Tot El Camp

Házhoz jön a mumus

2017. március 04. - pulga

celta.jpg

Az van, hogy szerda óta a tabella élén dekkolunk, amire legutóbb az első fordulóban volt példa (értsd: nem csak 1-2 óra erejéig voltunk ott). Ha a Real hozza is az elmaradt meccsét (épp a Celta ellen), akkor is csak két ponttal előz minket, vagyis ha mostantól nem hibázunk, miénk a bajnoki cím – erre viszont kár lenne alapozni 13 fordulóval a vége előtt. Lesznek még kemény meccseink bőven, szerencsére a Sevillával, a Valenciával, a Sociedaddal és a Villarreallal hazai pályán játszunk, viszont utazni fogunk még a Málagához, az Espanyolhoz és a Las Palmashoz, no meg ugye a Bernabéuba is.

A Celta elleni meccs azonban mustwin kategória, a kérdés csak az, hogy mennyire teszi oda magát a két csapat. Jövő héten folytatódnak az európai kupaküzdelmek, és bár mi reménytelen helyzetből várjuk a PSG elleni visszavágót, némi rotációra azért lehet számítani ma is (hazai pályán Lucho amúgy is szereti felforgatni a csapatot, amiből már voltak gondjaink a szezon során). Szerencsére a Celta is érdekelt az Európa Ligában, és az eddigiekből kiindulva van rá esély, hogy Toto Berizzo is belenyúl a kezdőcsapatba. Aggályaink viszont így is lehetnek a meccsel kapcsolatban. Az előbb említett rotáción túl, van itt még pár érdekes statisztika, ami miatt illik helyén kezelni az ellenfelet.

  • A Celta nyerte eddig a legtöbb meccset Enrique Barcája ellen (hármat, minden sorozatot figyelembe véve)
  • Berizzónál többször egyetlen edző sem verte meg Enriquét
  • A Celtának csupán egy győzelme van a Camp Nouban, de azt épp Berizzóval érte el 2014 novemberében (1–0)

Szóval akármennyire is gyengusz idegenben a Celta (2-4-6), a gyors és fürge kisembereikkel okozhatnak problémákat a 3-4-3-ba bújtatott 3-5-1-1 vagy 3-6-1-es (a mundo szerint 3-3-1-3-as) rendszerünknek.

Enrique hétközi bejelentése nem tudom milyen hatással lesz a csapatra, de szerintem jól tette, hogy már most borította a bilit. Ha tényleg volt/van feszkó az öltözőben, akkor felszabadítólag hathat a játékosoknak, hogy nyáron lelép és már csak ezt a pár hónapot kell kibírni. Ha nincs feszkó, akkor meg gondolom ők is szépen akarják búcsúztatni az évek alatt alaposan leláncolt trénert, aki eddig a 10 megszerezhető trófeából nyolcat berántott.

Felkészül, ki?

A bajnoki cím közelebb van, mint eddig bármikor a szezonban, ez is biztosan motiválóan hat edzőre és játékosra, pláne hogy valószínűleg a BL-lel nem kell foglalkoznunk a jövőben, ellentétben a Reallal és a Sevillával. És persze az sem elhanyagolható szempont, hogy Enrique mostani bejelentésével a vezetőségnek bőven van ideje tárgyalni az új edzőről – konkrétum ugyebár még nincs, de Sampaoli és Valverde tűnik a két legkomolyabb jelentkezőnek (a felmerülő nevek közül _szerintem_ ők ketten a legalkalmasabbak a feladatra).

A várható kezdőcsapatok:

Barcelona: ter Stegen – Mascherano, Piqué, Alba – Rafinha, Sergi Roberto, Busquets, Iniesta, Neymar – Messi, Suárez

Celta Vigo: Sergio Álvarez – Hugo Mallo, Cabral, Roncaglia, Jonny – Wass, Jozabed, Radoja – Aspas, Guidetti, Bongonda

Kezdés: 20:45 (pont belenyúlik az Oroszlánkirályba)

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása