Tot El Camp

Mikor a rotakapa visszanyal

2018. szeptember 24. - Szvob.

2425569-50410155-2560-1440.jpg

Ahogy az ősi kirgiz közmondás tartja: a rotációra szükség van, de rá is lehet ám baszni - és ez igaz, okosak ezek a kirgizek, nemhiába.

Pedig tegnap este tényleg semmi, de semmi, nem mutatott abba az irányba, hogy ez a meccs problémás is lehet. Az Eusébio kezei alatt egyre agresszívabbá váló Girona rúgott, vágott, harapott, küzdött, mint az állat, közben Messi tizenegy méterről olyan gólt gurított, mint Bendak a strandon, spiccesen – vagyis minden a forgatókönyv szerint haladt. Majd jött a Langaléta Lenglet és egy tökéletesen kivitelezett Muai Thai mozdulattal leterítette szegény Pere Ponst és megváltozott a mérkőzés. Némi rendezetlenség után aztán egyenlítettek is a vérszagot érző oroszlánok, majd a vezetést is megszerezték, hogy lehessen aztán mindenkinek izgulni az ixért. A pontmentés ugyan sikerült, de nehéz nem látni, hogy ez a védelem korántsem olyan stabil, mint mondjuk az előző szezonban ugyanekkor, de remélem, hogy ez Valverde kedvét nem veszi el a rotálástól, mert a „rotációra akkor is szükség van, ha az kockázatokat hordoz” – ahogy a bölcs türkök mondják.

0_la-liga-santander-fc-barcelona-v-girona-2.jpg

Marc-Andre ter Stegen: 6

Teljesen érthetetlen és rá egyáltalán nem jellemző hibája után Piqué volt kénytelen menteni, de azt is meg kell jegyezni, hogy a Girona góljaiban már nem volt benne (vert helyzete okán) sőt Portu lövését kiválóan védte, Stuani ismétlését meg nem fogta volna meg senki.

 

Nelson Semedo: 6

A drága spori a kezdőrúgáskor eldöntötte, hogy ezt a meccset lapokkal fogja meg, akkor is, ha nincsen igaza, így került Semedo neve mellé már a 12. perceben egy sárga, ami meglehetősen visszavett az agilitásából. Volt vagy két szép megmozdulása támadásban, de ahhoz, hogy komoly kezdőként lehessen vele számolni, ennél mindenképp több kell.

 

Gerard Pique: 6 (+-2)

Ha eddig azok is voltak, Stuani és Piqué már biztosan nem barátok, ugyanis az uru kétszer is látványosan hülyét csinált Geriből, sajnos pont a két gól előtt. Portu helyzeténél a mentése fontos volt és a kitűnő helyezkedésből következett továbbá a gólja is pontot ért, de a teljesítménye meglehetősén kétarcú, így négytől nyolcig bármi lehet.

 

Clément Lenglet: 4

Először beállni kezdőként és kiállíttatni magad, az nem a leg-léleképítőbb dolog a világon, Clément fiam. Azt a vitát pedig, hogy jogos volt-e a piros, ne nyissuk meg, mert az volt, a játékvezető másért volt szar, nem ezért. Valljuk be, Lenglet mozdulatán elment a meccs és rettentő kíváncsi lennék, mire gondolt, mikor ezt csinálta, hogy egy diósgyőri kocsmában van és valaki bele akar inni a sörébe?

process_1.jpeg 

Jordi Alba: 6

Nem ez volt Alba élete meccse, annak ellenére, hogy küzdött a támadásokban (sikertelenül) és a második félidőben volt is benne némi effort, a védekezés egy cseppet feláldozódott a nagyon akarás oltárán.

 

Arturo Vidal: 6

Nem is volt ez egy rossz debüt kezdőként. Pontosan azok a képességei kellettek a gólpasszához, amik miatt igazolták. Vitalitás, fizikai erő, rámenősség. Megoldotta, Messi begurította. A kiállítás az ő sorsát is megpecsételte, sajnos, pedig kíváncsi lettem volna, hogy mire képes teljes meccsen, kezdőként.

  

Sergio Busquets: 7

Ismét a játék középpontja volt, bármilyen meglepő is ez, és felfelé lógott ki a csapatból. Stuani góljában neki is megvolt a maga szerepe, de olyan, amit épp lehetett volna korrigálni egy sorral hátrébb.

 

Arthur Melo: 5

Arthur jó lesz, csak ne idegeskedjen. Mert sajnos nagyon érződött minden megmozdulásán, hogy most épp meg akar felelni a megfelelhetetlennek, miszerint ő az új Xavi. De nem kell új Xavi és nem kell új Iniesta sem. Kiváló Arthur kell és ügyes Coutinho. Olyan Arthur kell, akit látva Xavi boldogan somolyog és rendben is vagyunk.

 5641c535b830a5c5b33e9ab6254a6c6d.jpg

Lionel Messi: 7.5

Ha nyerünk, ez Messi meccse. Olyan eleganciával lődörgött a Girona védők között, hogy a kapu minden tartozékára (Bono is az) szükség volt ahhoz, hogy ne legyen több gól. Pedig benne volt.

 

Luis Suarez: 6.5

Meglehet, hogy a véleményemmel egyedül maradok, de Lalyos jó volt. Legalábbis ahho’ képest. Nyilvánvalóan nincs értelme annak, hogy mi lett volna, ha, de egy alternatív univerzumban, ahol Lengle B sportja nem Muai Thai, hanem mondjuk a tollaslabda, ott Lalyos ezen a meccsen gólt lő, mivel kifejezetten élesnek és harcosnak tűnt és nélküle nem lett volna mondjuk a Piqué gól sem.

 

Ousmane Dembele: 5.5

Okozott problémát a Gironának, különösen az első félidőben, a másodikban pedig az átszervezés áldozatává vált, de összességében kicsit többet vártam tőle. Nem sokkal, csak kicsivel, hogy épp korrekt legyen, mert most ez alatta volt.

 

Samuel Umtiti: 6 A francia cserét a kényszer szülte, nem is a támadásunk erősödött vele. Hozta a kötelezőt.

Ivan Rakitic: 6 Vidal helyén a kontroll megtartása volt a feladata, így a kimagasló hozzáadott  érték is elmaradt.

Philippe Coutinho: 6 Pont egyel ért többet, mint Arthur, ami nem sok és nem is volt elég.

 

girona-2018-celebra-camp-nou-reuters.jpg

 

Összegezve, pechünk volt, nem játszottunk tökéletesen, de nem volt ez rossz meccs egyáltalán. És ami bíztató, hogy Enő látványosan nem a tutira ment. Isten tartsa meg jó szokását és egy sokkal jobb Barcelonát láthatunk rövidesen, mint tavaly.

Insallah. 

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása