Tot El Camp

Spanyol bajnokság, 3. forduló: FC Barcelona - SD Huesca

2018. szeptember 02. - Bendak

barca-vs-huesca.jpgA múlt szombaton egy kicsit azt hiszem mindannyian valóban úgy éreztük, hogy egy hétnyi türelmes várakozás után elvették, ellopták a „játékunkat”. Tovább súlyosbította a "széttrehánykodott libalegelőn" lenyomott nézhetetlen pogózásunkat Lalyos szerencsétlenkedése, és a kedvetlenül kókadtan maga elé érthető szomorúsággal bámuló Messi is, valamint az „ezzel a pályával most miafaszt csináljak” tekintetű Valverde is... Az étvágyunk ennélfogva még mindig óriási, a hátunk közepére kívánt válogatott szünet előtt pedig jó lenne betolni enyhítésül egy igazi „steak a la Barca”-t egy testes kis dél-amerikai vörösborral.. (ha francia lesz az sem gond).

Ehhez a vendégünk egy újabb friss gyapjas kis bárány a vágóhídon, ugyanis a Valladolid után már a harmadik fordulóban beköszön a másik újonc, a Huesca csapata is, ráadásul teszi mindezt a Camp Nouban.  A naptár olyan, amilyen, s a csapat úgy fest, nehezen pörög fel a szeptemberi fiesztára, de mi azért bízhatunk benne, hogy a szünetig számolt első etapot négy győzelemmel zárhatjuk majd, s ha lehetne desszertként némi vérengzést gólzáport és egy-két új arcot is kérnénk.

download_2.jpg

Huesca csapata nem egy tradicionális klub, s 1960-as alapításuk óta ez csupán a második szezonjuk, amikor a legnagyobb kutyákkal ugathatnak Spanyolhonban. A többnyire a második és harmadik osztályban őrlődő aragóniai törpeklub ezek alapján akár igazi kis ínyencfalatnak tűnhetne, de az eddigi fordulókban látottak alapján meg kell, hogy nyugtassunk mindenkit: rohadtul nem az.

55715002-612x612.jpg

Az egykoron a többek közt Atletico Madrid hálóját is védő Leo Franco olyan harcias kis csapatot kovácsolt össze gyakorlatilag zéró költségvetés mellett, amire az első két forduló után elég sokan felkapták a fejüket. Elsőként a vaspöcsű Eibart fektették kétvállra idegenben, majd sikerült a nagyobbik baszk vadkannak is megcibálni a farkát, s ponttal távozni a San Mamésból.

Ha csak egy szóval kellene jellemezni őket, akkor biztosan a bátor jelzőt akasztanám rájuk. Leo Franco csapata egy pillanatra sem kakálta össze magát az eddig letolt 180 perc során, sőt, játékosai rendkívül erőszakos, harcias, gyakran meglepően jó játékkal törték át az ellenfelek vonalait a támadószekció bármely részén.

Ideát három komoly tétmeccs után (vagy inkább kettő és fél?) nincs sok fecsegni való: megfelelő talajon, megfelelő időpontban csakis a látványos támadójáték az elfogadható apró gólokkal megszórva. A kezdőbe nem várunk sok meglepetést, hisz Alba, Piqué és Messi sem utazik a nemzeti csapatukkal, de ha lesz, nagyon nem fogjuk bánni...

Barcelona: Ter Stegen; Roberto, Piqué, Umtiti, Alba; Dembélé, Rakitic, Busquets, Coutinho; Messi, Suárez

Huesca: Werner; Miramón, Pulido, Etxeita, Luisinho; Gallar, Musto, Melero, Gómez; Hernández, Longo

Kezdés: 18:30

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása