Tot El Camp

Kiharangozó

2017. december 22. - vigvik

drpl3vnvaaa2-3b.jpg

Real - Barca 1-1

Ernőbá nagyjából annyi meglepetést okoz, mint a Szomszédokban Lenke néni frizurája... Messziről nézve, nagyjából jónak tűnik az egy pont? Kurva jónak! Akkor a védekezés legyen - a lehetőségekhez képest - maximálisan rendben, a többit meg valahogy majdcsak megoldja a 29-en felüliek rutinja, és a Messire, Iniestára, de legfőképp Suárezre évek során rákenegetett hájó-hájó ipszenájó. Esetleg a futballromantiusokban felmerülhetett a meccs előtt, hogy a jobb oldalon lehet valami kavarás, és Semedo vagy Vidal, meg lendület, miegymás... Dehát kérem nagy pacidorongot, Ernő nem olyan.

Pedig most - úgy érzésre - jobb kártyákat szorongatott, mint Zidane. Bár Abu Dhabi nem éppen Tokio, ahol korábban rendezték a klubvilágbajnokság döntőjét (valami egészen földöntúli idiotizmusról tanúbizonyságot téve), de azért a Real csak túrázott egy szépet. Utólag is gratula nekik. Elméletileg ez persze ennyire sok pihenőnap után nem befolyásol semmit, de egy kiélezett, nüanszokon múló meccsen, így az őszi rohanás végén talán mégis. Ráadásul a Real azért - újabb Mickey egér kupa ide vagy oda - nincs igazán jó passzban. Egész ősszel picit bukdácsolnak, picit köhécselnek, a bajnokságban is szépen gyűjtögették a mínuszokat, és a BL-ben is addig okoskodtak, hogy csak beletenyereltek a meleg ganyéba.

droxtrcwsaatal9.jpg

Szóval én úgy éreztem előzetesen, hogy talán lehetünk valamelyest bátrabbak, és egy gyorsabb, támadóbb szellemű Roberto-Semedo jobb szárnyat ki lehetne próbálni, de Valverde persze folytatta abszolút kockázatkerülő taktikáját. Lett is belőle azért némi gond, mert ugye Raki nem igazán gyors, így Marcelo, valamint a rendre balra sodrodó Isco és Ronaldo időnként csinálta a feszkót, de összességében azért megúsztuk.

Vagy mondhatjuk úgy is, hogy bevált - merthogy ugye eredendően az egy pontért jöttünk. Egyelőre szerintem higgyük el, hogy türelem rózsát terem. Amúgy sem megvetendő skill, hogy idegenben gyakorlatilag bárki ellen tudunk egy stabil ikszet. Nem félúton kell bankot robbantani, hanem majd év végén szeretnénk degeszre tömött zsebekkel elhagyni a kaszinót.

ter Stégen (7,5) - Kellett, hogy a helyén álljon, ha Ronaldo legalább egyszer lábbal is kaput fog, biztos még nehezebb dolga lett volna, de a végén a fejesére így is különösen szépen ért le. Casemiro megpattanósáról meg persze nem tehet.

drquq4xxkaagnxz.jpg

Roberto (7) - Nem tudom, mit vétett, hogy folyton itt aszaljuk. Nyilván megoldja a posztot (ennyi idő alatt már kénytelen volt beletanulni), de vannak olyan skilljei, amiket így nem kamatoztathat igazán. Nagyobb felelősséget kellene rá rakni, ez Semedo beállása után szerintem egyértelművé vált.

Piqué (7) - /Ez az egész fiktív értékelő nyilván valami önparióda is egyben, úgyhogy legyen ez:/ A Shakira rímel a vaginára.

Vermaelen (7,5) - Eleinte úgy éreztem, kisebb kockáztatot vállal az a háziasszony, aki a férjének masszázsbérletet vesz karácsonyra egy egyszemélyes, "teljes diszkrécióval" dolgozó "masszázsszalonba", mint Valverde Vermaelennel. De a belga gyorsan belejött, mint a (0,0) pont a propagandába. A fejjáték erősége direkt és átvitt értelemben is, kellett is Piquének a segítség ilyen téren, bölcs dolog volt nem betuszkolni a meccshiányos Mascheranót.

Alba (7,5) - Hetek óta a csapat egyik motorja, most is felszántotta (sőt, bevetette és le is aratta) a bal oldalt. A gól előtt is természetesen ő indult be, még ha a találat nem is közvetlen a gólpasszából jött, de nyilvánvalóan kulcsfigura volt.

Rakitic (6) - Sajnos most nem lóbálta meg a balost, mint tavasszal, így a mérkőzése is meglehetősen semmilyenre sikerült. Tömörülő ellenféllel szemben, amikor akad átlövési lehetőség, és fontos a jó pozíciós játék, akkor oké, de egy atlétikusabb csapat, mint a mostani Real ellenében már könnyen elveszti a futóversenyt, pláne a szélen. Ez történt most is.

drazp-ywsaim4r5_jpg_large.jpeg

Busquets (7,5) - Az új maestro rápihent a fellépésre, és kellett is minden ereje, hogy Iscóval sikerrel bírkózzon. Mindemelett kiosztott 109 sikeres passzt 114 kisérletből, meg egy-két szokásos old school cselt, szóval nem rajta múlt.

Paulinho (7) - Modric, és főleg Kroos nem egy futóbolond, így a korát meghazudtolóan virgonc Pál tulajdonképpen szerintem megkeserítette az életüket. Mondjuk ezen a poszton várnánk tőle támadásban is valamit - az lehetett a baj, hogy nem lőttünk elég kapufát.

Iniesta (7) - A madridistáknak el ne mondjátok, de Carvajal alighanem a világ legjobb jobb oldali védőjévé nőtte ki szép lassan magát. Don Andrés ezzel már nem feltétlen tud mit kezdeni. De ha onnan nézzük, hogy pár éve azt gondoltam, a Kroos-Modric duó végleg átlépett rajta (illetve inkább rajtuk, Xavival párban), akkor viszont nagyon is megsüvegelendő ez, mert náluk szerintem - megint - jobb volt.

Messi (7) - Vicces ezt írni, de kicsit vesztese az óvatosabb taktikának. Neki nagyjából mindegy, hogy lendületből vagy álló helyzetből kell megfektetnie egy (kettő, sok) védőt, így az esetleg adódó kontrákból mérsékeltebb hasznot húz. Viszont azzal, hogy ritkábban költözünk fel az ellenfél kapujához, és sokszor a labdajáratás a kaputól nagyon távol valósul meg, neki is kevesebb próbálkozása marad. Ezen kívül persze figyeltek is rá vagy negyvenheten. A gólt így is szépen megkomponálta.

drajbkixkaiihxj_jpg_large.jpeg

Suárez (7) - Múlt hét végén lehetett érezni, hogy a beforrni látszó szűzhártya megint átszakadt. Sejthető volt, hogy a Real ellen azért nem lesz minden papsajt, de azért amikor nagyon kellett, csak jó helyen lődörgött, és a gólöröm közben a szájáról leolvasni véltem a mészölykálmáni klasszikust, amit akár személyesen nekem is címezhetett.

Semedo (-) - Ernőbánál sokat számít a rutin, abból pedig nem áll jól, de most szerzett némi jóminőségű cuccot.

Gomes (-) - Denis Suárez nagy krtikája, hogy ő beállhatott most (is).

Vidal (-) - Leginkább Iniesta elmaradhatatlan tapsa okán lépett pályára, pedig legalább egy negyed órára kíváncsi lettem volna rá.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása