Tot El Camp

Túlzás

2017. szeptember 21. - Szvob.

 

 messi-barcelona-eibar-defenders_12l9ut2yftphx1biyfhh63v0em.jpg

 

Azért ezt nem érdemelte az Eibar. A becsületre méltó, futballszerető baszk kiscsapat az indokoltnál nagyobb zakóval tért haza Camp Nouból kedd este.

Az Eibar több tiszteletet érdemel, mert annyira végtelenül szimpatikus az a nyíltsisakos harcosság és küzdés, amit a szokásos tízemberes bekkelés helyett bemutatnak, hogy az ember a szíve mélyén Eibar szurkoló lesz egy kicsit. Én legalábbis biztosan, de ezt már többször bevallottam.

A több tisztelet mellett azért egy hatost kaptak, bár lehetett volna jobb is az eredményük, de a kisvárosi srácoknak egészen egyszerűen nem jött be szinte semmi, pedig hajtottak, voltak akcióik, lövéseik, kísérleteik, de aztán csak egy góljuk.

Nekünk viszont (szinte) minden sült, leginkább Leonyid Messi futballfőtitkár bal lába, de gólt szerzett Paulinho is (nyilván, egy védekező középpályástól elvárható, hogy három meccsen, két kísérletből, kettőt jegyezzen), meg Denis is. Még én egy Dulifuli találatot vártam, de ekkora görcsölésből nagyon nehezen jön ám össze bármi is. Valaki oldhatná benne ezt a feszültséget.

Van egy ötletem:

 

Palika, van nálad zöld? 

img_mmontilla_20170823-155930_imagenes_md_propias_mmontilla_paulinhofcb_1-041-ksee-u43772257032eqc-980x554_mundodeportivo-web.jpg 

Nagy vagy, esse! Tekerjél má a Dulikának a következő meccs előtt egy könnyűt. Gracias!

 

Lehet, hogy ennyi kéne és lenne még egy csatárunk.

 

Ter Stegen: 8

Stéga kívülállóként nézte végig a kapott gólt, pedig nagyon szépen teljesített, rutinvédések és nagy mentések írhatók fel a nevéhez. 

Semedo: 9.5

Úgy belakta a jobb oldalt mint Vágási Feri az új panellakást. Otthonosan mozog, ha támad, ha védekezik, gyors, okos, jól passzol. Ha egyszer találkozunk, meg is kérdezem, hogy szólíthatom-e Daninak.

 

581c4cf7fb78c1ac56cf8792ec3339c8.jpg

A jellegzetes gólöröm

 

Pique: 7

Pique a győzelem biztonságának a tudatában elveszítette az érdeklődését a védekező feladatai iránt, noha addig kifejezetten magabiztos volt. A gólnál sajnos lemaradt. Van ilyen.

Mascherano: 8

Mache haver jól teljesített – jót tett neki a pihenő – kiválóan játszotta meg a labdákat (Messinek adott keresztlabdáját bronzba kellene önteni) és a védekező feladataival sem volt gond és nem félt fizikailag sem jelen lenni.

Digne: 8

Nem akarom elkiabálni, de nem csak az Albával való verseny, hanem Semedo jelenléte is segíthetet neki a fejlődésben. Kis híján gólt szerzett és megoldotta, hogy semmiképp ne teremjen babér az Eibarnak a szélen.

Busquets: 8

Komoly befolyása volt a játék alakulására, noha nem volt különösebben látványos. Nagyon szépen törte az ellen lendületét, jól osztogatott, Messi második góljánál pedig egyérintő sulit tartott a kivezényelt La Masiásoknak.

Paulinho: 9

Ha a gólja után felhúzta volna a mezét, hogy alatta ezt a pólót mutassa:

 fuck-you-t-shirt-180-p.jpg

egy szót sem szólhattunk volna, csak szemlesütve kapargászhattuk volna a körmünket és reménykedhetnénk, hogy talán az internet mégis felejt, de sajnos nem. És sokak neve mellett maradnak ott örökre a cikiző, lekicsinylő, ekéző kommentek, akik egy része ma azokat ekézi, akok akkor ekézték. Pedig.

Iniesta: 6

Nem volt élete meccse, de nem is volt rá szükség. Ez persze nem jelenti azt, hogy jól van így, de kedd este nem volt tragédia. Elvolt.

Denis Suarez: 8

Lassan belenő a kabátba. Labdakezelése és finom passzai pont olyanok amilyenek egy Barca játékostól elvárhatók. A gólja pedig (immáron másodszor) megfontoltságról tanúskodnak, ami később (remélhetőleg) nem minősül át töketlenkedéssé.

Deulofeu: 7.5

Iszonyú akarat és bizonyítási vágy van ebben a fiúban, de vagy szerencsétlen, vagy tényleg itt a képességeinek a határa. Brusztol, fut, ütközik, harcol, harap, rúg-vág-csikar, csak épp ritkán eredményes, leginkább mert nem jól dönt. Hogy Jar-Jar Binkset parafrazáljam: Dulifuli egy kicsit.... nem okos.

Messi: 10

Ha Umtiti a Vaskupola, akkor Messi egy cheat code, a Wunderwaffe, amit ha lenne a futballnak Genfi Egyezménye lassan be kellene tiltani, mert ez így nem fair, nem etikus az ellenfelekkel szemben.

Vagyis:

Nem a lófaszt!

849713468_0.jpg

Mindig kell egy barát brazil

Cserék:

Roberto, Rakitic, Vidal: 7

Mindhárom csere nagyon ült. Rendben tették a dolgukat, Vidal még egy gólpasszt is összehozott. Ernő bá tud cserélni.

 

Végezetül egy kis kultúra, magas irodalom, mély gondolatok, vers mindenkinek:

 

Szvoboda László

(1978-           )

 

Pál

 

Paulin jő

Paulin lő

Paulin jó

........

 

mindeközben Madridban:

59c2e5432b3a7e0362000001.jpg

Real Madrid 0:1 Real Betis

végeredmény

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása