Tot El Camp

La Liga - 16. forduló - FC Barcelona vs. Deportivo La Coruna

2017. december 17. - Bendak

barcelona-vs-deportivo-match-preview-prediction-spanish-la-liga-15th-october-2016.jpgEl Clásicó egy hét múlva ide, vagy oda, Ernőbának igaza van; ez a három pont ugynolyan értékkel bírhat a táblázaton, mint a jövő szombati. Ugyanakkor persze senki sem hiszi el, még neki sem, hogy nem motoszkál ott a fejében néhány lehetséges forgatókönyv a jövő heti madridi kirándulásra. Hajtás után tehát jöhet a főpróba.

Nincs ezen mit szépíteni, szebb napokat is látott már ez a Deportivo. Majd tizenhét éve annak a bizonyos mérkőzésnek, amikor egy picit mindannyian La Coruna szurkolókká váltunk, s egy picit mindannyian azt kívántuk, még több ilyen csapat lenne a világon. Sok víz lefolyt azóta a Dunán, a Depor pedig csúnyán megrekedt valahol a középszerűség, és a kilátástalanság határán. Az idei szezonjuk ennek megfelelően ugyanolyan pocsék, amilyen a tavalyi vége volt: kínlódás, akadozós játék, rengeteg kapott gól... pedig ez a keret talán valamivel többre lenne hivatott.

Hátul a rutinos Fernando Navarro, Sidnei duó mellé bekolbászolták a fél Európával összeboronált Fabian Schär-t. Előre Florin Andonde (sérült), valamint a nem is olyan régen még csodagyereknek titulált Zakaria Bakkali (Valenciától kölcsönbe) mellé/elé visszacserkészték az Arsenaltól az egyébként nagyszerű képességekkel megáldott Lucas Perezt, aki a villámléptű ex-Atleticós Adriánnal alkot(hatna) nem is vacak tandemet,... ha lenne mögöttük megfelelő középpálya. De nincs. Ez pedig, a jelenlegi Deportivo minden bajának forrása.

A Pepe Mel menesztése után kinevezett Cristóbal Parralónak tehát a legnagyobb feladata, hogy összeállítson egy olyan középpályát, amely képes megadni az egyensúlyt a védekezés és támadás között. Jelen pillanatban ugyanis a Celso Borges, Guilherme, Mosquera, Colak alkotta négyes maximum az egyikre képes.

cristobal.jpg

Parralo: "Messi? Egyedi, különleges. Egy pillanat alatt képes eldönteni a mérkőzést. A legjobb, akit valaha láttam. Csapatként kell dolgoznunk, hogy minél kevesebbett találkozzon a labdával."  

A Deportivó jelenleg tizenöt lejátszott mérkőzés után pontosan 15 ponttal áll, épp a vonal felett. Ez a csodálatos helyzet is csak a múlt heti utolsó perces kínkeserves győzelemnek köszönhető a Leganes ellen. Ez mellé a 15 pont és 18 rúgott gól mellé még bónuszként jön a 27 bekapott, amitől már csak két csapatnak van több a ligában.

Ideát a dolgok nem sokat változnak mostanság, s talán ez a legnagyobb érdeme Ernőbának. Megbízhatóan araszolunk előre azzal a kerettel, amely hivatott mindenre, csak nem az igazi, „Barcás” 4-3-3-ra. Ennek megfelelően „hangya bácsi” abból főz, amiből tud, vagy aki épp életjeleket mutat. Így aztán, ma este mindannyian egy védekezőbb, kontrákra berendezkedő Deportivót várunk a Camp Nouba, akikre ráereszthetjük a félelmetes Pákó-Lalyos duót, Messivel kiegészítve. Az egyetlen igazi, de annál fontosabb kérdés újra a középpályáról érkezik, mivel Busquets egyetlen taknyos árva sárgalapnyira van a kipontozódástól, Ernőbának tehát kétszer is meg kell gondolnia, megéri-e a kockázatot a mai meccs. Őszintén szólva nem lepne meg, ha Sergiót mindennek ellenére a kezdőben találnánk egy nagyon óvatos, takaréklángon égő szerepkörre programozva.  A kulimunkára és ütközésekre pedig jöhetne mellé Iván és Gomes, neadjisten Pál, amivel elméletben megfelelő eloszlásban lenne meg az ész és az erő is a középpályán... már hogy a jelenlegi viszonyok között.

Jó hír, hogy a Don és a kisfőnök is felépültek, azaz várhatóan kapnak majd legalább fél órányi játékot a jövő szombatot szem előtt tartva, hisz a szerepük kulcsfontosságú lehet a klasszikuson. Ezen a fonalon továbbtipegve a hírek szerint már Oszmán is a többiekkel lötyög az edzéseken, de az ő játékára, ahogyan Rafinháéra sem, januárig ne is számítson senki.

iniesta-cropped_n7bxiua6h3x41wte5nw3yun8n.jpg

FC Barcelona (4-3-1-2)

Ter Stegen; Semedo, Piqué, Vermaelen, Alba; Busquets, Rakitic, Gomes; Messi; Alcácer, Suárez

Deportivo (4-2-3-1)

Martínez; Juanfran, Schär, Sidnei, Navarro; Guilherme, Borges; Carles Gil, Çolak, Adrián; Lucas

Kezdés: 20:45

 

 

 

 

 

Eközben Arda Turan...  

 

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása