Tot El Camp

Houston, tenemos un problema

2011. augusztus 29. - ladlac

Spanyol bajnokság, 2. forduló: FC Barcelona - Villarreal CF

Az adrenalindús, pörgős szezonkezdet helyett kaptunk egy kissé narkolepsziás startot. Az elmaradt forduló miatt mire felpörögtünk volna, addigra sikerült ismét elbóbiskolni. Már csak két hetet kell aludni, hogy normális adagban normális focit kapjunk, de hétfőn este azért egy kicsit magunkhoz kell térni, nehogy beragadjunk a Real Madrid mögé. Orrnehéz csapattal fogadjuk a Villarrealt, a manchesteri Red Wall után pedig nálunk lehet egy Blaugrana Ementáli.


Hétfőn este a tavalyi szezon végére egyre inkább leeresztő, és a nyáron meg is gyengülő Villarreal érkezik a Camp Nouba. Persze könnyű meccsel még véletlenül se számoljunk, mert talán éppen hogy sikerül majd kiállítania egy védelmet Guardiolának. Bár Puyol már elkezdte az edzéseket, nem valószínű, hogy pályára léphet, Maxwell szerencsére még mindig nincs bevethető állapotban, Alves eltiltott, Piqué és Adriano pedig sérültek. Variációs lehetőségek azonban így is vannak, a négy posztra a Bartra, Jonathan dos Santos, Mascherano, Busquets, Fontás és Abidal hatosból sakkozhatja ki Pep az optimális megoldást a Rossi – Nilmar páros ellen. A legnagyobb esély egyébként a JdS – Busquets – Mascherano – Abidal négyesre van, a mexikói többször is szerepelt ezen a poszton a felkészülési meccsek során. A maradék hetvenöt százalék pedig már a Porto ellen is lejátszott így egy fél órát. (A Del Bosque által frissen beválogatott Montoya fel sem lett hívva.) Bizakodásra adhat okot, hogy két BL-döntőt is lehozott már a csapat összetákolt védelemmel, úgy tűnik a Mester ennél a csapatrésznél épít a legkönnyebben szarból várat. Figyelmeztető jel lehet viszont a Real és a Porto elleni szuperkupa meccs is, ahol azért látszott, hogy nem nehéz zavarba hozni az alkalmi védelmet, és egyszer eljöhet az a nap is, amikor az ellenfél támadói egyszer-kétszer ki is tudják ezt használni. És ha van támadószekció a Ligában, aki veszélyes lehet a sok mozgása, a gyorsasága és a helyzetkihasználása miatt, az pont a Nilmar – Rossi páros. Idény eleji formával egyébként Garridoéknál sem nagyon kell számolni, hiszen sikeresen bejutottak a Bajnokok Ligája csoportkörébe, így már két tétmeccsen is túl vannak.

 

Hazai oldalról azért bízni lehet Messi és Fabregas gólerős játékában (le sem írom az argentin hány gólnál és gólpassznál jár már most is), Xavi és Iniesta zseniális passzaiban, Sánchez ördöngös cseleiben. Ha tippelni kellene, talán egy sokgólos győzelemre van nagyobb esély; a támadók dominálnak, és kijön a Barca klasszisainak fölénye. A Villarreal pont támadásban gyengült valamelyest, miután Cazorla több potenciált látott az olajmilliókban, mint a saját nevelésű fiatalok (szombaton Barca B – Villarreal B 0-2) beépítésében és a BL-ben. Így már csak Rossira, Nilmarra, Borja Valerora és Canira kell majd odafigyelni, meg esetleg a nyáron érkezett Camuñasra. A védelmük körülbelül hasonló erősségű lehet a tavalyihoz, a még mindig sérült Gonzalo Rodriguez helyettesét Udinéből hozták el, Zapata személyében.

Illik megemlíteni, hogy a tavalyi szezonban, ha volt kellemetlen ellenfél, az a Villarreal volt. Tökéletes taktikával és fegyelmezettséggel semlegesítették a (kissé tompa) Barca játékát, az El Madrigalban Rossi már az elején eldönthette volna a mérkőzést, de a végén Cazorla lábában is ott maradt az egyenlítő gól. A helyzetek akkor szerencsére kimaradtak, Piqué pedig az egyetlen lehetőségét értékesítette egy szöglet után. Idén amúgy is jellemző, hogy nehezen találjuk a saját játékunkat, ezért a meccs elején az ellenfelek könnyebben érvényesítik a letámadásos játékot. Teljesen elképzelhető forgatókönyv ez ma este is; a Villarreal nekünk ugrik, a labdakihozatal pedig erősen akadozik, amit nem könnyít meg Mascherano és Keita játéka sem. Ha emellé párosul egy jó helyzetkihasználás is a vendégek részéről, akár még bajok is lehetnek.

Várható kezdőcsapatok:

Valdés - dos Santos - Busquets - Mascherno - Abidal - Keita - Xavi - Iniesta - Sánchez - Pedro - Messi

Diego Lopez - Zapata - Musacchio - Marchena - Oriol - Cani - Senna - Bruno - Borja Valero - Rossi - Nilmar

Kíváncsian várom, hogy a SPORT vagy én lőttünk-e közelebb a tényleges kezdőhöz.

TV: Sport2, 21.00

 

Megerősített kezdőcsapat:

Valdés, Mascherano, Busquets, Abidal, Keita, Cesc, Thiago, Iniesta, Pedro, Messi, Alexis

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása