Tot El Camp

Pedig...

2017. december 03. - Szvob.

messi-and-luis-suarez-look.jpg

ez annyi.

Meg nem adott gól, kimaradt ziccerek, kidőlt Umtiti, bent hagyott két pont. Pedig akár még jó is lehetett volna. Bizonyos értelemben az is volt, de az emlékezet biztosan nem így őrzi majd meg. Minezek ellenére ez egy pozitív értékelő.

Hajtás, pajtás!

Barcelona  2-2  Celta Vigo

Egy dolgot le kell szögezni: Ernő bá nagyon is látja, hogy mi a feladat,  nagyon is jól végzi el, derekasan és okosan áll helyt,  noha az Ördög meg sem várta a „Mi van a hátadon, sánta?” kérdésre a választ, odabaszta a púpot. Is.

Mert hiába fejlesztett a támadójátékon látványosan, hiába fordult elő, hogy a csapat egy jól láthatóan begyakorolt formációt adott elő egy rögzített játékhelyzetnél (amit Piqué fejedelmien ki is hagyott), hiába tolta fel Paulinhot 10-esbe, hiába erősítette a támadószekciót a cserékkel ha

  • egyszerűen Miss Mázli képtelen volt felébredni a korai kezdésre
  • a védelem az idény eddigi relatíve leggyengébb napját fogta ki
  • ha egy megállítható helyzetbe Umtiti belesérült, a többiek meg olyan okosan helyezkedtek, mint én az esélykiegyenlítő meccsek vége felé
  • ha egy teljesen szabályos gól ismét a bíró zsebében maradt

 Mindezek közül természetesen a legnagyobb gond az Umtiti kiesése, akinak a pótlása meglehetősen nehéz lesz, különösképp úgy, hogy a Kisfőnök is sérült, Piqué sem futja élete formáját, a nitrogénkezelt Verminátor pedig vagy bírni fogja a sorozatterhelést, vagy nem.

tumblr_m38ldw66XQ1qbvak0o2_500.gif_500x211

Pedig, ha jobban megnézzük, ez a meccs simán a Barcelonáé volt. Olyan mértékben domináltuk a játékot, hogy a saját filozófiák mentén és a lehetőségekkel élve hozzávetőlegesen a 4:2 lett volna a logikus és következetes végeredmény. Jelenlegi keretünk egy egész pályás letámadással vívhatta volna ki a győzelmet, ami a szélső védelmi pozíciók feladásával is együtt jár. A csapat meg is tette, amit valószínűleg Ernő kért: letámadtak, kialakították a helyzeteket, felépítve is, lendületből is, rögzített helyzetből is, csak nem lett elég érvényes gól. A Celta meg többnyire pontosan azt játszotta, ami vártunk: néha letámad, de leginkább nyolc-kilenc ember védekezik, egy-kettő várja a megszerzett labdát és uzsgyi – kontra.

Viszont ha beverjük a helyzeteket középkezdés jön, nem pedig kontra. Ilyen egyszerű ez.

Nézzük:
csapat_ho.jpg

 Barcelona vs. Celta - a csapatok aktivitása 

tamadoalakulatok.jpg

A Barca 3 támadója vs. a Celta 6 támadó feladattal is megbízott játékosa


tamadok_vs_vedok.jpg

 A Barca 3 támadója vs. a Celta védői

tamadoharmasok_kapuralovesei.jpg

Kapura tartó lövések

A fentiekből kiválóan látszik, hogy minden tekintetben uraltuk a pályát, a vélhetően elvárt taktika mentén, a teljes csapat részt vett a támadásban, aminek meg is lett (volna) az eredménye, míg a Celta a klasszikus védői feladatokat a két szélre tolta, az így keletkezett jobb/közép résbe a középpályások tömörültek, a két dedikált támadó pedig egymás előtt próbált kiugrani.

Kimondható: ez a meccs a miénk volt és így talán még bosszantóbb.  

----

ter Stegen: 8

Elképesztő hétről hétre ter Stegen, konkrétan világklasszis, ha nem konkrétan a világ legjobbja ma. A gólokban nem vonható felelősségre és a rutinvédései mellett bravúrokkal is szolgált. A csapat egyik legjobbja, ha nem konkrétan az.

 

Sergi Roberto: 7.5

Robi meccsére sem lehet panasz, mert mind védekezésben, mind támadásépítésben kimagaslóan teljesített és úgy járt el, ahogy az egy Barcelona játékostól adott helyzetben általában elvárható.

 

Gerrard Pique: 7

A kihagyott helyzetet és a második gól benézését leszámítva kiváló meccset produkált. A levegőben mindent megnyert, ami szembe jött, blokkolt, szerelt, tisztázott, de nem jött ki jól a lépés. Pedig már majdnem azt írtam, hogy a formája visszajött.

 

Samuel Umtiti: 7

Az délután legszomorúbb embere. Ernő után persze, de ő mindig szomorú. Noha a teljesítményével nem volt gond és meggyőződésem, hogy ha nem sérül meg a második gól meg sem születik, a helyzet mégiscsak az, hogy megsérült és két hónapig nem lesz csokiszörnyünk a pályán.

umtiti-celta-700x397.jpg

 

Jordi Alba: 8

Ha egy kis szerencsénk is van, (tudom, nincs „ha”) ma nem kellene arról írnom, hogy mivel a támadásszervezés ugyanolyan fontos feladata volt, mint a védekezés, ezért a kontráknál nem volt időben a helyén, ugyanis ha a helyzeteink bemennek, mindegy lett volna. Olyankor az, hogy elhagyja a helyét nem hiba, hanem taktikai elem, ami (többek között) a győzelmet hozta. De mivel a feladatát tökéletesen látta el (és erről a szervezett támadást végző Celta játékosok tudnának mesélni, akiknek nem sok örömet hagyott) így jár neki a pont.

 

Sergio Busquets: 7

A középső gyémánt leghátsó pontjában alkotott igen jelentőset. Iniestával és Rakticcsel a két oldalán komoly hatása volt a mérkőzésre és pozitív értelemben, bár sajnos a Don nem hozta azt, amire szükség lett volna.

 

Paulinho: 8

Ha (már megint az a kurva a ha) a tökéletesen kijátszott, végigvitt helyezetét belövi, a twitter-huszárok, facebook-mókamesterek és fikagyáros újságírók megkoronázzák Katalónia új királyává . Így csak egy nyolcast kap az új támadónk.

 

Iniesta: 6,5

Bár szemre tetszetős volt Iniesta játéka, hatékony már sajnos annyira nem. Az, hogy maga kérte a cserét két szomorú dolgot is jelez: egyrészt 60 percre jó a művész úr, másrészt valami megint történt vele, reménykedjünk, hogy tényleg nem súlyos.

 

Ivan Rakitic: 8

Határozottan jó meccset játszott a horvát(h) testvér, a legjobb időszakaira emlékeztetőt. Annyit dolgozott, amennyit csak lehetett és a figyelme is a helyén volt. Reméljük folytatódik a széria, mert szükségünk lesz egy képben lévő box2box emberre a meggyengült védelem előtt.

 

Luis Suarez: 7.5

Valaki magyarázza már el, hogy azt a sárgát végülis mire kapta? Arra, hogy Gomes vállízülete olyan laza, mint egy tetszőleges trap előadó? Lalyos meccse nekem kifejezetten tetszett és majdhogy ugyanezt mondanám a (két) gólja nélkül is. Rég láttuk ennyire egyben: folyamatos nyomást gyakorolt a védőkre, területet nyitott, jól indult be, jókor érkezett, jól végezte a munkáját. Lehet, hogy Ernő csináltatott neki egy Paulinho nevével ellátott 9-es mezt, utalásképp. 

 

Messi: 9.5

Ismét gólt lőtt, ismét a legnagyobb vezér volt, ha (rohadjak meg, a következő „ha”-nál fizetek egy felest) a hatodik percben bemutatott szólójába nem sikerül belelépni, bekerült volna az éves gólválogatásba. Így csak egy sima gól maradt, két kimaradt fejes, egy kapufa, meg a központi tervezőszámítógép szerepe.

 barcelona-vs-celta-vigo-video-download.jpg

 

Cserék:

Vermaelen: 7

Amennyiben (figyelek, hogy ne legyen ha) az egészsége bírja, én kevéssé aggódom miatta. Nagyon komoly játékos, akit kajak megölelnék, ha találkoznék vele és elmondanám neki, mennyire példaértékűnek tartom, amilyen méltósággal viseli azt, ami vele történik és amit elszenvedni kénytelen. Pedig benne van a világklasszis és ha az nem is jön ki már belőle, egy jó védőt nyerhetünk pár hónapra. Imádhozzunk, feleim! Hogy van hollandul belgául, hogy: Ámen?

 

Denis Suarez: 7

Denis bele fog nőni a kabátba. Már csak hónaaljban bő egy picit.

 

Paco Alcacer: 6

Kihagyta, pedig ezért jött be és Robi hogy megrajzolta neki.

----

Mindezután a Real megtette a szívességet, a Valenciát várjuk, Ramos meg pirosrekorder lett. Mindenkinek szívből gartulálunk!

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása