Tot El Camp

Majd Xavi!

2021. november 07. - Szvob.

 

hasil-celta-vigo-vs-barcelona-di-pekan-ke-12-liga-spanyol-2021-2022-unggul-3-0-lebih-dulu-blaugrana-justru-gagal-menang-ciyvmabwbz.jpg 

Az egyébiránt teljesen indokolt Xavijön-eufóriába trollkodott bele szombat délután a Vigo, illetve a büdösnagy valóság, mely szerint ez a 9. hely egészen reális pozíció ma az FC Barcelona számára. 

Pedig a mérkőzés előtt én még egy összemákolt kétgólos győzelmet tippeltem. Noha ki lettem nevetve (utólag is!), de nem is tévedtem sokat, hiszen az összemákolás tökéletesen működött az első félidőben – amit a csapat megpróbált, az be is jött. Fati zseniális/szerencsés lövése, Busi hálószaggató bombája, Memphis csúsztatott fejese, egészen magabiztos (és rég nem látott) háromgólos vezetést jelentett a játékrész végére, hogy aztán a második félidőben megmutassa a csapat azt, amire igazán képes. Mondjuk, ahol Lenglet a a stabil pont hátul a mi Gézánkkal kisegítve, akinek az első félidőben az előrejátéka olyan megbízható volt, mint nagyfater mezőgazdasági Wartburgja, ott bármi megtörténhet. És nem a jó értelemben.

busi-celta-1.jpg

Ha a tegnapi mérkőzésig bárkinek kétsége lett volna afelől, hogy Koeman (érdemei mellett) valamit egészen végletesen elbaltázott, az fájdalmas bizonyságokat kaphatott minden területen. A csapat úgy nyaklott össze a magára talált Celta nyomása alatt, mint egy újranyitott hajdúszoboszlói SZOT üdülő kempingszéke.

Se fizikai, se mentális tartás – konkrétan aggasztó volt látni az arcokra kiülő riadalmat – a fizikai felkészülés hiányát pedig pedig már a teljesen laikus megfigyelők is észrevehetik. Három sérültet gyűjtöttünk be egyetlen mérkőzés alatt, aminek eredményeképp egy egészen pofás kezdőt tudnánk kiállítani egy egészségügyi bajnokságban, amit tükörsimán nyernénk is.

 img_5273.jpg

Jelelnleg ugyanis 11 sérültünk van és csak őszintén remélni tudjuk, hogy Xavi nem csak segédedzőt hoz magával, hanem

orvost, szakácsot, gyúrót, dietetikust, informatikust, karbantartót, CNC maróst, pszichológust, pszichiátert, ördögűzőt, büfést, vajákosasszonyt, papot, piócásembert, meg mindent,

mert ez itt jelenleg egy nagy rakás szar, kérem.

  1. Neto - beteg
  2. Pique - izom
  3. Dest - izom
  4. Roberto - izom
  5. Eric Garcia - boka
  6. Pedri - felépülőben (állítólag)
  7. Nico – kimerültség (állítólag) 
  8. Dembélé - izom
  9. Fati - izom
  10. Bré - térd
  11. Agüero - szívritmus

Konkrétan megvagyunk. Még a padra nem ártana kifingatni egy-két embert a közeljövőben és Tebasnál kezdeményezhetünk egy önálló nyomibajnokságot is. Ott tutkó teremne babér.

 fdhgs8aweaeropw.jpeg

 

Marc-Andre Ter Stegen - 5/10

Meglehetősen gyenge meccset produkált – az első gólnál elveszítette a labdát, a harmadikat pedig olyan szögből szopta be, ahonnét ezt neki nem illik. És sajnos ez forma nem egy kirívó eset, hanem ez az általános. A stabil pontunk mára tökéletesen asszimilálódott a csapatba. Majd Xavi talán önt bele lelket újra.

Oscar Mingueza - 4/10

Konkrét tragédia. Galan akkor vette hülyére, mikor akarta, elengedte Aspast, szerencsére les, benézte Nolitót, szerencsére kéz. Előrefelé meg hagyjuk is. A kisfiam U11-es csapatában megszólják ezeket a passzokat, az a helyzet, de majd Xavi remélem, rendet tesz a fejében és a posztján is.

Eric Garcia - 6/10

Ericnek egy félidő jutott, de amíg pályán volt, nem volt annyira nagyon rossz, sőt egy egészen veszélyes kontrát állított meg. Később kapott egy sárgát. De mikor nem? Majd Xavi helyreteszi.

Clement Lenglet - 4/10

A második félidőben volt egy szép blokkja Nolito lövésénél, de gyorsan korrigált egy annyira töketlen psszal, amiből Aspas menten gólhelyzetbe is került. Nyomás alatt összességében is kifejezetten fostosan teljesített a második félidőben. Majd Xavi megmutatja, hogy kell nem nevezni.

Jordi Alba - 7/10

Két assziszt (Fati, Memphis) és állandó veszélyforrás az első félidőben, ami sokat segített abban, hogy a Celtának köze ne legyen a pályán történtekhez. A másodikra viszont pont ugyanolyan bizonytalanná vált, mint az egész védelem. De azért majd Xavinak ő még nagy segítség lehet. 

Sergio Busquets - 6/10

Közismert tény, hogy Busi góljainál még Lőrinc vesztes közbeszerzései is gyakoribbak, most azonban mégis megtörtént. A labda ugyan épphogy eljutott a kapuig, de olyan pontos volt, hogy nem igen lehetett védeni. Nolito góljában azonban egész tevékenyen részt vett, mitöbb az egész második félideje hulladék volt, úgyhogy, ha nincs ez a találat még az ötöt sem éri el a pontja. Majd Xavival megnyugszik a középpálya.   

fdhy7nqxsagx9zt.jpeg

Nico Gonzalez - 8/10

Ez a fiú egészen elképesztő. Amíg a pályán volt, messze a csapat legjobbjaként játszott – okosan, gyorsan, kitartóan. Talán a legjobb szó rá az, hogy: felnőtten. 

  • 59 perc játék
  • 1 assziszt
  • 43 labdaérintés
  • 18/20 passz
  • 2 kialakított helyzet
  • 1 kulcspassz
  • 12/20 párharc
  • 8 sikeres csel
  • 1 tisztázás
  • 1 szerelés
  • 1 közbelépés
  • 2 visszaszerzett labda
  • 3 sérelmére elkövetett szabálytalanság

Aztán lesérült. De felépül és majd Xavi alatt kinövi magát igazán.

Frenkie de Jong - 7/10

Ha valakinek a sokat ártott a Koeman-éra, az Frenkiboy. Egyszerűen nem várható el tőle a megszokott teljesítmény, ha folyamatos pánikvédekezésre van kényszerítve, vagy ahogyan john kolléga mondta, „ha feltöri a hátunkat a kapu”. A kapufája gólt ért volna, amivel könnyen a meccset is eldöntötte. Volna.

De csak ha a számokat nézzük

  • 92 labdaérintés
  • 58/64 passz.
  • 1 lövés (felsőléc)
  • 1 kialakított helyzet
  • 1 kulcspassz
  • 13/18 párharc (legtöbb)
  • 8 csel.
  • 1 légi párharc
  • 2 közbelépés.
  • 8 visszaszerzett labda
  • 1 sérelmére elkövetett szabálytalanság

eléggé meggyőző. Majd Xavi visszateszi a helyére.

fdh069ywuaqdzdo.jpeg

Gavi - 6/10

Nem ez volt a legjobb, amit láttunk tőle. Kicsit poszton kívül volt a jobbszélen, pláne a Galan elleni védekezéseben. De könyörgöm, a csávó 17 éves! Én ilyen koromban a vörösboros kóla és a kevert közti döntéssel voltam elfoglalva - mondjuk nem is vittem semmire. Ő viszont fogja, mégpedig sokra. Na, majd Xavi alatt.

Memphis Depay - 6/10

Ugyan szerzett egy gólt, de rengeteg a bajom vele. A passzjátéka mára Lalyos legrosszabb napjait idézi, nagyon sokszor akadnak el benne ígéretesen fejlődő akciók, az utolsó passzok rendszerint csapnivalók. Vagy túl erősek, vagy nem elég pontosak, vagy nincsenek. Pedig jobban indult, de majd Xavi talán ráncba szedi.

Ansu Fati - 7/10

A mosolygós gyilkos, mert benne tényleg megvan a gyilkos ösztön. Ez a fiú gólt akar lőni, onnan is, ahonnan amúgy nem lehet, vagy nem szokás és ami a legjobb, hogy be is lövi. Azért az megnyugtató, hogy majd Xavi azért rá legalább építhet.

Cserék:

Ronald Araujo: 6/10

Kényszerű csereként jól szállt be, voltak fontos tisztázásai fejjel és egy egészen parádés blokkja 2-3-nál, de hiábavaló volt. Nem rajta ment el a meccs, ez biztos, de majd Xavi alatt egy új védelemben oszlopos lehet.  

Riqui Puig: 5/10

Nos ez nem az a teljesítmény volt, ami egyetlen #KoemanOut-ot is indokol. Talán majd máskor. Talán majd Xavi kezei között.

Abde: N/A

Tíz perc alapján felesleges pontozni. Majd Xavi pontoz.

Alejandro Balde: 5/10

Majdnem a posztján játszott, megvan benne a sebesség, a szándék, az eltökéltség, de megváltást nem hozott. Majd Xavi.

 

Fater, kurvasok dolgod lesz.

 en8h9z3waaervd4.jpg

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása