Tot El Camp

LaLiga 8. forduló – Atletico Madrid - Barcelona

2017. október 14. - Szvob.

 

barcelona-vs-atletico-madrid.jpg

Az első igazi megmérettetés...

Most majd kiderül...

Az első kemény ellenfél...

Az első IGAZI ellenfél...

Idegenben az Atletico nehéz...

Ezen és ezekhez hasonló közhelyek körül forog a közbeszéd az első látogatás előtt amit a Wanda Metropolitánóba tesz a Barca. De tényleg ennyire veszélyes a mai mérkőzés? Tényleg indokolt ennyire a stressz? Tényleg most válik el a szar a májtól? És legfőképpen: tényleg annulálja minden idei eredményét a csapatnak, ha ma esetleg ikszel, vagy neadjisten veszít?

wanda-metropolitano-inside_1d5xntl1mbjrp1imw5cla31be6.jpg

 

Az utóbbira mindenképp NEM a válasz. Az idei teljesítmény (ellenfelek ide vagy oda), mindenképp megsüvegelendő, komoly tudatosságot mutat és ami még fontosabb, megmutat két embert, akikre lehet számítani: Valverdét és Messit.

 

nintchdbpict000339403576.jpg

 

Ne felejtsük el: a tavalyi cím nem azon ment el, hogy egyszer-egyszer döntetlent játszottunk a két Madridi gárdával, hanem azon, hogy a kötelezőkön betliztünk, olyan helyen hagytunk pontot, ahol nem lett volna muszáj, olyan meccseket buktunk, amik papíron hótmagabiztosan zsebben voltak. Ha lehet az idei idényből hét meccs alapján következtetést levonni, hát ez lehet az: hozzuk, amit kell, hozzuk, amit lehet. Aztán majd jön valaki, aki pont akkor jobb lesz és megveri a Barcát, de egyszer mindenkit megver valaki.

Természetesen mindenki tudja, hogy az Atleti erős, nehéz ellenfél, de az idei szezonban azért csak három döntetlen is a mérlegükben van, négy győzelem mellett: pontot hagytak Gironában, Valenciában és a Leganés otthonában is, akik közül a Barca a Gironának hármat rúgott, egyet sem kapva, míg a az Atleti kétszer csak ki kellett hogy szedje a labdát a saját kapu hálójából.

Persze, ezekből sem szabad messzemenő következtetéseket levonni, mert ha így lenne, a bajnokság utolsó meccseit le sem kellene játszani, statisztikai modellekkel egy nagyonszámítógép kiköpné a korábbi eredmények alapján kiszámolt új eredményeket, oszt jóidő.

De szerencsére nem így van, hanem van meccs, ahol eldől, hogy aznap ki a jobb.

Vagyis ma: 20:45-től, a Wanda Metropolitánóban.

 

Várható kezdők:

Atlético Madrid (4-4-2):

Oblak; Juanfran, Godín, Lucas, Filipe Luís; Koke, Saúl, Thomas, Carrasco; Griezmann, Correa

Barcelona (4-3-3):

Ter Stegen; Semedo, Piqué, Umtiti, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Denis, Messi, Suárez

 

Vezeti:

Mateu Lahoz

 

Közvetíti:

Sport1 - 20:00 (ALERT: meccs előtt 45 perc okoskodás várható)

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása