Tot El Camp

Valverde Valverde ellen

2017. október 28. - pulga

sadsa.pngValverde két ciklusban összesen hat évig irányította a Bilbaót, ahol a „good bye” vacsorán több mint 200-an búcsúztatták. Bendak a bemutató posztjában leírta, hogy szeretik, tisztelik, rajongják őt a korábbi játékosai, de ne legyünk naivak, biztos, hogy nem fogják ajándékba adni nekünk a három pontot.

A mostani Bilbaót nehéz lenne megítélni. Valverdét José Ángel Ziganda váltotta, aki éveken át dolgozott az utánpótlásban (és aki 1991 és 1996 között Valverde csapattársa volt a Bilbaóban). Legnagyobb sikere, hogy a 2014/2015-ös szezon végén feljutatta a B csapatot a másodosztályba. A kezei alól olyan játékosok kerültek a felnőttekhez, mint Ibai, Ramalho, Sabin Merino, Aketxe, Galarreta, Guillermo, Laporte, Kepa, Unai Lopez, Williams, Yeray, Lekue – közülük többen is a mostani Bilbao gerincét jelentik.

A stílus és a csapat Zigandával is ugyanaz: 4-2-3-1, labdabirtoklásra, sok rövid passzra épülő játék. Most már évek óta az Aduriz–Muniain–Williams–Benat–Raúl García–Laporte sor repíti őket, szóval ha valamit ki kell emelni, mint erősség, akkor az a folytonosság. Valami viszont hiányzik idén. Az Európa Ligában még nem nyertek, a bajnokságban pedig az olyan – előzetesen hozhatónak tűnő – meccseket sem sikerült megnyerni, mint a csontutolsó Málaga (3–3), a tavalyi önmagára legkevésbé sem hasonlító Las Palmas (0–1) vagy az újonc Getafe (0–0) ellenit.

075_bonilla-notitle170204_npejp.jpg

Nálunk a sérüléseket leszámítva (Masch és Ini sem játszhat ma) nincs komoly baj, kérdés, hogy a pályán kívül dolgok (függetlenség) milyen hatással vannak a csapatra. Remélhetőleg semmilyennel.

Lajosnak kéne már összeszednie magát, az ilyen meccseken (értsd: komoly ellenfél, nehéz terep) különösen jól jönnének a góljai, mert Messi bármikor kifoghat egy szar napot, vagy csak szimplán levédekezik. Ritka, tudom, de nem ártana, ha mástól is összerottyantanák magukat az ellenfelek.

Kezdés: 20:45, Sport1

Várható kezdők:

Bilbao: Kepa – Bóveda, Núnez, Laporte, Balenziaga – San José, Vesga – Williams, Raúl García, Córdoba, Aduriz

Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – Busquets, Rakitic, Paulinho – Deulofeu, Suárez, Messi

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása