Tot El Camp

Előre a címvédésért - BL-sorsolás

2011. augusztus 25. - ladlac

Címvédőként és legnagyobb esélyesként (a William Hill 2,87-szeres pénzt fizet a végső győzelemért) vághatunk neki egy újabb európai hadjáratnak, este 17.45-től pedig arra is fény derül, kiket kell majd legyőzni a csoport első helyéért. A csapat már a sorsolás helyszínén, Monacóban van, ahol a pénteki, Porto elleni Szuperkupa meccsre készül, persze arra jut majd idő, hogy az esetleges egyéni díjakat a mai gálán átvegyék. Hajtás után kalapok, leendő ellenfelek, és egy kis kívánságműsor.

Az őszi szezon inkább csak bemelegítés, az igazi kihívások tavasszal kezdődnek, azonban nem bánnánk, ha elkerülnénk néhány csapatot. Még akkor is, ha valószínűleg Zubizarretáék ülhetnek majd a legnyugodtabban, és ők fognak majd kisebbet fújni, amikor kiderülnek az ellenfelek.

Az első kalapban a Barca mellett a megfiatalított, és a végső győzelemre is esélyes Manchester United és Chelsea páros, az ősi rivális Real Madrid, az Arsenal, a Bayern, a Porto és az Inter található. Velük egyelőre felesleges foglalkozni, optimális esetben (minden kiemelt meg is nyeri a csoportját) csak a legjobb nyolc között lehetne velük összefutni, kevésbé optimális esetben is csak a nyolcaddöntőkben.

A második kalap már izgalmasabb, itt található ugyanis az olasz bajnok AC Milan, a Lyon, a Sahtar Donyeck, a Valencia, a Villarreal, a CSZKA Moszkva, a Marseille és a Benfica is. A két spanyollal nem kell számolni, a maradék hatból pedig nem igazán van olyan, aki ellen könnyű meccsekkel lehetne számolni. A keleti túrát idén jó lenne elfelejteni, a Sahtarral így is sokat találkoztunk az utóbbi időben, de Oroszországból sincsenek túl kellemes emlékeink. Már-már meglepő lenne, ha a szokásos Real-Lyon nem jönne össze, a maradékból talán a Benfica stílusa feküdne leginkább a csapatnak. A tavalyi szezont alapul véve a Milan sem lenne egy rossz ellenfél, de nekik csak akkor örülnénk, ha a többi kalapból egy-egy könnyebb ellenfél jönne, nehogy számolgatni kelljen.

A harmadik kalapból a Zenitet, az Ajaxot, a Manchester Cityt, a Leverkusent, az Olympiacost, a Lillet, a Baselt vagy a Bate Borisovot is kaphatjuk. A keleti régiót, így a Zenitet és a Batet továbbra is jó lenne elkerülni, a sötét lónak számító újonc Cityt szintén. A többiek közül jöhet bárki, de a legkellemesebb talán az Ajax lenne.

A negyedik kalapot a Dortmund, a Napoli, a Dinamo Zagreb, az Apoel Nicosia, a Genk, az Otelul Galati, a Victoria Plzen, és a Fenerbahce kizárása miatt bekerülő Trabzonspor alkotja. Innen talán a törökök és a horvátok lehetnek kellemetlenek, de a német bajnokon és az olaszokon kívül igazából egyiknek sem szabadna komolyabb gondot okoznia. Így hát egyéni érdekből legyen a Genk.

Tévés meccsek Halálcsoport: Barca - Milan - City - Dortmund

Sétagalopp: Barca - Benfica - Basel - Plzen

Tipp: Barca - Milan - Leverkusen - Apoel

Kommentekben jöhetnek a kívánságok/vélemények.

 

szerk.: H csoport - FC Barcelona, AC Milan, BATE Borisov, Viktoria Plzen.


forrás: www.fcbarcelona.cat

 

Kellemes csoport egy rangadóval, és két könnyebb ellenféllel. Azért Fehéroroszországot ki lehetett volna hagyni, de ha már muszáj keletre mennünk, ez a legkevésbé kellemetlen hely.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása