Tot El Camp

A Lalyos visszatér II.

2017. december 19. - Szvob.

 

894361782_jpg_0.jpg 

Négy gól, koncentráció, csapatmunka, győzelem, Lalyos és újabb három pont. És egy hatalmas meglepetés!

A hajtás után.

BREAKING!!!!!!!!!!

MESSI ÚJABB DÍJA!!!!!!!

 

Szombaton este Jorge Mendoza Gialupadrol, a Spanyol-Andalúz-Kasztíliai-Katalán és Baszk Faiparosok Szövetségének (röviden SAKKBASZFASZ) elnöke személyesen adta át Lionel Messinek az Arany Kapufa (Porte D’Or) díjat Barcelonában az Avinguda Miraflores 80. szám alatt található Volante Bárban, helyben illetékes alkoholisták és két távolkeleti turista társaságában.

„Tudjátok, hogyan vagyok az egyéni díjakkal, örülök nekik – kezdte Messi rövid köszönőbeszédét - de jobban szeretem a csapateredményeket, így sokkal büszkébb vagyok a Barca közös 26 kapufájára, mint a sajátjaimra. Csalódott voltam? Igen a meccs végén egy kicsit csalódott voltam, de mondtam is Fernando Xempének, Feribának, aki a csapat szertárosa, hogy nem-e vihetném-e haza a kapufát, ahogy a mesterhármasnál a labdát, de mondta, hogy hagyjam a hülyeséget, menjek zuhanyozni. Úgyhogy kezdeményezni fogom hivatalosan a LaLigánál és a FIFÁnál is, hogy el lehessen vinni a kapufát, ha valaki egy meccsen legalább háromszor telibe veri.”

A díjátadó után Jorge Mendoza Gialupadrol elmondta, hogy nagyon büszke, hogy ő adhatta át először a vasárnap este fél 11 körül alapított díjat és annak különösen, hogy azt Messi kapta. Gialupadrol úr örömét azzal indokolta, hogy ő maga Deportivo szurkoló és így megúsztak egy egészen megalázó vereséget. A kérdésre, hogy Ronaldo megneyerheti-e az Arany Kapufa díjat, azt válaszolta, hogy „Nem. Mindennek van határa. Ennek a szimbóluma ez a díj.”

 

arany_kapufa.jpg

Forrás: Reuters-Digest

 

Marc-Andre ter Stegen – 7   

Ter Stegen anélkül is tud kiváló munkát végezni, hogy dolga lenne. Más mérkőzéseken meg úgy végez kiváló munkát, hogy dolga is van. Döbbenet! Paulinho indítása pedig egészen kiváló volt Messi első kapufája előtt.

 

Jordi Alba – 8  

Hihetetlen motor van ebben a fickóban. Szemet gyönyörkodtetően élettelin játszotta be a pályát elől és hátul és még arra is maradt ideje, hogy Sergit kisegítse a bajban. A gólja elmaradt (nyilván kapufa), de jött Pali.

 

Thomas Vermaelen – 7  

Nekem kifejezetten tetszett ahogyan Vermaelen játszani kezdett újra. Ha őszinte akarok lenni én nem érzem rajta azt a fajta bizonytalanságot, ami indokolt lenne ennyi kihagyás után. Nyilván nincsen még csúcsformában, de Piquével egészen stabilan hozták középen a kötelezőt. Reméljük formája javul, épsége megmarad, mert szükség lesz rá.

 

Gerard Pique – 7  

Ahogy Thomasnál is megjegyeztem, semmi különös, teljesen rendben volt, sőt ez a típusú meccs talán még jót is tett a madridi derbi előtt.

 

Sergi Roberto – 8  

Semedo hiányában ismét jobbhátvédből kezdett, megállta a helyét, semmi különös igazából, ha nem számítjuk a Suarez második gólja előtt kiosztott sebészpontosságú asszisztot. De-de, számítjuk!

 

Ivan Rakitic – 6  

Még az elején szögezzük le: Busquetset nem lehet, de legalábbis nagyon nem könnyű helyettesíteni. Ernő apánk biztonsági taktikájának hála Rakiticsé lett a háládatlan feladat. Ahogyan a mérkőzés közben Bendak megjegyezte: „ebben a momentumban, amikor Iván rábombázta Sidneire a labdát, és onnan előre a deporos elé pattant, minden benne volt, mi is a különbség közte és Busi között”. Ennél pontosabban magam se tudnám, de jó hír, hogy jövő héten mindenki visszapucol a helyére és mindenki boldog lesz.

 

Paulinho – 8  

Mikor először utaztam arab országba egy útikönyvben olvastam (igen, olyan régen volt, hogy gyakoribb volt az útikönyv, mint az utazós blog), hogy ha gépjárművel közlekedünk, a kereszteződésben az elsőbbségünket jelenlétünkkel erősítsük meg, magyarul érkezzünk magabiztosan és akkor kb arra megyünk, amerre akarunk.

Na Palikám, tesókám, ő ha valamit tud, az magabiztosan érkezni. Eredménye: 2 gól és a bajnokság leggólerősebb középpályása cím. Szép eredmény nem, Mr. BotlábúKínábóltól?

 894361806.jpg

Andres Iniesta – 9  

Az illuzionista visszatekerte az időt 55 percre és megtette azt, amit csak az igazán nagy varázslók: úgy teremtett nosztalgiát, hogy a jelenben alkotott újat. Azok a cselek, azok a passzok, az a hihetetlen ütemérzék. Kelleni fog jövő a Madrid ellen.

 

Lionel Messi – 7  

Ilyen, amikor nem jön össze, pedig tényleg minden adott. Van terület a Depor középpálya és a védelem között, vannak játszótársak, kiélvezheti a taktikai szabadságát, ahol csak tudja és mégse. Kapufa, mellé, kihagyott tizi, minden. Utóbbiról azt hitten nem ő fogja rúgni, de szerintem ezt szánta sebtapasznak, pedig teljesen biztos voltam benne, hogy ez se megy be. Nem is ment. Nem baj, a díj kárpótolja!

 

Paco Alcacer – 

Szegény. Hiányozni fog, nagyon, nem mint skill, mint opció.

 

Luis Suarez – 8  

Hölgyeim és uraim! Bemutatom Szuárez „IlyenMikorKijönaLépés” Lalyost, a barátomat! Két gól, ügyes megmozdulások, szellemes játék, jókedv, gyereknek beígért rabona. Szinte látom magam előtt, hogy másnap ebédkor egy két és fél kilós véres steak felett röhögve meséli, hogy ezt a szart, hogy nem ment be, majd megsimogatja a kisinas buksiját. Isten hozott újra itthon, Lali!

894350794.jpg

 

Cserék:

Aleix Vidal – 6  

Vidal nem volt a helyzet magaslatán. Nem volt igazán szar, de igazán jó sem. Két ilyen lövéslehetőségből pedig nem gólt szerezni az eléggé ciki.

 

Andre Gomes – 6  

A valakit lecserélték senkire. Ez jutott eszembe, mikor André a pályára lépett és tényleg, őszintén, egyáltalán nem akarom bántani szegényt, de olyan ordító volt a különbség, hogy nem lehet szavakba önteni. A meccse amúgy tökéletes sommázata volt a Barca karrierjének: nem nagy gáz, de semmi jó.

---

Ernő – 8

 886436170.jpg

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása