Tot El Camp

Hírmorzsák

2011. november 14. - johneagle001

Bár az utóbbi időben az első csapat mellett egyre többet hallhatunk a Barcelona fiatal játékosairól, - és a focin kívül más sportágak sikerei is eljutnak hozzánk, - a klubot érintő legtöbb eseményről csak ritkán szólnak a hírek. Pedig az FC Barcelona akkor is egy hatalmas és szerteágazó szervezet, ha a legtöbben már csak legyintenek a „més que…” kezdetű mondatokra. Hittéríteni persze nem akarunk (mi se vagyunk "szektatagok"), de a hajtás után rövid összeállítás következik a klubot érintő legfontosabb szeptember-októberi eseményekről, amiből kiderül, mennyi minden történik azon túl, hogy az első csapat meccseket játszik.

Bár az utóbbi időben az első csapat mellett egyre többet hallhatunk a Barcelona fiatal játékosairól, - és a focin kívül más sportágak sikerei is eljutnak hozzánk, - a klubot érintő legtöbb eseményről csak ritkán szólnak a hírek. Pedig az FC Barcelona akkor is egy hatalmas és szerteágazó szervezet, ha a legtöbben már csak legyintenek a „més que…” kezdetű mondatokra. Hittéríteni persze nem akarunk (mi se vagyunk "szektatagok"), de a hajtás után rövid összeállítás következik a klubot érintő legfontosabb szeptember-októberi eseményekről, amiből kiderül, mennyi minden történik azon túl, hogy az első csapat meccseket játszik.

Más de 100 razones para ser culé” (több mint 100 ok, amiért érdemes culénak lenni) címmel írt könyvet Mercé Morales és Manel Thomas. A könyv humoros sztorikon és anekdotákon keresztül meséli el az FC Barcelona történetét.

Az FC Barcelonát idén a Sandro Rosell vezette Gerard Piqué, Xavi Rabaseda, Bob Borrego, Javi Rodriguez és Nagy László sportolókból álló küldöttség képviselte Katalónia nemzeti ünnepén, szeptember 11-én. (A videó erősen híradó jellegű, de attól még egy kicsit érdekes.)

Megállapodást írt alá a Barcelona kézilabda szakosztálya és az Intersport üzletlánc arról, hogy a következő két évben továbbra is a cég lesz a csapat főszponzora. Az új szerződés arról is rendelkezik, hogy ezután világméretű reklámkampányokban is együttműködnek a felek.

80 éves korában elhunyt Mauricio Utset kosárlabdázó, aki korábban három szezonon keresztül volt a Barcelona játékosa és tagja volt a „Kucharsky generáció” néven híressé vált történelmi csapatnak.

Megállapodást írt alá az FC Barcelona és a spanyol Telefónica telefontársaság arról, hogy a jövőben a Camp Nou-ban fogják tesztelni a Telefónica I + D (kutatás-fejlesztési) részlege által megalkotott új technológiákat.

FC Barcelona Fantasy Manager 2012” néven a jövő évtől új facebook és iPhone felületet indít a klub. Az alkalmazás lehetőséget ad majd arra, hogy szimuláció formájában a klubot irányítsuk, az ígéretek szerint több nyelven is elérhető lesz.

76 éves korában elhunyt Jesús Farga a Barcelona egykori ifjúsági igazgatója, aki 2003-ban a Barcelona alelnöke volt. Farga az utóbbi öt évben a Katalán Labdarúgó Szövetség elnökeként tevékenykedett.

Idén már a harmincnegyedik alkalommal került sor a Barcelona hivatalos szurkolói klubjainak találkozójára (Trobada Mundial). Az eseményen több száz szervezet képviseltette magát, ahol megszavazták a „XXI. század projektet”, melynek célja az együttműködési és információáramlási csatornák modernizációja. (A mellékelt két videóban fotók és jelenetek láthatók az előző két év hasonló találkozóiról, ezzel némi képet kaphatunk arról, mit is jelent a rendezvény.)

Az FC Barcelona megállapodást írt alá a CB Santfeliuenc klub női kosárlabda szakosztályának a klubba történő beolvadásáról. Korábban már a Llobregat csapatával is sor került hasonló együttműködésre, a csapat ezután Barcelona CBS néven indul a bajnokságban.

Az FC Barcelona Foundación megállapodást írt alá a Katalán Együttműködési Alappal, melynek célja az oktatás fejlesztése és a közösségi együttélés előmozdítása Izrael és Palesztina között.

A Regal Biztosító Társaság két évvel meghosszabbította szponzorszerződését a Barcelona kosárlabda csapatával. Az új szerződés keretében további támogatást kap a klub kosárlabda iskolája, valamint a veterán és a kerekes székes kosárlabda csapatok.

Együttműködési megállapodást írt alá a Barça Alusport és a Barça Intersport, melynek értelmében a kézilabda és a futsal csapat „Friends of the Friends” márkanéven közös tagsági kártyát bocsát ki egy új bérletkampány keretében. A jövőbeni kártyatulajdonosok mindkét csapat mérkőzéseit kedvezményesen nézhetik meg, illetve mindkét csapat eseményeire ugyanazt a széket köthetik le maguknak. A kártya éves díja 60 euro a pártolói tagságnak, 70 euro a nagyközönségnek.

Az Intersport Barça kézilabda csapata megvédte címét, ebben az évben ismét elhódítva a Pireneusok Ligája serleget. A döntőben a Fraikin Granollers csapatát győzték le 38-26-ra, ezzel pedig megszerezték a klub történetének tizenkettedik címét ebben a versenykiírásban.

A Camp Nou megnyitásának 54. évfordulóján (szeptember 24.), "50 év hűség” emlékérmeket adott át Sandro Rosell azoknak a szurkolóknak, akik már 50 éve a klub pártoló tagjai. A 187 meghívott tagból 127-en tudtak személyesen megjelenni, köztük volt Josep Lluis Vilaseca, a Barça korábbi alelnöke és a Katalán Sportminisztérium egykori vezetője.

A 2011/12-es szezonban ismét a Regal Barça kosárlabda csapata nyerte a katalán kupát, miután a döntőben 94-54-re legyőzték a Manresa csapatát. Sorozatban ez volt a csapat harmadik, összesítve a klub tizenötödik győzelme ebben a versenysorozatban. Októberben a csapat elhódította a spanyol szuperkupát is, ez sorozatban a harmadik sikerük volt. (Nagyra nőtt szőrös fickók helyett inkább a Regal hajrálányait választottam illusztrációként, gy. k. ők arrafelé a cheerleaders-ek.)

A Barcelona kézilabda kapusa, Daniel Saric nyerte az Asobal Liga 2010/11 év játékosa címet. Az év csapatában helyet kapott a Barcelonából Juanín, Entrerríos és Nagy László is.

75 éves korában elhunyt Josep Termes az Ardévol Egyetem történészprofesszora, aki 1968 óta volt a Barcelona pártoló tagja.

Az FC Barcelona mintegy 60 fős küldöttsége is részt vett a MuscleTech Network sportorvosi szervezet III. nemzetközi kongresszusán, melynek szakmai előadásait az izom,- és ínsérülések témakörben tartották.

A tagság által megszavazott fejlesztési és beruházási tervek:

Palau Blaugrana: elfogadták az új épület végleges terveit, a munkálatokat a 2011/12-es szezon végén kezdik el és várhatóan a 2015/16-os szezonban fogják átadni a megújult épületet.

Espació Barça: a közgyűlés elfogadta a továbbiakban ezen a néven futó beruházási koncepciót. A Nou Palau projekttel összhangban megépül egy irodaház, egy szálloda, egy edzőközpont a „nem foci” szakosztályoknak, valamint kisebb üzleteknek és éttermeknek is helyet kívánnak biztosítani egy kereskedelmi zónában. További fontos szempont a Camp Nou környéke parkolási gondjainak enyhítése, a tervekben mélygarázs kiépítése is szerepel.

Camp Nou: A stadion teljes átalakítása a jelenlegi gazdasági helyzetben nem kivitelezhető, elsődleges cél a belső terek felújítási munkálatainak felgyorsítása, a kényelmi szolgáltatások minél magasabb szintre emelése.

Ciudad Deportiva: a közgyűlés elfogadta a terveket egy új pavilon megépítésére, ahova az orvosi és a műszaki személyzetet költöztetik, valamint ugyanitt kialakítanak egy hivatásos edzőképzési központot is. A Mini Estadi teljes átépítési munkálatai továbbra sem folytathatók, de a tervek szerint átalakításra kerül a stadion fogadótere és beléptető rendszere, valamint tervezik egy Barcelona ajándéküzlet kialakítását is.

Forrás: a Barcelona hivatalos magazinja októberi és novemberi száma.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása