Tot El Camp

Barca-Sevilla lesz ma!

2017. november 04. - johneagle001

1491420220086_lc_galleryimage_barcelona_spain_april_05.JPG

Az a helyzet, hogy nagyon nehéz beharangot írni akkor, ha fogalmad nincs az ellenfélről, mert egy darab meccsüket nem láttad az idén. Ráadásul tavaly is csak az egymás elleni(ke)t, de az meg olyan régen volt, hogy nem is emlékszem rá. Így aztán marad az utolsó mentsvár, az officiális Barça pédzs által közzétett adatokat ide majdnem mind leírni. A mottó: ha már kínlódik az ember, akkor azt csinálja teljes odaadással!

Kezdjük is.

Valverde eddig 19 alkalommal nézett szembe a Sevillával edzőként, amelynek mérlege 8-1-10. És amely adatnak nulla jelentősége van, mivel egy dolog, hogy edzőként érte ezt el, nyilván a lényeg az marad, milyen csapatokat irányított. Ezzel szemben Berizzo - aki a Sevilla jelenlegi edzője - hat alkalomból amikor a Barçával találkozott, hármat megnyert. Ezen tetteket pedig a Celta edzőjeként tette meg, ami máris érdekesebb adat, viszont minimum meghökkentő, hogy a honlap szerint első alkalommal 1914(!!) novemberében járt a Camp Nouban.

fc-barcelona-v-sevilla-fc-la-liga.jpg

Aztán van még itt olyan, hogy:

A Sevilla hat darab Ligarekordot tart, miközben egyetlen egyszer nyerte meg csupán a spanyol bajnokságot. Az 1945/46-os szezonban. Hát ennek aztán pláne semmi jelentősége, főleg, hogy nem derül ki számunkra, melyik az a hat darab rekord. Megköszönöm, ha valaki beírja a kommentsorba, mert most már érdekel.

És még olyan is van. hogy:

A Barça és a Sevilla az a két csapat kizárólagosan az első osztályban, amelynek B csapatai ugyanekkor a másodosztályban játszanak ebben a szezonban. Ebből viszont megint nem derül ki semmi, hogy mire számíthatunk ma este.

maxresdefault_1.jpg

De, hogy legyen valami értelmes is a posztban:

A Sevilla legutóbb a 2002/03-as szezonban tudott győzni a Camp Nouban, azóta két döntetlen mellett mindenki kiszámolhatja, hányszor győztünk mi. De amióta meg a Camp Nou egyáltalán létezik, mindösszesen háromszor győztek itt. Aki akarja, szintén kiszámolhatja, hogy akkor hányszor meg nem.

De ez megint nem lett értelmes.

Fel is adom.

Spanyol bajnokság, 11. forduló.

FC Barcelona – Sevilla FC

TV: 20:45, Sport1

luissuarez-cropped_1o22epf0nvriaz7lkxsvejiua.jpg

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása