Tot El Camp

Szép idény, szép kilátás    

2019. április 27. - Szvob.

16395653638_4251b709cb_b.jpg

Ha már járt valaki a Camp Nou-ban, akkor tudja, hogy a stadion tetejéről, naplementekor gyönyörű a kilátás, viszont ami a csapatra vár ma este és a következő hetekben, talán még ennél is szebb lehet.

Csak ne essen.

Mindenféle sértődés és önostorozás nélkül kijelenthetjük, hogy a Barcelona-szurkoló a világ egyik legelkényeztetetteb és leghisztisebb állatfajtája, alkalmazkodóképessége csekély, igényeinek megfelelni pedig nem-laboratóriumi körülmények között (szinte) lehetetlen. Miután ezt a tényt rögzítettük, ennek figyelembevételével a "de azért", a "viszont", és a "ha"-val kezdő kommenteket meg is lehet tartani szarabb időkre, már csak azért is, mert most éppen igen szép időket élünk, még akkor is, ha ez a fenti okoknál fogva nem is mindig látszik:

A matracosok eredményétől függetlenül (amúgy behúzták 1:0-ra) igen jó eséllyel a Barca ma este bajnok lesz ismét, az elmúlt tíz évben immáron hetedszer.

pic_2015-05-23_otro_barcelona-depor_10_v1432492893.JPG

Ez a szám, noha nekünk természetesen hangzik, valójában brutális abban a bajnokságban, ahol ott a BL-triplázó Real Madrid, vagy épp az Atleti, és olyan középcsapatok karistolnak, mint a Sevilla, a Valencia, a Bilbao, vagy épp a Villarreal.

Mondom másképp: a fenti csapatokkal nehezítve a Barca az elmúlt tíz év bajnoki kiírásainak a 70%-át megnyerte.

Jó, merítsünk nagyobbat, vegyük az elmúlt 20 évet! Az elmúlt 20 évben is a bajnoki trófeák fele a Camp Nou-ba került, úgy, hogy a maradék nem a Reálhoz, mert 2000-ben a Depor lett a bajnok, 2002-ben és 2004-ben a Valencia, 14-ben pedig a Tico.

Basszapék, nem tudom megállni, leírom, pedig megfogadtam, hogy nem foglalkozom ezzel:

A Reál az elmúlt tíz évben mindössze kétszer volt bajnok, az elmúlt húsz évben pedig hatszor.

Azért ez eléggé jól hangzik.

És még jobban néz ki! (Nem hiszem el, hogy megcsinálom... ráütök a kezemre)

la_liga_trphies.jpg

Egy dolgot viszont sikerült megállni: nem jelöltem be külön a Messi-érát, ezt mindenki tegye meg önállóan.

(2009-től.)

 

 ***

Szóval szép időket élünk és szép idényt látunk. A bajnoki cím ma este (jó eséllyel) a Barcához kerül, a kiírás lezáródik, a csapat kupadöntőt játszik, és BL-elődöntőt, amire szintén nem volt példa 2015 óta. Vagyis a sorsunk a bajnoki cím mellett kizárólag a csapat kezében van és ez a csapat tud annyit és bír annyit, hogy minden meglegyen, ami csak meglehet.

És meg is lesz.

De ma ne ezzel foglalkozzunk: ma este győzni kell, ünnepleni, boldognak lenni és büszkének, aztán jöjjön a Liverpool és aminek jönnie kell: minden és bármi. 

 image-4.jpeg

 

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása