Tot El Camp

Rutinmunka

2012. augusztus 20. - vigvik

Barcelona - Real Sociedad 5-1 (4-1)

Vannak időnként ilyen furcsa történések az ember életében, amikor célirányosan törekszik valamire, majd a végén az egészből teljesen más sül ki. Ez aztán néha rossz, néha nagyon vicces - sokszor viszont kifejezetten jó. Azzal a tervvel ültem le a tévé elé, hogy majd én jól kitanulom Titót, kitalálom mi jár a fejében, meg ilyenek. Na ebből aztán semmi nem lett, viszont a meccset nagyon élveztem, néhány egyéni teljesítmény pedig kifejezetten bíztató is volt.

Barcelona - Real Sociedad 5-1 (4-1)

Vannak időnként ilyen furcsa történések az ember életében, amikor célirányosan törekszik valamire, majd a végén az egészből teljesen más sül ki. Ez aztán néha rossz, néha nagyon vicces - sokszor viszont kifejezetten jó. Azzal a tervvel ültem le a tévé elé, hogy majd én jól kitanulom Titót, kitalálom mi jár a fejében, meg ilyenek. Na ebből aztán semmi nem lett, viszont a meccset nagyon élveztem, néhány egyéni teljesítmény pedig kifejezetten bíztató is volt.

Az már a kezdés előtt egy órával kiderült, hogy nem különösebben szívbajos az új mester, ezen a minden szempontból roppant fontos találkozón simán leültette a padra Iniestát, ellenben ott volt a csapatban a tavasszal néhányszor atomvillantó Tello. Rögtön be is ugrott egy hasonlóan zöldfülű edző ténykedése, aki folyton azzal sokkolt pályája elején, hogy a nevenincs Busquetset és Pedrot játszatta mindenféle tétmeccseken... Ez mindenképp pluszpont az új vezetésnek, az okos rotáció mindenkinek hasznára válhat.

Az, hogy alapjában nem nyúlnak a csapathoz, köztudott volt már, de végérvényesen csak most dőlt el. Apróbb módosítások azonban máris látszanak. Azt hiszem a legfontosabb az volt, hogy újra "felfedezzük" a szárnyakat, és ez nagyon markánsan meg is történt. Hogy a két ennyire offenzív szélső védőt hosszú távon mennyire tudjuk elviselni, az persze a jövő zenéje. Szintén a pozitívumok közé sorolom, hogy fejben elég élesek voltunk a kapu előtt. Ezzel tavaly állandó gondok voltak, reméljük Pedro és Villa visszatalál a régi ösvényre az új kezek alatt.

Összességében mindenképp jó érzések maradtak bennem, megmondom őszintén, hogy rosszabbra számítottam. Viszont azt is gondolom, hogy ezt a meccset a csapat úgymond rutinból lehozta, ráadásul gyorsan eldőlt minden lényegi kérdés, nem volt rá idő, hogy bármi érdemi kiderüljön. A csütörtöki klasszikus után feltehetően azért már tisztábban látunk majd, úgyhogy komolyabb konklúziókat egyelőre semmiképp nem mondanék, legfeljebb annyit, hogy egy hangyányit bizakodóbb lettem.

Valdés (-) - Eszembe jutott már az is, hogy írok ide egy viccet a szokásos helyett... Mindenesetre Alba érkezésével a kifutásai még jobban felértékelődnek, hiszen lassan tényleg nem marad a kezdőben 180 cm feletti játékos.

Alvés (7) - Védekezésben követett el hibákat, de nekem most sokkal fontosabb volt, hogy az állandó zakatolással kínálta az opciót a szárnyon, és bejátszotta (Pedroval karöltve) a jobb szélt a pálya teljes hosszában. Érezhető volt a csapat azon törekvése, hogy nagyobb területen folyjon a játék, mint az utóbbi időben jellemző volt, és ebben ő volt az egyik legfontosabb láncszem.

Puyol (7,5) - A védelemből a gólja kiemeli - mostanában egész sokszor tapsolhatunk neki, vénségére ezt is megtanulta... Különösen az első félidőben a hátsó alakzat sokszor rendezetlennek tűnt, de ezt elsősorban a középpálya pehelysúlyú defenzív teljesítményének tudom be.

Mascherano (6,5) - Talán nem volt annyira meggyőző, mint megszokhattuk. Időnként előbújik belőle a középpályás vér, és kicsit túl könnyen lép ki a védősorból, amivel megzavarja a többieket - a kapott gólnál is ilyesmi történt.

Alba (7) - Mondhatni trend lett, hogy olyan játékosokat igazolunk vissza, akik hosszabb-rövidebb ideig az akadémián tanultak, és úgy tűnik, ismét jó döntést hoztunk ezzel. Kicsit aggódtam, hogy Telloval mennyire tudják majd dominálni a bal oldalt, de Alba az általam vártnál jóval masszívabb védőmunkát produkált. Kár, hogy nem magasabb egy kicsit...

Busquets (6,5) - Nem igazán sikerült ez a meccse. Az biztos, hogy a korábban leírt törekvésünk, miszerint támadáskor nyújtsuk meg a pályát az ő munkáját nagyban megnehezíti, hiszen lehetetlenség mindenhol ott lenni, és olvasni a játékot, de az egyetlen labdaszerzést 90 perc alatt akkor is keveslem tőle.

Xavi (7) - Tíz kísérletből tíz pontos hosszú labda áll a neve mellett, ami jó képet ad a csapat elképzeléseiről, illetve arról az okosságról is, hogy "persze, mert Xavi csak 5 méterre passzol". Nem éreztem annyira élesnek, talán kicsit lassabban vezényelt az elvártnál, de azért a legtöbb akcióban benne volt, és a gólok előtt is többször kulcsfigurának bizonyult. Ellenben védekezésben lényegileg értékelhetetlent nyújtott sajnos, talán ez húzta Busquetset is le, mindenesetre sem a presszing, sem a már kialakuló támadások megakasztása nem annyira működött a középpályán.

Fabregas (6,5) - Biztos, hogy zavarja a rengeteg, össze-vissza variált posztja, most sem nyújtott maradandót. Sem a válogatottban, sem a Barcában nincs lehetősége igazán beletanulni valamibe, amihez aztán visszatérhetne, ha hullámvölgybe kerül. Iniestát aligha fogja tartósan kiszorítani, úgyhogy nem is nagyon látom, ebben a rendszerben hol fog rendszeresen lehetőséghez jutni. Az EB-n megkapta a bizalmat, oda is tette magát, talán-talán érdemes lenne kipróbálni... á, nem merem leírni.

Pedro (7,5) - Így kell ezen a poszton focizni. Reméljük, hogy ezt a formát állandósítani tudja, és akkor majd én szórom a hamut a fejemre.

Messi (8) - A Jóbáratok egyik jelenete jutott eszembe, ahol Chandler pénzt akar adni Joeynak, ezért kitalálja a Csésze nevű kártyajátékot, aminek a szabályait úgy rögtönzi, hogy gyorsan veszítsen. Szerintem akinél Messi van, az még a szabályok nélküli Csészében is mindig nyer.

Tello (7,5) - Azt eddig is tudtuk, hogy képes bárkit megverni egy az egyben. Most védekezésben is szépen hozta magát, és talán egy kicsit mintha bölcsebbé is vált volna, többször is visszafordult, nem mindig indult első szándékból az alapvonal felé. Nyilvánvalóan nagy meccset játszott, kérdés, hogy mennyire tudja ezt a teljesítményt egyenletesen hozni.

Piqué (7,5) - Lehet, hogy csak nagyon látni akartam, de kifejezetten üde színfoltnak tűnt. Jó ütemű belépők, magabiztosság, támadópotenciál.

Iniesta, Villa (-) - Vannak a focinak nem tanulható elemei, ez a két úriember tud pár ilyet.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása