Tot El Camp

Copa del Rey: Cultural Leonesa - FC Barcelona

MALCOM TIME!

2018. október 31. - Bendak

preview_image.png

Nagyot változott a világ a Valencia elleni döntetlen óta. Nem csak a csapattal, de magával Valverdével is.. pontosabban Valverde megítélésével. Az internet sötét bugyraiban is szépen lassan elhalkulnak a „Valverde out” rigmusok, s a többmillió Barca szakértő ugyanilyen tempóban ugrik át a „jÓvanMá, dE mÉrnEm MaLcoLm jÁtsZik” mondókára.. Az FC Barcelona, és don Ernesto tehát köszönik szépen, jól vannak. Stílusosan, gólokkal legyőzve a legősibb riválist valagnyi önbizalmat szerezve tiszteletet parancsolóan húzhatja ki magát a társaság a Sevilla-Tottenham-Inter-Real fogat után... mert ezt bizony faszikáim kimaxoltuk. Agyig.

Egy ilyen menet után pedig nem maradhat el az bónusz kör sem, így ma este jön is a Copa del Rey – számunkra – első fordulója, amit én személy szerint mindig nagy örömmel várok. Persze nem lesz sem „Messi magic”, sem Busquets-féle gatyacselek, vagy éppen „Alba-féle gyalog galopp”, de lesz helyette egy rakás új arc, akiket egyrészt eddig hiányoltunk a szezon során, másrészt ők maguk is nyálcsorgatva égnek a bizonyítási vágytól.. pláne egy ilyen végkimenetelű El Clásicó után.

gettyimages-1052820338-1024x683.jpg

"Már minálunk babám, már minálunk babám az jött a szokááásba.."

A nagyágyúkat - jogosan és okosan - pihentetve hétfői tréningen hat csikót is felparancsolt Ernőbá a Cultural Leonésa elleni párharcra (Lana Cerevic, Inaki Pena, Chumi, Jorge Cuenca, Juan Miranda és Riqui Puig), akik közül minimum négyen, vagy öten remélhetőleg szerephez is jutnak majd ma este.

A kapusunk adott, s bár Cillesen a maga negyvehármas pulzusszámával betegség miatt kihagyta a hétfői edzést, úgy fest a csapat számíthat a rutinjára és nyugalmára ma este.. végre.

A védelemben egy sima, egy fordított alapon várhatunk egy Semedo – Chumi – Lenglet – Miranda négyest, ami első ránézésre jó kombinációja a tapasztalt vasmacsók vs. zöldfülű koboldok kezdőszettnek. Negyvenötpercnyi játék után aztán remélhetőleg már olyan optimizmusra ad majd okot a mérkőzés állása, hogy a franciát akár jegelhetnénk is a Rayo elleni hétvégi redneck derbyre egy újabb Barca B játékos örömére.

Középpályán már több opciónk van ezzel a Vidal – Rafinha – Samper – D. Suarez – Alena – Riqui Puig rohamosztaggal, de ismerve Ernőt, egy Samper – Vidal – D. Suarez fogaton biztosan nem fogunk meglepődni. Rafinha kifutotta magát az Inter és a Real ellen, így őt csak végszükség esetén dobnánk be, Alena és Riqui Puig játékára pedig mi tagadás, rohadt kiváncsiak vagyunk. Főleg egy ilyen előszezon után...

A támadósorra pedig Dembélé és Munir mellett csak ennyit tudunk mondani: It’s Malcom time, bitches!

gettyimages-1017236742-1024x683.jpg

Barcelona: Cillessen; Semedo, Chumi, Lenglet, Miranda; Vidal, Samper, Denis; Dembélé, Munir, Malcom

Leonesa: Palatsí; Saúl, Alonso, Romero, Viti; Yeray, Marcos; Liberto, Samu, Rodríguez; Ortiz

 

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása