Tot El Camp

Spanyol kupa negyeddöntő - 1. felvonás

2018. január 17. - johneagle001

26815551_1986489774713028_7781883348896763293_n.jpg

Szokatlan csend van mostanság Barcelona (E)spanyolabbik felében. Miközben a politikai helyzet éppen kiadhatná, hogy a pályán kiéleződhessen a két tábor szembenállása, ez furcsamód egyáltalán nem, vagy alig történik meg. Persze egy dolog, hogy hazai pályán csúnyákat kiabálnak a "spanyolabbik" szurkolók a "katalánabbik" játékosoknak, de ez meglepőnek nem nevezhető, viszont sehol a régebben - már majdnem - megszokott csonttörő mentalitás és hasonló gusztustalanságok a pályán.

Persze hiányzik a fenének, de akárhogy is, némi tűz elférne, ha már városi derbi a címke a mai sporteseményen. Hadd legyen kicsit izgalmasabb! Viszont pillanatnyilag nagy a valószínűsége annak, hogy nem lesz. Az Espanyol mostanában leginkább csak a pofonért jön Barcelonába, mi pedig szintén azért megyünk Barcelonába, hogy kiosszuk a pofont. Így aztán mondhatnám, hogy szoros meccset várok, de nem mondom, mert semmi nem utal erre pillanatnyilag.

maxresdefault147.jpg

Főleg azért sem, mert a nevezett keret ezúttal nem ígér B játékosokat a kezdőbe/a pályára, sokkal inkább sejteti azt, hogy Valverde már az első meccsen le akarja zárni a továbbjutást, hogy aztán majd hazai pályán dobhassa fel megint a srácokat. Részemről pedig úgy legyen! Mindkettő!

Ha nem is borítékolhatjuk a továbbjutás(oka)t, majd csak akkor, amikor már tény(ek), a kupasorsolás olyan érdekesen alakult, hogy a legjobb négybe a bajnokság pillanatnyi első négy helyezettje érkezhet meg, ez pedig előrevetíti akár azt is, hogy ebben a szezonban a kupa értéke egy kicsit magasabb lesz a szokásosnál. És mivel mi jó szokásunkhoz híven idén sem csak beszélünk arról, hogy mindent nyerni akarunk a szezonban, ha minden úgy alakul, ahogy szeretnénk, a kupagyőzelmünk a szokottnál kicsit többet dobhat a szezon végén az összképbe.

Spanyol kupa negyeddöntő, 1. felvonás

RCD Espanyol - FC Barcelona

TV: 21:00. Digisport1

maxresdefault_4.jpg

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása