Tot El Camp

Alba-Messi, befutóra, oda-vissza

2018. január 14. - vigvik

dtb7jwyxcaacok9.jpg

Szerintem mindenkiben volt egy kis félsz a hétközi kupameccs előtt. A Celta jó kis csapatnak tűnt, és erre ráerősített, hogy két nagyhal-döntetlennel (köztük természetesen velünk) hangoltak. Unzué azonban mintha valami óriási félreértésben lenne az "üres terület" fogalmával és azok levédekezésével kapcsolatban. Mintha eleve arra készült volna a Celta, hogy majd ők faszán levédekezik az oly' fontos üres területeket - csak az üres területeken épp nem volt senki. Tudjátok, mint a klasszikus Belga számban: kihúzódtak a szélre, csak akkor középen nem maradt senki.22n5pc.jpg

Messi iszonyatosan szigorú őrzése mostanra már annyira közhelyes lett, hogy szerintem legtöbben észre sem vesszük. Persze Leót sokszor mit sem zavarják az őt körülvevő emberek, és a téridő kontinuum infinitezimálisan kicsi részében is mindenkit faszra húz. De most azt is láthattuk, miért abszolút indokolt 24/7-ben a seggében lógni: ez van, ha hagyják játszani, ha nem támadják meg azonnal, amikor labdát kap. Fél óra után 4-5 gól körül járhatott volna egymagában.

A magánéleti problémája abszolút nem látszik rajta, pedig a pletykák szerint Antonella már válóperrel fenyegeti, annyira féltékeny Albára. A Blique spanyol bulvármagazin főcíme tegnap az volt: "Már Albát tömi!?", és a kapcsolódó képen Antonella, Messi és (tévedésből) Jessica Alba szerepelt. Viccen kívül, tényleg eszelős, amit ezek ketten művelnek. Értem, hogy Jordi épp csúcsformában van, meg persze Messit is kinézte magának az argentin hadsereg  mesterlövésznek szükség esetére (puska se kell neki), de könyörgöm, hát ilyen nincs, hogy senki nem tud ezzel semmit kezdeni. És mégis van. Ezek ketten még a végén kitalálják az olcsó és finom kávét. Török László felkészül.

A kooperációnak hála a meccs, a párharc és ezekkel együtt persze az ifjú Barca-drukkerek farka is valahol a 20. és a 30. perc között eldőlt, de azért a második félidőre is maradt egy-két említésre méltó. Sajnos Vermaelen sokáig maximum sekélyes humorforrásnak volt jó, de mostanában lehet igazán látni, mennyire kibabrált velünk az az átkozott sérülés: ebben a csávóban minden benne van, ami nekünk kell. A trottyos Thuram olvasta utoljára így a játékot nálunk, ráadásul Vermi egyelőre nem tűnik trottyosnak se, csak azért a kb. 4 évért kár. Meg hát persze 7 meccstől nem lesz az üvegből acél.

A másik említésre méltó meg persze Dembelé, aki talán most először mutatott olyan skilleket, amikről Neymar juthatott eszünkbe. A futballban alapvető faktor a gyorsaság, úgy tűnik ez a fickó a fizikai megvalósítás gyorsaságában nagyon ott van, mind futási sebességben, mind a mozdulatai gyorsaságában elsőrangú. Fejben még nem feltétlenül, de lehet, hogy csak még nem derült ki.

Mindenesetre most egy újabb para para meccs jön. Az, tudjátok, az. Ráadásul ugye egy újabb exünkkel a padon. A jó hír, hogy végre lelépett tőlük Vela, lényegében a helyére a Manchester Unitedben nagyon meginduló, de aztán némileg elszürkülő belga Januzaj érkezett. Ezen kívül fene nagy mozgás nem volt náluk, mégse mennek akkorát mint tavaly, sőt most mintha kisebb hullámvölgyben lennének. Perfekt az alkalom hogy megdöntsük a le se merem írni (meg nem is tudom fejből) milyen hosszú "mumusságot", ami persze már csak a bajnokságban áll, mert a kupában koppra egy éve azért csak elkentük őket.

Őszintén kíváncsi vagyok, Valverde meghazudtolja-e önmagát, és beteszi-e Dembelét. A józan ész szerintem inkább azt mondja, hogy visszatér a brazil BBC (big black co... centrocampista), és feltesszük a masszív 4-4-2-t, aztán majd jöhet szétfutni a fáradt ellent Dembelé meg Semedo. De gondolom, van némi igény arra, hogy Dembelét játszatni kell. Láthattuk, hogy volt többször is váltás 4-3-3-ra is az utóbbi két meccsen, de igazán nem volt frankó, Oszi meg nem érzi igazán jól magát a középpályán... Nem lesz könnyű ügy megtalálni minden csilliárdos igazolás helyét, de ezért tartjuk Ernőt. Lényeg, hogy folytatódjon az építkezés, és a javuló játék - most már tényleg minden szükséges eszköz megvan hozzá.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása