Tot El Camp

Új katalán derbi

Spanyol bajnokság, 6. forduló: Girona FC - FC Barcelona

2017. szeptember 23. - ladlac

Kevesen gondolhatták a hektikus augusztusunk után, hogy öt forduló elteltével egyrészt mi leszünk az egyedüli száz százalékos csapat a Ligában, másrészt hogy ilyen előnnyel megyünk a tavalyi bajnok előtt. Ahhoz, hogy ez ne változzon, a hónapban a második katalán derbinket kell sikerrel megvívni. Szerencsére nem változott a sorozat kiírása, így nem az Espanyollal kell megint ölre menni, a Girona feljutásával újabb katalóniai csapat van a bajnokságban.


A Girona története során először jár a spanyol első osztályban. Nyáron a City Football Group és Pere Guardiola (igen, Pep testvére) tulajdonába került a klub, és gyakorlatilag a Manchester City fiókcsapataként funkcionálnak. Az angolok gyorsan kölcsön is adták nekik Pablo Maffeot, Aleix Garcíát, Douglas Luizt és Marlos Morenot, hogy segítsenek nekik bentmaradni, na meg hogy a tehetségeik elegendő játékperchez jussanak. Rajtuk kívül lesz pár ismerős arc a keretben, ott van például az uruguayi Stuani, az exbilbaoi Gorka Iraizoz, de két La Masía növendékük is van Planas és Muniesa személyében. Utóbbi abszolút alapember, bár ma este nem biztos a helye a kezdőben, ugyanis egy kisebb sérüléssel küzd.


A gironai embereknek teljes mértékben futballünnep lesz a mai nap, hiszen nagyon sokan szeretik a városban a Barcát, és nemzetközi meccseken, illetve eddig a legmagasabb osztályban is nekik szurkoltak. Este pedig összecsap a két kedvenc csapatuk, és a hazaiak valószínűleg nem adnak majd olcsón egyetlen pontot sem. Nem volt valami kegyes hozzájuk a sorsolás, túl vannak már az Atleti, Sevilla, Bilbao hármason is. Az világos az eddigi öt meccsük után, hogy 3-4-3-ban játszanak, és masszív védekezésből váltanak gyors ellentámadásokra, a széleket erőltetve. Simeone csapata az első körben 2-0-ról mentett pontot, a Sevilla meg csak úgy tudott győzni ellenük, hogy a hosszabbításban Granell büntetőt hibázott. Nem rúgnak sok gólt, de nehéz őket feltörni. Valószínűleg fekszik majd nekik a magasra tolt védelmünk, az elején ha nem koncentrálunk könnyen meglephetnek, aztán jöhet a bunker, és izzadhatunk, mint a Getafe ellen.


A hétközi rotálás után ma egy erős kezdőt várunk Valverdétől. Ter Stegen helye megkérdőjelezhetetlen, Semedo pihenője miatt újra Sergi Roberto kezdhet jobbhátvédben. Pedig a portugál srác már elérte, hogy miatta várjam a meccseket, sajnos ma biztosan nem ámulhatunk a teljesítményén, viszont jó eséllyel marad ereje az egész szezonra, ha ilyen okosan menedzselik a játékperceit. Umtiti és Alba biztosan visszatér ma a kezdőbe, és megmondom őszintén, sokkal nyugodtabb lennék, ha Piqué helyett ma Mascherano lenne a védelem közepén. A középpályán nem várunk meglepetést, jöhet a Busquets, Rakitic, Iniesta sor, úgy tűnik Valverde sokat használja a kapitányt, viszont csak egy órája van segíteni a csapaton, aztán jöhet a csere. Elől Suárez visszatérhet a kezdőbe, nekem annyira nem jön be az új szerepköre, tud így is hasznos lenni, de jobb volt, amíg ő volt középen. Most viszont Messi került vissza a zsebbe, így ismét fossa a gólokat, hihetetlen, hogy már kilencnél jár a bajnokságban. Deulofeu eddig nem volt túl meggyőző, ma a keretben sincs, Vidal pótolja majd, nem lenne meglepő, ha ki is játszaná a kezdőből.

Várható kezdők:

Iraizoz - Bernardo - Alcalá - Juanpe - Maffeo - Granell - Pons - Benítez - Portu - García - Stuani

Ter Stegen - Sergi Roberto - Piqué - Umtiti - Alba - Busquets - Rakitic - Iniesta - Vidal - Suárez - Messi

TV: 20.45, Sport2

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása