Tot El Camp

La Liga - 16. forduló - FC Barcelona vs. Levante UD

2018. január 07. - Bendak

article-10m1ki5bcmy74zsm6nc9ryds5g1wqnpr.jpgNos, hölgyek és urak, nem akármi évkezdetünk van eddig. Dembele felépült, Umtit szintén közel a visszatéréshez, Arnaiz a nagyokkal készül, berántottuk a legjobb brazil középpályás mellé végre Coutinhot is, Vermaelen már lassan 2 hónapja balesetmentes, ráadásul a legutóbbi meccsen még Gomes is labdarúgóra emlékeztetett (30 millióért? Valaki?).. Ma pedig bónuszként meccs is lesz.

Mielőtt néhány szót ejtenénk erről a kettő és fél darab Diego Costa árából vett brazilról, foglalkozzunk egy picit a mai meccsel is. Azt hiszem leszögezhetjük, hogy egy esetleges pontvesztés után nem lenne őszinte a mosolyunk hétfőn, Coutinho bemutatása alatt. A jó hír azonban, hogy Ernőbá is tisztában van ezzel, és ismerve a hozzállását, valamint, hogy a Celta elleni hétközi kupacécó után újra bevetésre áll a Leo-Lalyos-Andrés kombó egész pofás esélyeink vannak a győzelemre.. De nézzük előbb a valenciai gárdát.

A Levante 17 forduló után a 16. helyen áll három pontra a kiesőzónától. Utoljára a 12. fordulóban nyertek idegenben, az akkor már a szakadék szélén táncoló Las Palmas ellen. Azóta két vereség és három döntetlen van a számlájukon, igaz, az egypontos meccsek idegenben érkeztek, például a Sevilla ellen. Juan Ramón López Muñiz, a Levante mestere úgy tűnik hű marad önmagához, és egy védekező felfogású Levantéval szeretné kiharcolni a bennmaradást.

dsxc_xjx0aa4qe5.jpg

The boys are back in town..

Az eddig lejátszott mérkőzéseik és a Barca jelenlegi formáját alapul véve akár vigvik fizetését is rá mernénk tolni, hogy a labdabirtoklási arány közelebb lesz a 70-30%, mint a 60-40-hez, azaz egy rövidebb időszakokra letámadó, ám alapvetően - nem túlságos mélyre - visszazáró kemény ellenfélre számíthatunk. Itt pedig el is érkeztünk a Levante (egyik) achilles pontjához. Amennyiben sikerülne kissé feljebb csalogatni a Levante hátsó sorát, és gyorsan visszatámadva labdát szerezni, a magasabbra tolt védelmük rendkívül sbezhetővé válik egy-egy jól időzített mélységi passz után. A vendég védők attól függetlenül, hogy meglepően okosan és ügyesen használják a lescsapdát, komoly gondokkal küzdenek, ha ezek a labdák a szélről keresztlabdaként a felfutó szélsők irányába/elé érkeznek. (Alba & Semedo, figyeltek?)

A támadójátékról a kontrákon kívül még talán annyit emelhetnénk ki, hogy a Levante támadói szeretnek befelé cselezni (bal oldalról jobb, jobbról bal lábra), és hogy többnyire szörnyű döntéseket képesek hozni az ellenfél kapuja előtt. Legyen ez ma is így...

Barcelona ezalatt ünnepi hangulatban várja a találkozót, hisz úgy tűnik a Neymar-üzletből bejött aprópénzt sikerül viszonylag értelmesen elkölteni. Dembélé után Bart és bandája a nyári átigazolási passió után megtette, amire valahol minden Barca szurkoló várt, és leigazolta azt a Coutinhót, aki betölheti a jelenlegi keretben tátongó űrt... legalábbis részben.

Természetesen foglalkozunk majd még bővebben is a brazillal, de néhány szót azért már most illendő megejteni. Az ár magas. Sőt, mocskosul magas, és tényleg senki nem ér ennyit.. pontosabban sajnos igen. Ugyanakkor Coutinho még mindig csak 25 éves, és merem állítani tökelétesen illeszkedik majd a csapat stílusához. Végre nem egy olyan transzferről beszélünk, amikor azt mondjuk, mint Turanra, hogy oké, valóban jó a tag, csak nem tudjuk mit várhatunk tőle,.. vagy mint Gomes, akiről csak annyit mondtak, hogy fiatal és tehetséges, és majd meglátjuk... Coutinho egy olyasfajta művész, akikből a mai labdarúgásban nagyon kevés maradt, s aki már most rendkívüli minőséget/szintet képvisel. Ő az, aki megadhatja a hiányzó kreativitást, sebességet, extra opciót, váratlan húzást a középpálya és támadószekcióban is.

ds7ugepw4aelquk.jpg

Miért most? Egyrészt Bartomeuék pontosan tudták, hogy a nyári pánikigazolás nem javított sokat a vezetőség renoméján és a csapaton sem dobott minőségileg, másrészt pedig az egész mizériával a játékos és a Liverpool körül elkötelezték magukat a transzfer mellett. Coutinho kellett, és szerencsénkre Coutinho jönni akart. A pénz a rendelkezésünkre állt, Kloppéknak pedig köszönet, hogy végül elengedték. Lemondott az ágigazolási bónuszról, lemondott a Bajnokok-ligája részvételről is csak azért, hogy itt játszhasson, s a legjobbaktól tanulhasson. Itt akart lenni, ennél jobb motiváció, vagy több bizonyíték egy profi labdarúgótól pedig nem is kell.

Várható kezdők:

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Vermaelen, Alba; Rakitic, Roberto, Iniesta; Paulinho, Messi, Suárez

Levante: Olazábal; Coke, Postigo, Cabaco, Luna; Doukouré; Jason, Lukic, Lerma, Ivi; Nano

Kezdés: 16:15

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása