Hail Hydra!"

Messiről:

Van az úgy, hogy az embernek az asztalra kell csapnia, s hangját felemelve egyszer, nem többször, tiszta vizet öntenie a pohárba. Messi ezt megtette, s az egész világ őt figyelte.. s szavai kimosták a szennyet a Camp Nouból...

Szurkolókról:

A szurkoló hisz, remél, sír, néha kicsit belehal, de mindig visszatér, mert a csapat az egyetlen szerelem, amely egyszer mennybe emel, máskor padlóra küld.. de mégis örök.

(itt jegyezném meg, hogy egy valamirevaló olasz, vagy török csapat szurkolótábora már rég felgyújtotta volna a klub székházát, az elnököt pedig pucéran kergették volna végig az utcákon.. mi meg itt malmoztunk, hogy meglesz-e a 16k)

Koemanról:

A történelem és a gyökerek fontosak, hogy mihamarabb kapcsolódni tudjunk egymáshoz. S ahogyan megvannak a gyökerek, megvan a keménység és szigor is, amelyre ennek a csapatnak most szüksége van. "Win or wall", nem látunk középutat.

"csak a nézését, meg a járását.."

Suarezről:

és arról, hogy az idő múlásával az emlékek megszépülnek, így jobb talán, ha csak emlékeinkben marad meg a mi körmönfont Lalyosunknak..

Az arcod, amikor az asszony lazac színű bolerót kér, te meg máris tudod, hogy úgyis el fogod b_szni... 

Az előttünk álló szezonról és a hitről:

Ma nem tudom elhinni, hog ez a csapat képes lehet bármit is nyerni... ugyanakkor néhány hete még azt sem hittem, hogy Messit újra Barca mezben láthatom... és néhány napja még azt sem hittem, hogy a tagok megszerzik a szükséges számú szavazatot...

 

Lo, lo-lo, lo, lo

I si tots animem! I si tots animem! I si tots animen guanyarem!!!

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása