Tot El Camp

Dübörög

2018. szeptember 26. - vigvik

176irymd.jpg

Beindult a nagyüzem, most már menthetetlenül megfullad, aki nem tapos eléggé. A Leganes következik a sorban, a liga aktuális tökutolsója, akiknek eddig mindösszesen egy kiizzadt döntetlenre futotta, még a második fordulóban - tegyük hozzá: elég kemény sorsolással kezdtek (Bilbao, Sociedad, Real Madrid, Villarreal, Eibar). Akárhogy is, optimális ellenfélnek tűnnek arra, hogy kiköszörüljük a vasárnapi csorbát.

Azt a csorbát, aminek többféle lehetséges olvasata is van. Én erősen azt gondolom, hogy nem "rotálta túl" magát Ernő, nem azért alakult úgy, ahogy, mert négy helyen is belenyúlt az alapkezdőbe. Az első fél óra nagyon is rendben volt, és a kiállítás egy teljesen ártalmatlan szituációból jött. Ha csak Lenglet lett volna az egyetlen, aki lehetőséget kap az újak közül, akkor is ugyanígy állíttatta volna ki magát. Én nem hiszek abban, hogy mondjuk Vidal ocsmány szagú aurája erre ráhatással lenne. Az lehet, hogy az alapcsapat jobban reagált volna az emberhátrányra, bár hozzá kell tennem, hogy utána is elég jól festettünk a pályán, és két elég nagy védelmi hiba okán kaptunk gólt, nem pedig azért, mert szerte és széjjel futballoztak volna minket.

Amúgy gyakorlatilag papírforma, vagy legalábbis klasszikus Murphy volt, hogy pont a rotációra jött ki a pontvesztés. Én ettől előzetesen nagyon tartottam, mert továbbra se vagyok róla meggyőződve, hogy Ernő tökei elérik-e a fél mikrogrammos álomhatárt, és félő, hogy esetleg azonnal visszabújik a Busquets-Rakitic-Coutinho-Dembélé-Suárez-Messi sor jótékony melegébe, puha takarásába. Pedig, mint fentebb írtam, szerintem ez rossz olvasata a történteknek.

dobtqcyx0aarpp3.jpg

Szóval erősen bízom benne, hogy folytatja, amit (végre valahára) elkezdett, nem tántorítja el a hétvégi negatív tapasztalat, és látunk két-három(-négy...) szokatlan arcot is a kezdőben. A legégetőbb kérdés talán, hogy a jövő heti, Tottenham elleni derbin kivel tervezi pótolni Umtitit majd. Beteszi újra Lenglet (automatikus tárgyeset ftw), akit most az eltiltása okán nem tud már addig játszani, így kvázi nulláról kellene beszálljon. Vagy esetleg előhúzza Vermaelent a kalapból? Utóbbi esetben akár ma is feltűnhet a belga, leginkább ugye Piqué helyén. (Hozzáteszem, tavaly hasonló helyzetben Valverde baszott mindenre, és egy perc felhozásra szánt játéklehetőséget nem adott a Verminátornak, csak mikor muszáj volt, akkor tette be - igaz bejött a számítása, nem láttunk egy betlit sem Vermaelentől, sőt.)

Ezen kívül a csatársor sztárjai azok, akiknél komolyabban felmerülhet egy kis pihenés, vagy legalábbis padozás lehetősége. Suárez látványosan szarul van minden meccs végén, vasárnap az első félidőben legszebb önmagát idézte precizitásával és pengésségével, hogy aztán az utolsó fél órában már a játék alapelemei is problémát okozzanak neki. Dembélé szintén borzasztó kétarcú, bár nála a "pihentetés" valószínűleg nem megoldás semmire - egyáltalán nem tűnik fáradtnak. Malcom és Munir mindenesetre ott vannak a keretben, olyan nagyon nem lepődnék meg rajta, ha egyikük bekerülne.

Várható kezdő: ter Stégen, Roberto, Piqué (Vermaelen), Umtiti, Alba, Rakitic, Vidal, Coutinho, Messi, Suárez, Malcom

dn_fshox0aefps6.jpg

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása