Tot El Camp

Szomszédok, sokadik évad, harmadik rész

2018. január 25. - vigvik

dut_mcowsaavyxu.jpg

0-1-ről felállni nem egy lehetetlen feladat, hogy mást ne mondjak, sokkal könnyebb, mint például egy kisnyugdíjast meggyőzni észérvekkel. Amúgy is, jó passzban vagyunk, és a múlt heti odavágón nem született igazán reális végeredmény, sokkal inkább pechünk volt. Kár túlmagyarázni ezt, nem szerénytelenség kimondani: lehetünk optimisták. Egy okból mégis aggódok: Valverde sztoikus nyugalommal kivárásra operáló taktikáját sokkal természetesebb kivitelezni a bajnokságban, ahol lassan már a Hubble távcsővel sem látjuk az üldözőbolyt. Ott ha beesik egy akármilyen pontvesztés, kb. semmi nem történik. Viszont ez a fordításkényszer, ez egy egészen más pszichikai helyzet. Ha a 60. perc környékén még mindig 0-0-ra áll a buli, akkor alighanem feldereng majd egy-két játékos fejében a cuki gyerekvers: "Ernő, Ernő, a seggedben ernyő..."

De az az igazság, hogy akkor sem vágnék magamon eret, ha esetleg kiesnénk. Ha nem ez a turhagombóc szomszéd lenne az ellenfél, kifejezetten szervezném a tüntetést  a minél több ifjonc kipróbálása mellett. Már csak azért sem érzem jelenleg rettentő fontosnak a kupát, mert ugye a bajnokságban több mint biztatóan állunk eddig, nem látszik valószínűnek, hogy a "szezont meg kell majd menteni" év végén egy kupagyőzelemmel. De azért ezek pont egy olyan ellenfél, akik ellen akkor is (el)várom a győzelmet, ha a tét egy tányér romlott répafőzelék Bendak boszorkánykonyhájából.

duxjdc3voaayy4-.jpg

Valószínűleg a csapatvezetés sem szeretné a véletlenre bízni a dolgot, ennek megfelelően nagyjából az alapkezdőre lehet számítani, de ha máshol nem, a cserék terén talán jöhet némi izgalom. A kapuban persze Cilessen magától értetődik, mint ahogy szexshopban is mindig elvitelre vásárolunk, nem pedig helyben fogyasztásra. A keretben végre ott van a bürokratáknak némi fejfájást okozó *ina, de az ő szereplésére én maximum akkor számítok, ha nagyon sima-liba lesz a történet, valószínűleg inkább most még azt fogja tanulgatni, hogy ne fejelje le a kispad tetejét. A két szélen előfordulhat B megoldás alkalmazása, de azon meglepődnék, ha Semedo és Digne egyszerre tűnne fel.

Középpályára lényegében mindenkit a keretbe tett Valverde, aki számít - talán már mondani sem kell: Denis Suárez kimaradt. Ott van viszont Coutinho és Iniesta is, feltehetően egyelőre azért inkább a Don fog kezdeni, de én bízom benne, hogy a kis brazil is kap majd egy 20-30 percet - kíváncsi vagyok már, na. Összességében én Pál-Raki-Busi-Ini sort tippelek. A csatárkettős pedig adott, de végre felépült Paco is, aki kifejezetten jó momentumban volt, amikor az a fránya krach beütött. Jó lenne, ha gyorsan visszarázódna, és tudná tehermentesíteni kicsit Messit és Suárezt.

Összességében darálós, kellemetlen meccsre számítok. Talán a legérdekesebb kérdés az, mennyire akarjuk a szokásos türelemjátékunkat kivitelezni. Adná magát a változtatás, hogy kivételesen az elejét nyomjuk meg, de én nem nagyon hiszem, hogy Valverde ilyesmire ragadtatná magát. S mint fentebb már boncolgattam, az mindenképp érdekes, hogy szokatlanul stresszes helyzetben mennyire fog sikerülni nyugodtnak maradni.

duv3xulvmaaeg6q.jpg

Végül, a legutóbbi posztra illetve a kommentekben elhangzottakra reflektálnék. Szvob. az egyéni értékelőkben kijelentette (bizonyítás nélkül), hogy Valverde <3 Sergi Roberto. Már a kommentekben sejteni véltem, hogy ennél több is igaz, Valverde két Sergi Robertónál is kisebb, és mostanra sikerült egzaktul levezetni. Aki nem érzi magát lelkileg késznek erre, az inkább igyon valamit, mielőtt továbbolvas.

Tétel. (vigvik, 2018)

Valverde < 2 Sergi Roberto.

Bizonyítás. Először is felidézzük szvob. egy másik állítását az említett posztból, miszerint a csapat krokodil. (Ezt ugyan ki nem mondta, de a videóból a bizonyítás triviális.) Ezután egy segédállítást bizonyítunk.

Segédállítás. A krokodil hosszabb, mint amilyen széles.

A segédállítás bizonyítását a könnyebb érthetőség miatt két lemmára bontjuk.

1. Lemma. A krokodil hosszabb, mint amilyen zöld.

Bizonyítás: A krokodil alul és felül is hosszú, viszont csak felül zöld, tehát hosszabb, mint amilyen zöld.

2. Lemma. A krokodil zöldebb, mint amilyen széles.

Bizonyítás: A krokodil felülről nézve széltében és hosszában is zöld, viszont csak széltében széles. Tehát a krokodil zöldebb, mint amilyen széles.

A két lemmából azonnal kapjuk a segédállítást, hiszen a krokodil hosszabb, mint amilyen zöld, de zöldebb, mint amilyen széles, tehát hosszabb, mint amilyen széles.

Alkalmazva a segédállítást és szvob. tételét, miszerint a csapat krokodil, azonnal következik, hogy a csapat hosszabb, mint amilyen széles. A következő két lépésben a csapat szélességét és hosszúságát hasonlítjuk Valverdéhez illetve Sergi Robertóhoz.

3. Lemma. 2 Sergi Roberto > csapat hossza.

Bizonyítás: Roberto két poszton is bevethető a jobb oldalon: védőként és középpályásként. Ha mindkét poszton bevetjük, a két Roberto bejátssza a pálya teljes hosszát. Ebből pedig 2 Sergi Roberto > a pálya hossza > a csapat hossza, ahol az utolsó becslés nyilvánvaló, mert a csapat elfér a pályán. Ezzel a lemmát beláttuk.

4. Lemma. Valverde < csapat szélessége.

Bizonyítás: Valverde soha nem játszott egyedüli csatárt, mindig volt társa, vagyis nem képes egyedül teljes szélességében kiszolgálni a csapatot, azaz Valverde < a csapat szélessége.

Az eddigiekből a tétel következik az alábbi következtetéssor szerint (ahol néhány köztes lépést is feltüntettünk az áttekinthetőség kedvéért):

Valverde < csapat szélessége = krokodil szélessége < krokodil hosszúsága = csapat hosszúsága < pálya hossza < 2 Sergi Roberto.

QED.

FC Barcelona - RCD Espanyol
Spanyol Kupa, valami kettőhatványod-döntő, visszavágó
Camp Nou, 21:30, sipul: Mateu Lahoz

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása